akai am 2650 service manual

Hallo,

kan iemand mij helpen aan een service manual van een akai am 2650 versterker. Ik heb hier al een hele tijd deze staan waar vermoedelijk de eindtrappen defect van zijn (het relais schakelt al niet bij het inschakelen van de versterker). Ik heb nu pas een scoop ter beschikking, dus zou nogmaals willen proberen om de versterker te herstellen. Maar ik denk dat een schema wel handig zou zijn.

mvg

Reply to
M_forums
Loading thread data ...

Een manual heb ik niet voor je, maar misschien wel een tip. Ik had een tijd geleden een Akai AM-2600 met hetzelfde euvel. De oorzaak bleek te liggen in de beveilingsschakeling. Er zat een lek elcootje van 4,7 uF op die print. Nieuwe elco erin, het relais schakelde weer en de versterker werkte als vanouds!

Reply to
JanPlezier

bedankt, dat zal ik zeker eens proberen dan.

Merkte jij ook dat je toch geluid hoorde (zoals bij een platenspeler, als je muziek aan de naald hoort)?

Ik ga het in ieder geval morgen controleren! Bedankt!

"JanPlezier" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@4ax.com...

inschakelen

Reply to
M_forums

Nee, maar als je dat hoorde bij vol opengedraaid volume, dan zijn je eindtrappen waarschijnlijk in orde. Een dergelijk geluid hoor je ook als je in plaats van speakers een tweetal 8 Ohm dummy loads gebruikt en dan de versterkers geheel uitstuurt. (bij het meten van het vermogen)

Geen dank en succes gewenst!

Reply to
JanPlezier

kan het zijn dat die beveiligingsschakeling in de buurt van de ingangen zijn (de cinch ingangen voor tuner, tape,...). Dit is de enige plaats waar ik een elco zie van die waarde. Hieraan zie ik echter niet veel abnormaals, maarja, de capaciteit kan natuurlijk wel sterk veranderd zijn in de loop der tijd.

Bij metingen heb ik echter sluiting gemaakt waardoor 2 zekeringen gesprongen zijn. Ik kan ten vroegste morgen dus verderwerken...

"JanPlezier" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@4ax.com...

de

je

Reply to
M_forums

De print van de beveiligingsschakeling is bij de AM-2600 de print waar het luidsprekerrelais op zit. Hoe dat bij de AM-2650 is, weet ik niet.

Precies. Aan de buitenkant kun je niet zien of en hoeveel de capaciteit is teruggelopen. Bij mijn AM-2600 was in die elco een Ohmse weerstand ontstaan. Hoeveel weet ik niet meer.

Oei, da's pech.

Succes ermee!

Reply to
JanPlezier

Ik heb weer wat kunnen werken na het vervangen van de zekeringen...

Ik heb ook 2 zekeringen van 4,7µF vervangen (de enigen die ik tegenkwam), maar dat heeft niet geholpen. Het relais schakelt nog steeds niet.

Verder heb ik ook nog wat metingen gedaan op 1 kanaal:

Vin = 100mV 1kHz op elke emitter meet ik dan 1,4Vpp zonder dc-component 1kHz (van 1 kanaal...op het andere kanaal meet ik enkel vervormde sinussen met een dc-component in) op elke basis meet ik 1,4Vpp zonder dc-component op elke collector meet ik -55V (en 55V op het andere kanaal)

Ben nu een beetje ten einde raad :-(

"JanPlezier" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@4ax.com...

zijn

der

gesprongen

Reply to
M_forums

Zo te horen is 1 kanaal stuk. Het kanaal waar je vervormde sinussen meet. De andere spanningen kloppen kennelijk wel.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Ja, de signalen van 1 kanaal lijken me ok.

Maar indien ik het andere kanaal desoldeer dan heb ik nog geen muziek, of het luidsprekerrelais schakelt nog steeds niet.

Op een ander forum zei iemand wel dat de signalen niet kloppen. Volgens die persoon moest de transistor het signaal "afsnijden" zoals een diode (ongeveer op 0,7V). Dat vind ik echter wel raar....

schreef > > Ik heb weer wat kunnen werken na het vervangen van de zekeringen...

tegenkwam),

Reply to
M_forums

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.