Storing binnenshuis

Ik denk dat er ergens een storing is op mijn elektriciteitsnet.

Enkele symptomen zijn:

- computers lopen onvoorspelbaar vast of resetten.

- elektronisch gestuurde wasmachine valt soms zonder reden stil.

- een fractie van een seconde slaat het beeld en geluid van de TV uit en vanzelf weer aan.

- In de afgelopen maanden hebben opvallend veel verschillende elektrische toestellen het begeven. Monitoren, microgolf, wasmachine, video. Maar dit kan natuurlijk ook toeval zijn. Alhoewel?!

Omdat die storingen zich slechts enkele malen per dag op verschillende tijdstippen voordoet, weet ik niet hoe zoiets zou kunnen opsporen.

- Zouden deze problemen te wijten kunnen zijn aan een storing op het elektriciteitsnet binnenshuis?

- Of kunnen die storingen van buitenshuis komen?

- En bestaat er een manier om dit te controleren?

Dank voor iedere reactie.

Reply to
- Rick Tammenaers -
Loading thread data ...

Neem contact op met je energie leverancier, zij kunnen als het nodig is gedurende een paar dagen je netspanning in huis loggen.

@ndre

Reply to
2andre

"- Rick Tammenaers -" schreef in bericht news:1186253866.567399@bru-ix-srv240...

Ik heb het ooit eens meegemaakt, dat een zekering niet goed kontakt maakte op de pasmoer. Dit kan natuurlijk ook daar zitten, waar je niet aan mag komen. Eventueel wat vaseline gebruiken. En alle schroeven, waar de kabels mee vastzitten in de meterkast, even nalopen.

Reply to
J.v.Gelderen

Ik heb het eens bij mijn broer, en ook eens bij mijn neef, Het zijn spannings pieken, van je lichtnet provider, magnetrons leggen het loodje routers raken ontregeld, Je hebt wel aardlek schakelaars op bepaalde groepen ? aardlek schakelaars zijn ook niet ideaal, met onweer vliegen ook uit... Je kunt je er tegen beschermen, overspannings begrenzer, (Handyman shop)

--
The Fug.
Reply to
TheFug

Als de oorzaak binnenshuis ligt, zijn steeklasdoppen een goede kandidaat. Kijk eens in alle centraaldozen of die allemaal goed zitten en of je geen storing krijgt als je er met een geisoleerd voorwerp tegen duwt. Omdat het verschijnsel zich op meerdere groepen voordoet, zou je ook eens kunnen kijken of de bedrading in je groepenkast nog wel overal vastgeschroefd zit.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Serieuze spanningspieken klinkt als een nulleiding die zo nu en dan gaat zweven. Een fout waarbij je het energiebedrijf meestal aansparkelijk kan stellen volgens mij.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Op 05 Aug 2007 02:46:55 GMT schreef snipped-for-privacy@panic.xx.tudelft.nl:

Steek-lasdoppen..., zeg dat wel. Ik snap nog steeds niet dat die dingen ooit goedgekeurd zijn om te gebruiken in een 230 V. net.

Reply to
Harry333

Je wilt _echt_ niet weten hoeveel levens die dingen al gered hebben en hoevaak ze letsel voorkomen. Daarbij valt iets als autogordels en airbags volledig in het niet.

--
Ruben

	Misfortune, n.: The kind of fortune that never misses.
		-- Ambrose Bierce, "The Devil's Dictionary"
Reply to
Ruben van der Leij

Op Sun, 5 Aug 2007 09:55:48 +0000 (UTC), schreef Ruben van der Leij het volgende.

Heel goed mogelijk, ik meen dat je zo'n schakelaar eens in de x maanden moet testen maar ik doe dat hooguit eens in de paar jaar zoals de meesten doen denk ik of helemaal nooit, want ook bij onweer blijft hij bij mij gewoon ingeschakeld.

groetjes Henk

--
Maak je USB-stick bootable, zie mijn site hoe.
freakhenkDIT@WEGgmail.com   [haal "DIT WEG" weg]
http://www.pc-freak.nl Met o.a. de prijzen en de 
verschillen tussen de Windows Vista-versies.
Reply to
~PCfreak©~

Het testen is natuurlijk geen voorwaarde voor het goed werken van zo'n ding. Als 'ie niet stukgaat blijft het gewoon een levensreddertje. :)

--
Ruben

	Misfortune, n.: The kind of fortune that never misses.
		-- Ambrose Bierce, "The Devil's Dictionary"
Reply to
Ruben van der Leij

Een draailasdopverbinding kan je ook best verprutsen hoor, maar met een steeklasdop is die kans volgens mij (en volgens jou ook zo te horen) wel aanzienlijk groter.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Ik draai mijn lassen ook nog altijd zelf. Netjes op juiste lengte maken is wel belangrijk.

Pieter

Reply to
P.

Op 05 Aug 2007 11:58:16 GMT schreef snipped-for-privacy@panic.xx.tudelft.nl:

Dat is waar, Maarten. In m'n jeugd geleerd, na een draailasdop gemonteerd te hebben, eerst even het dopje eraf draaien om te kijken of alles goed zit en dan er weer op. Maar dat kost tegenwoordig te veel tijd, steek de draad maar in zo'n lasdop en hoop dat ie voor altijd goed blijft zitten ;-)

Reply to
Harry333

En als je met het dopje meteen de veer er weer afdraaide wist je alvast zeker dat je wat fout gedaan had ;-) Nouja, gelukkig zijn ze nog steeds te koop.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Iedereen bedankt voor de hulp. Ik zal de elektriciteitsmaatschappij hierover eens aan de kaak stellen.

Reply to
- Rick Tammenaers -

Voor het aan de kaak stellen van problemen is het misschien wat te vroeg, maar als je het vermoeden hebt dat je huisinstallatie in orde is, moet je zeker een monteur van het energiebedrijf langs laten komen.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Aardlekschakelaars beveiligen tegen het lekken van spanning naar aarde, niet tegen pieken op het net.

Dat hoort in een gezonde installatie in een waterdicht huis niet te gebeuren. Als het wel gebeurt wordt het tijd dat je de boel na laat kijiken.

Nee. Die dingen doen weinig of niks, meestal is het een spoeltje en een varistor en dat is het wel.. Die onderdelen zitten ook in schakelende voedingen van apparaten zoals computers.

Voor de OP: haal je lichtnettransporteur (de ratten van Continuon) er eerst bij, na je eigen groepenkast goed te hebben nagekeken.

Bm

Reply to
Badmuts

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.