Purge unit canon printer.

Hallo,

Ik heb hier een Canon pixma ip2000 printer.

Zoon van een vriendin heeft hem schoongemaakt en hierbij onderdelen losgemaakt.

Het gaat mij nu om de 'purge unit', dat is het ding waar de inktkop boven hangt in rust en wat de inkt wegzuigt bij het cleanen van de cartridge.

Er zitten 2 poreuze blokjes op waar door de inkt weg zuigt.

Ik heb dat weer bijna in elkaar.

Alleen is er een soort l vormig plastic ding wat ik nergens kan bevestigen. En natuurlijk komt die googemerd niet verder als "tsja, het hing er aan en kom hem er zo afhalen".

Iemand foto's van dat gedeelte of een handleiding om het te monteren?

Goede beschrijving mag ook.

Vriendin is bijstandsmoeder en kan niet zoveel betalen voor de reparatie, vandaar dat ik het eerst probeer.

E-mailadres bestaat niet, als iemand wat wil opsturen maak ik wel een tijdelijk aan.

Alvast bedankt.

Nini

Reply to
Nini
Loading thread data ...

Nini wrote in news:4a945f79$0$23265$ snipped-for-privacy@news.freeonline.nl:

Hai,

Ben eruit, printer is weer gemonteerd. Alleen hij print nog niet. Hij doet normaal maar krijg nog geen inkt op papier. Dat wordt dus heel veel keren reinigen. Zijn wel nieuwe cartridges.

Nini.

Reply to
Nini

Mijn ervaring met inkjet is dat als je hier bent aangekomen, je moet blijven reinigen. Zodat je meer geld aan cartridges erdoor jaagt dan de printer waard is.

Gewoon op een gegeven moment wegdoen en een nieuwe kopen.

P.

Reply to
P.

P. wrote in news: snipped-for-privacy@4ax.com:

Cartridges kosten maar iets van 7 euro per stuk.

Zoals vermeld heeft de vriendin niet zoveel te besteden. Dus als we het zo nog een poos kunnen volhouden is ze eerst weer gered.

Ondertussen de printer uigeprobeerd. Alle geluiden klinken normaal verder niets vreemds. Op een klein detail na(natuurlijk ;-) ), hij spuit geen inkt op het papier. Het zijn wel nieuwe cartridges. Kan zijn dat het inkt van de geheime dienst is natuurlijk. ;-)

Maar een paar dagen alles intensief schoonmaken.

Bedankt in ieder geval.

Nini

Reply to
Nini

Komt er wel inkt uit als je de spuitmondjes van de cartridge op een stukje WC papier houd? Plasticje/plakbandje van de spuitmondjes verwijderd? Het klinkt dom, maar moet gevraagd worden, sorry.

Kun je de cartridges in een andere printer proberen? Controleer of alle connectors van (flat)kabeltjes weer goed zitten.

--
pim.
Reply to
Pim Schaeffer

"Nini" schreef in bericht news:4a945f79$0$23265$ snipped-for-privacy@news.freeonline.nl...

Wat was de reden van de schoonmaak en loshalen onderdelen? Kwam er hiervoor wel inkt op het papier? Het kan ook zijn dat de printkop gewoon defect is. Heb hier 3 pixma 3000's staan volop in gebruik. 2 stuks nagenoeg gratis op de kop getikt (beiden blanco prints). Printkop uit Amerika laten komen voor

40 euro en weer 100% in orde.
Reply to
Marantz

Pim Schaeffer wrote in news:h7795h$k70$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net:

Je stelt gewoon een terechte vraag. Want ook ik heb ervaring dat mensen iets aannemen zonder te controleren. endan is er bijvoorbeeld gewoon eensteeker uit het stopcontact of zo. ;-) Het zijn nieuwe cartridges. Zijn juist op mijn verzoek opgehaald. de winkel wou de printer graag ter reparatie hebben. maar ik had het idee dat de cartridges gewoon leeg waren. Dus hebben ze de nieuwe er in gedaan. Maar er kwam al snel de foutmelding van de absorptietank.

Nee, ik ken niemand die een printer heeft die deze cartridges gebruikt. Alles zit goed. Vermoedelijk wel uitgedroogd in de tijd dat ik aan het repareren was. Ze laggen gewoon open en bloot. Da's dus dom van mij, ik wist het wel. Vanavond wat inkt er in gedruppeld en ze printen wel. nu even een paar dagen proberen om zeker te zijn.

Bedankt voor je opmerkingen.

Nini.

Reply to
Nini

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.