plasma versus LCD TV

Plasmaschermen kunnen inderdaad inbranden als er *langdurig* hetzelfde beeld met heldere delen erin op een en dezelfde plaats staat. Sommige plasmaschermen hebben daartegen een voorziening zoals "orbiting": om de zoveel tijd het hele beeld een klein stukje verplaatsen. Je ziet het wel, maar het stoort absoluut niet.

-p

Reply to
Piet Beertema
Loading thread data ...

Dat geeft de burger moed. Pakweg 7 jaar continue ;)

--
Thanks, Frank.
(remove 'x' and 'invalid' when replying by email)
Reply to
Frank Bemelman

worden.

zakte

consumenten.

Onzin. Het systeem is nooit op de markt geweest en om dan te spreken dat mensen het niet interesseert slaat nergens op. DVD's zijn ook een success vanwege hun superieure beeldkwaliteit. HDTV is nog eens 4 keer zo scherp, scherper dan het beeld in de bioscoop en mooier van kleur.

Het systeem is in Amerika ingevoerd en is daar een enorm success. Hier gaat het ook komen en ook hier wordt het een enorm sucess, dat verzeker ik je zwart op wit. Als de mensen het zien dan willen ze het hebben. Hou de volgende formaten in je hoofd: 1920 bij 1080 want dat is de HDTV resolutie (laat je niet ompraten door andere resoluties omdat fabrikanten je proberen om te praten dat 1024 x 768 ook HDTV is). Dit wordt de wereldstandaard.

de

betaalbaar.

Wel als het alternatief 5 x zo duur is. Niet iedereen kan (of wil) 2000 euro's neertellen voor een TV terwijl hij een even groot formaat beeldbuis voor 200 euro kan meenemen.

De 'goedkopere' Lcds (700-900 euro) zijn piepklein (50cm doorsnee of zo). Dat ga ik echt niet neertellen om hip te doen.

Reply to
Henk Boonsma

Het is de helft van dat voor 99% van alle plasma schermen. De ALIS schermen doen dat door pixels die naast elkaar staan om en om aan te sturen.

Maar goed, 30.000 uur is nog steeds acceptabel voor de meeste mensen.

Reply to
Henk Boonsma

Nou, bij een breedbeeld TV die veel op 4:3 heeft gestaan, zie je na een aantal jaar soms al duidelijk verschil (als het toestel uitstaat in elk geval). Je ziet dan niet zozeer een ingebrand beeld, maar wel verschil tussen het veel gebruikte deel en het weinig gebruikte deel.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

12 jaar geleden deed dat verhaal al de ronde. Mensen die toen volgens dit principe een TV hebben gekocht, kijken al die tijd al naar 1 of meer slechte toestellen. Verder kan je natuurlijk altijd een losse HDTV-ontvanger kopen.

Helemaal mee eens: de beeldbuis is voorlopig zeker nog beter. Als ik plat wil ga ik voor plasma, geen LCD denk ik.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Als je een LCD vind van pakkumbeet een factor 3 duurder dan een traditionele TV mag je jezelf gelukkig prijzen.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Ik heb nog naar een HDTV-monitor van Philips-Fimi staan kijken, veel beter dan Sony, met zijn traditioneel relatief lage horizontale resolutie. Maar inderdaad erg mooi, hoewel je op een goede TV (met analoge ontvangst) of op een computermonitor vaak ook al beter beeld/hogere effectieve resolutie hebt dan op een simpele TV of bij ontvangst via een matige schotel/kabelsysteem.

Sterker nog, de resolutie is voor veel uitzendingen lager op zo'n groot mormel.

-- Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.

Reply to
maarten

Zoveel nog? Dat is bijna langer dan een beetje beeldbuis. De achtergrondverlichting van een LCD haalt dat in elk geval niet volgens mij.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

In 2003 hebben plasmaschermen een MTBF van 30.000 uur. CRT tubes en LCD backlights zitten op 50.000 uur. Plasma's met een langere levensduur zijn mij niet bekend. Misschien heeft de gewaardeerde OP een linkje?

Maurits

Reply to
Maurits

Na D2MAC, PALplus, breedbeeld, en zo meer? Volgens de NOB wordt digitale TV straks de standaard, maar breedbeelduitzendingen als standaard hebben ze nog niet eens voor elkaar kunnen krijgen...

-p

Reply to
Piet Beertema

Daar hoeft de gewaardeerde OP hoeft maar even voor te Googlen... ;-) En dan rollen er zo een paar linkjes uit:

formatting link
formatting link
formatting link
formatting link

Maar het gros van de plasmaschermen heeft inderdaad een aanzienlijk kortere levensduur. Voor een interessant maar beperkt overzicht:

formatting link

-p

Reply to
Piet Beertema

Dat klopt. In de handleiding van Thomson geven ze ook het advies om de breedbeeld TV niet langdurig op een 4/3 signaal te laten staan.

Th.

Reply to
Thomas

Dat het in Amerika een succes is wil ik wel geloven. Het verschil tussen een NTSC TV (veel kleurfouten) en een HD TV is enorm. Het verschil in kwaliteit tussen het Europese PAL systeem en HD TV is al een stuk minder. Ik heb ook een keer HDTV kunnen aanschouwen en het is inderdaad prachtig. Maar of het hier snel een succes wordt betwijfel ik. Als je ziet hoe TV's bij veel mensen afgesteld staan, heeft het voor de meesten geen meerwaarde en zeker niet als het veel duurder blijkt te zijn. Ons bin zunig ;-)

Th.

Reply to
Thomas

Of een beamer.

(korte levensduur van (dure) lamp)

...maar wel een **groot** beeld op je witte muur. Alle yuppen hebben plasma's - dus moet je wat anders...

Op de zaak hebben we een diaprojector-achtig formaat ding aan het plafond hangen, en daar komt indrukwekkend veel licht uit op een scherm van ~2 meter breed.

````````````

Zelf (hypotheek,kinderen, studeren etc.) knap ik oude grootbeeld TV's op, die vaak bij kennissen en familieleden gratis kan ophalen. Na wat resolderen en her-focussen zijn ze vaak weer als nieuw. 20 jaar geleden voor het laatst een nieuwe tV gekocht.

(2000E voor een TV?! - en dan zien wat ze er op uitzenden?!)

--
 - René
Reply to
René

Precies, daarom maar het kabelabonnement opgezegd, kan mij tijd beter en prettiger besteden;-)

--
Groet,     Gerard.



Posted by news://news.nb.nu
Reply to
Bezemsteel

Ik heb mijn bb toestel nu zo'n 10 jaar, en gezien de 'snelheid' waarmee de zendgemachtigden hier te lande omschakelen op bb heeft het ding de meeste tijd op 4:3 staan draaien. Geen spoor van verschil echter tussen het veelgebruikte en het weinig gebruikte deel. Maar er is wel iets anders: de kleurzuiverheid in de hoeken is slechter geworden. Het wordt vanzelf wat minder nadat hij weer een tijdje op bb heeft gedraaid, maar helemaal weg gaat het niet meer. De oorzaak zou in het schaduwmasker kunnen liggen: bij het gros van de aan/uit cycli wordt alleen het 4:3 deel warm en koelt het weer af. Dat geeft spanningen in het masker en dat zou op den duur funest kunnen zijn.

-p

Reply to
Piet Beertema

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.