philips blauwe flitsen md 1.2E

Beeld van deze tv start op met blauw raster, dan zwart dan eerst normaal beeld maar dan verkleuringen en dan naar blauw fel raster. Tikken op bb print geeft soms effect, soms op zwart en dan restart.

Doorsolderen print heeft vooralsnog geen effect ...vervangen eindtrap blauw/rood ook niet.

Rare is dat de storing pas na 2-4 minuten optreedt...... slaat een elcootje door of is BB

Dank

Reply to
EdTEc
Loading thread data ...

"EdTEc" schreef in bericht news:3e8c9$458319f0$3ea309cc$ snipped-for-privacy@news.chello.nl...

Op print blauw en rood omdraaien (beetje foefelen met weerstanden die naar beeldbuisvoet gaan ) Als het nog steeds blauw doorslaat is het de beeldbuis want die krijgt nu immers de aansturing via rood.

Jopie

Reply to
Jopie

Op Fri, 15 Dec 2006 22:56:00 +0100, schreef EdTEc:

Je hebt vrijwel zeker te maken met de beruchte ESF-beeldbuis met gloeidraad-kathodesluiting - en dus helaas een geval van total loss.

Richard Rasker

--
Linetec Translation and Technology Services

http://www.linetec.nl/
Reply to
Richard Rasker

IS hier echt niks aan te doen,,,, inderdaad maakt ie sluiting en dan start ie opnieuw op...

"Richard Rasker" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@linetec.nl...

Reply to
EdTEc

als ik inderdaad op de glas hals tik verdwijnt de storing... kut ..echt weer Philip tv is verder nog zo mooi...en helder beeld... is die kortsluiting niet weg te branden door op het blauwe kanon even de hoogspanning te knetteren ??

"Richard Rasker" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@linetec.nl...

Reply to
EdTEc

Hangt van het type beeldbuis af.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Wat voor buis zit erin???? ESF op z'n kop monteren zou nog wel eens helpen, baat het niet dan schaadt het niet.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Toch goed nieuws voor al die verloren gewaande buizen !! EN CO2...... De beruchte ESF buis is weer goed en gaat nier meer over naar het felle blauwe raster!

Ik heb eerst alleen de kathode verbonden met de cascade en de beeldbuisprint ver van de hals gelegd... even opgestart met a.b. en toen weer uit. Geen geknetter, geen verbetering. Daarna beide verbonden met een knijpertje en toen de rest van de pinnen met koperflosdraad verbonden tegen aarddraad tegen de buis. Weer opgestart echter geen geknetter. Nu echter zonder aarding de cascade plug verbonden met alleen de anode (binnenste aansluiting van het kanon) EN ja hoor een geknetten.... maar toch een wondertje.... Toestel startte na goed aansluiten cascade ZONDER blauw raster, en na paar seconden mooi egaal beeld.... Toestel staat nu al een 3 kwartier aan zonder kortsluitingen.. dus er is wel iets aan te doen! (een dosis geluk speelt hier zeker mee want het een en ander is niet zonder gevaar natuurlijk.... dus let op om alles even te aarden voordat je alles weer aansluit) want de buis is dan nogal geladen ...

Even de cascade verbonden met de kathode en anode (met een knijpertje) van blauw en de beeldbuisprint even ver vandaan gelegd en even een de volle lading erop, natuflink geknetter maar goed dat moest ook, want het vuil is ervanaf gebrand de tv heeft nu geen blauwe flitsen meer....

schreef >> Beeld van deze tv start op met blauw raster, dan zwart dan eerst normaal

Reply to
EdTEc

Waaraan verbonden? Ik snap je omschrijving niet.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

EdTEc wrote: knip----

EN ja hoor een geknetten.... maar toch een wondertje....

Het onmogelijke gebeurd direct, wonderen duren wat langer. Ik gebruikte vroeger (aangepaste) kanonen tot 60 kV in een installatie die telkens belucht werd. Gezien de korte levensduur moesten regelmatig nieuwe kanonnen worden ingezet. Die knetterden natuurlijk bij het leven. De oplossing was de spanning langzaam opdraaien en rustig laten knetteren. In feite verdamp je de onregelmatigheden aan het oppervlak. Zolang het dus geen volledige sluiting is, kun je materiaal "wegvonken". Volgens mij een zeer veel gebruikt process in de metaal industrie om materiaal nauwkeurig weg te nemen. Conclusie: als hij weer door zou slaan, herhaal dan je procedure, eventueel met een hogere spanning. (Garantie tot op de stoep natuurlijk :-), want verder heb ik geen verstand van TV's of beeldbuizen. Ik heb zelf ook zo'n beeldbuis en realiseer me nu dat ik al weken geen rood beeld meer zie :-), dus zelf begin ik er maar niet aan in een TV van 10 jaar oud.)

Hal

Reply to
Hal

De cascade verbinden met de anode en mantel daarvan van de aansluitngen van blauwe kanon en dan tv aanzetten. Eerst verbond ik de andere pinnen van de BB met aarde (door kopervlos naar aarde ) maar dan gaat tv hoogspanning meteen in protectie. Als je m zonder aarde aansluit functioneert het metaal in de BB van de kathode als dipool en zal het geknetter en sluiting weggebrand worden, dit is natuurlijk niet zo goed voor de cascade van de lijntrafo , (heb t ook maar even paar tellen gedaan met a.b in de hand) ...maar goed een reanimatie van de BB kan (net als t echt) dus wel degelijk het leven rekken van deze overigens verder zeer goede maar beruchte ESF blackline beeldbuis... DE tv werkt nog steeds goed, alleen bij opstarten flitst ie soms nog even. (Maar dat doen nieuwe beeldbuizen ook heb ik wel eens gelezen in de handleiding van philips tv's......)

schreef >> tegen de buis. Weer opgestart echter geen geknetter. Nu echter zonder

Reply to
EdTEc

"EdTEc" schreef in bericht news:5e32$4583df39$3ea309cc$ snipped-for-privacy@news.chello.nl...

Dit heb ik ook zo vaak gedaan met philips beeldbuizen uit monitoren van Dell. (made by philips). Een draad van de anode hoogspanning naar G2 en dan nog een draad van de focus aansluiting naar massa. Bij sommige types hielp het heel goed bij andere type haast nooit.Dit werkte ook bij andere merken beeldbuizen. Van Philips mochten we deze truuk niet meer toepassen of een regenereer koffer gebruiken, want na half jaar kwam storing meestal toch weer terug... Maar geniet er nog maar van zolang het kan.

Jopie

Reply to
Jopie

60 kV ? wat voor beeldbuizen zijn dit dan??

Jopie

Reply to
Jopie

:-) Het was een apparaat (18 jaar geleden) om schermen van rontgenbeeldversterkers te testen. We gebruikten daarvoor aangepaste kanonnen van beeldbuizen in een deflectiespoel voor camerabuizen!! Om het nog wat moeilijker te maken: na elke test moesten er weer nieuwe schermen in. Dat betekende het vacuum eraf, nieuwe schermen er in en weer pompen tot

10 -7. Vandaar dat we ze op 60 kV "schoon" brandden. De installatie werkte verder op 40 kV.

Hal

Reply to
Hal

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.