PC op LCD-tv aansluiten

Ik heb het niet over fragmenten van 30 jaar terug toen nog met analoge camera's werd gewerkt, dit was en blijft prut ook op een super LCD of plasma. Wat je nu ziet aan betere kwaliteit op LCD ziet is voornamelijk te danken aan digitale opname-techniek/verwerking. De mooiste kleuren zie je echter nog steeds op een CRT-PC scherm (pixels dus).

Reply to
Dirk Sybrands
Loading thread data ...

Nee, je betaalt één maandelijks abo.

Dat is natuurlijk klinkklare onzin. Zowel KPN als Ziggo hebben hun eigen netwerk waarvoor ze zelf investeringen moeten doen. Het netwerk vernieuwd en moderniseert zich b.v. niet vanzelf. Noch dat van Ziggo, noch dat van KPN.

Ziggo biedt naast TV nu ook internet en telefoondiensten en maakt daarbij gebruik van de door hen in het verleden aangelegde infrastructuur waaraan iedere Ziggo klant meebetaalt.

KPN biedt ook internet en TV diensten aan. Het maakt daarbij ook gebruik van de door hen in het verleden aangelegde infrastructuur waarvoor alle PTT klanten betalen ook al nemen ze geen ADSL Internet of ADSL TV af.

Het verschil tussen de kabelboeren en KPN is daarmee niet zo groot als jij laat voorkomen.

Daarom schreef ik ook: "Bemoeien ze zich ook eens met nuttige dingen."

--
Met vriendelijke groeten,
Ben Doedens
Reply to
ben doedens

Oude Ampex opnamen van met kleurencamera's opgenomen TV programma's zien voorzover mijn geheugen mij niet in de steek laat, er niet zo veel veranderd uit. In de tijd tussen 1967 en nu is de kwaliteit van de kleurencamera's enorm verbeterd, veel meer dan een evt. verslechtering door veroudering van de tapes.

Daarvoor gebruikte men voor registraties een supersnel filmsysteem, tele-recording werd dat genoemd. Hierbij ging de film zowat direct vanuit de camera de ontwikkelmachine in en kon luttele minuten na de opname al worden vertoond. Ik heb het gevoel dat bewaarde dergelijke oude opnamen nou niet zo denderend van kwaliteit zijn als goed en degelijk ontwikkelde filmopnamen.

--
Met vriendelijke groeten,
Ben Doedens
Reply to
ben doedens

"Dirk Sybrands" schreef in bericht news:h0die7$1sv9$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

Maar wat ik eigenlijk bedoel is het feit dat vrijwel alle uitzendingen nog steeds in de opgeschaalde 768x576 resolutie zijn, dwz een composiet signaal wat in de LCD wordt gedeinterlaced tot progressief, met alle negatieve gevolgen wat betreft detaillering bij bewegende beelden. Dit viel vroeger op CRT schermen door de interlacing niet zo op. Maar je hebt gelijk, op 4 mtr kijkafstand is het huidige LCD/plasma beeld van de betere zenders (Ned 1,2,3, BBC, Duitse zenders) meestal zeer aanvaardbaar (behalve met grote schermen, daar blijf ik bij). Kijk je van wat dichterbij, dan is het schrikbarend slecht. Uitzendingen in Full HD1080p zullen hier uiteindelijk vebetering in brengen. Maar wanneer?

Reply to
Dirk Sybrands

"Dirk Sybrands" schreef in bericht news:h0dmbt$1vit$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

sorry, ik bedoel : 'dwz een interlaced composiet of RBG signaal wat....'

Reply to
Dirk Sybrands

De kwaliteit van opschalen, de-interlacen en andere beeldverwerking verschilt wel per TV. Wat er op een simpele en goedkope TV slecht uit ziet is op een wat betere TV een stuk beter van kwaliteit.

Ik heb op mijn TV (Philips 32PF9986) nog nooit problemen door het de-interlacen of opschalen gezien. Het enige wat je ziet zijn de MPEG artifacten bij zenders met lage bitrate of snelle bewegingen. En die zie je op een CRT scherm ook.

Reply to
Rob

Digitenne bestaat nog geen halve eeuw!!

Indien de ontvangst goed was, was de bruikbare resolutie van het analoge systeem in horizontale richting hoger en was er bovendien sprake van graceful degradation bij de meeste soorten storingen.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Die resolutie bestaat echter nog niet zo lang. 576 lijnen al sinds de jaren '50, maar 768 pixels op zeker niet.

--
Met vriendelijke groet,

Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Er is nog meer koppelverkoop. Wil je internet via de kabel dan ben je verplicht om ook een TV abonnement te nemen.

--
pim.
Reply to
Pim Schaeffer

Ik heb mijn oude Sony budget-tv kunnen vergelijken met de nieuwere Toshiba lcd-tv (ook budget) ernaast en wis en waarachtig dat de beeldkwaliteit van de crt een stuk beter was dan die van de lcd!

Een tijdje geleden merkte iemand in deze groep op dat lcd gewoon niet zo geschikt is voor de weergave van (singe density) tv en daar kan ik me alleen maar van harte bij aansluiten. Uit ervaring.

Massimo

Reply to
Massimo

Nou toen ik mijn 32PF9986 kocht (ruim 4 jaar geleden) was de kwaliteit zoveel beter dan de matchline die ik daarvoor had dat ik het bijna niet kon geloven. Zelfs de kwaliteit van de PAL demodulatie door de ingebouwde tuner verbaasde me. Het kwaliteits verschil tussen PAL via de kabel en satelliet via SCART RGB was veel minder dan bij de matchline. Ik had toen uitgebreid gekeken naar CRT en LCD tv's in de winkel en de beeld geometrie van zelfs de duurste CRT's vond ik uitermate teleurstellend.

Hoe het vandaag de dag is weet ik niet want de LCD tv's zijn sindsdien veel goedkoper geworden dus daar zal inmiddels ook wel op kwaliteit bezuinigd zijn.

Reply to
Rob

Wat dus volslagen nonsens is.

Aangezien er geen koppelverkoop is, kan er dus ook niet "meer koppelverkoop" zijn. Hoogstens kan er koppelverkoop ontstaan.

Dat klopt, en dat kun je inderdaad als koppelverkoop zien.

-p

Reply to
Piet Beertema

En zonder verglazing van het hoofdnet was de kwaliteit van die analoge zenders dan nog steeds minder geweest dan hij nu is.

Dat was al het geval in het puur analoge tijdperk, toen de HR in al haar onwijsheid besloot dat doorgifte van een signaal via de kabel, zelfs via een GAI/CAI, een "nieuwe openbaarmaking" was.

En nu betaal je om naar al die reclamebagger te "mogen" kijken...

Daar wordt, op een onfrisse manier, hard aan gewerkt.

Heel misschien gaat dat ook in Nederland nog eens zo werken.

-p

Reply to
Piet Beertema

Bij elk analoog transport van signaal treden verliezen op die dan weer moeten worden gecompenseerd door versterkers. Dat doet de kwaliteit van het signaal geen goed. Bij digitaal transport wordt een stroom enen en nullen het transportmiddel (straalzendernet, glas, koper) ingestuurd die er aan de andere kant net zo weer uit dienen te komen. Ook de eindgebruiker krijgt deze datastroom onveranderd en dus in onberispelijke kwaliteit, binnen op zijn digitale ontvanger. De kwaliteit van een digitaal signaal is daarmee minder afhankelijk van het transportmiddel maar veel meer van de gekozen compressiemethode.

Niet in alle gevallen. We hadden hier een CAI clubje voor 25 woningen waarvan ik dus 1/25 deel in mijn bezit had. Alle woningen lagen aan één straatkant. Na de uitspraak van de HR bleef dit een CAI zonder nieuwe openbaarmaking. Maar..... toen aan de andere kant van de straat nieuwe woningen werden gebouwd en deze - verplicht door de gemeentelijke voorwaarden in de koopcontracten - vroegen om aansluiting op onze CAI, hebben we dit eens goed uit laten zoeken door een advocatenkantoor. EN die concludeerde dat het kruisen van de straat onze CAI zou veranderen naar een GAI wat i.c. als gevolg van de uitspraak van de HR nieuwe openbaarmaking zou zijn. Voor ons clubje van 25 waren de kosten daarvan zo bovenmatig hoog dat we de nieuwe woningeigenaren niet konden toestaan op onze CAI. Voor hen, het waren maar 8 woningen, werden de kosten van een eigen CAI veel te hoog en dus verschenen er uiteindelijk allemaal eigen antennes op de daken. De gemeente kon het antenneverbod niet handhaven, want tegelijk speelde de kwestie of het antenneverbod niet indruiste tegen de vrijheid van informatievoorziening door iedere burger.

De commerciele omroep wordt, i.t.t. de publieke omroep, niet met belastinggelden gefinancierd, ze zijn dus volledig afhankelijk van reclame-inkomsten. Een slimme schakeling in je TV die op een door de overheid verplichte piep in het signaal van de zender die,als je daarvoor kiest, je beeld op zwart zet als de commercie begint, zou best kunnen, maar dat dient natuurlijk geen enkel belang van de adverteerders.

Tja, onder het mom van de vooruitgang worden veel veranderingen aan de burger verkocht. Niet alle burgers zitten op dit soort dingen te wachten, maar het gros neemt gewoon alles zonder veel tegen te sputteren aan. Neem de OV Chipkaart b.v. die wordt ingevoerd onder het mom dat het voor de burgers zo stukken makkelijker wordt dan met de strippenkaart, maar ondertussen komen er zoveel nadelen van deze OV chipkaart aan het licht dat het in het OV ingewijden duidelijk wordt dat het alleen om de voordelen voor de vervoerders gaat, die het gebruik van de reiziger van zijn OV middelen secuur wenst af te rekenen met de overheid en niet meer op basis van een verdeelsleutel zoals bij de strippenkaart. Ondertussen mag je b.v. straks op Amsterdam Amstel bij een overstap van trein op metro en omgekeerd opnieuw door de poortjes, wat dus bij de strippenkaart nooit nodig was. Ook blijkt dat de OV bedrijven verschillende kilometerprijzen in rekening gaan brengen, hier en daar ten nadele van de reiziger.

Overigens, na TV volgt radio. Er komt een dag dat ook de radiozenders alleen nog digitaal uitzenden. Dat levert meer zendfrequenties op, dus meer zenders en dus meer inkomsten voor de staat op.

Ik hoop het. sommige toestelboeren leveren al bijna niet anders meer. Ingebouwde DVB C/T tuners, alleen nog een CAM en een smartcard en het zou moeten werken.

--
Met vriendelijke groeten,
Ben Doedens
Reply to
ben doedens

Er wordt niet verkocht, maar gejat. Of weggenomen, als je dat liever hoort. In het geval van Ziggo analoge zenders.

Onzin, zoals in het geval van Ziggo: eind 2008 had het 1,1 miljoen digitale klanten tegen 2,2 miljoen analoge klanten. Maar die laatste categorie speelde geen enkele rol bij de beslissing om alweer een aantal analoge zenders van de kabel te halen. Overigens moet Ziggo van het Commisariaat voor de Media binnen enkele weken in elk geval een aantal van die zenders weer gaan doorgeven. Waar dat toe gaat leiden staat overigens nog te bezien.

-p

Reply to
Piet Beertema

op

Zo zie je maar hoe ervaringen kunnen uiteenlopen. :-) Het enige waar mijn lcd-tv in uitblinkt bij vergeleken de oude crt is dat ik nu scherpe uitstekend leesbare onder- en aftiteling heb en natuurlijk betere weergave van tekenfilms, animaties.

De oude crt gaf veel natuurgetrouwere huidtinten en veel meer details, vooral in close-ups van gezichten werd dat heel duidelijk. En geen smearing als gevolg van snelle beweging hè.

Tja, beide tv's waren bij mij budget... lcd is ± 1,5 jaar oud. Had zeer goede beoordelingen.

Massimo

Reply to
Massimo

Ja dat is het verschil tussen een budget TV en een goede TV. Ik heb dat ding indertijd gekocht omdat de kleurweergave veel beter was dan van de concurrenten. Inderdaad hadden die de neiging om alles weer te geven als een tekenfilm. Maar dat is al weer dik 4 jaar geleden en sindsdien heb ik de markt niet meer zo gevolgd. Dus welke prijsklasse je tegenwoordig moet hebben voor goed beeld weet ik niet.

Reply to
Rob

signaal

op

verschilt

Let ook eens op de reclame voor digitenne. In het aangeprezen "mooiere" beeld zijn alle details verdwenen. Vooral in de gezichten is geen rimpeltje meer te zien.

--
pim.
Reply to
Pim Schaeffer

Ja ik moet zeggen dat je toch zelden zulke eerlijke reclame aantreft! Precies het grote nadeel van digitale TV (en digitenne in het bijzonder) wordt gepresenteerd aan de potentiele klant.

Reply to
Rob

Inherente voordelen van LCD t.ov. een CRT zijn dat de geometrie, focus en convergentie altijd perfect zullen zijn. Kleur- en zwartweergave is nog steeds een zwak punt ondanks dat LCD's op dit vlak de afgelopen jaren sterk verbeterd zijn.

Bij LCD's zit er noodzakelijkerwijs nogal wat processing tussen het inkomende signaal en de signalen die op het paneel worden aangeboden, helaas heeft die niet enkel positieve effecten. Ook het opkrikken naar

100Hz wat sommige LCD TV's doen, waarbij de TV zelf de tussenliggende beelden erbij verzint levert niet altijd even fraaie resultaten (d.w.z. vreemde artifacten) op.
Reply to
Dombo

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.