Koffiezet apparaat

Mijn koffiezet apparaat van Philips begon op een gegeven moment ontzettend te pruttelen. Kalk verwijderd en nog niets, opengemaakt en daar waar het kon alle restanten mechanisch verwijderd. Blijft echter pruttelen. Denk dat de thermostaat niet helemaal goed meer werkt. Waar kan ik het typenummer achterhalen van dit verwarmingselement, want dat wil ik vervangen en waar eventueel kopen?

Coen

Reply to
Ikke
Loading thread data ...

is een nieuw koffiezetapparaat niet goedkoper?

--
JVD
jvd_609 at hotmail.com
http://www.josvandijken.tk
spelfouten worden door mijn provider toegevoegd
Reply to
JVD

Even doormeten die thermostaat. Maar ik denk dat die mechanisch erg vervuild is, kun je door het element blazen ? Misschien ten overvloede, uiteraard wel met een uitgebouwd element ! Typenummer is het type nummer van het apparaat. Met dat nummer kom je een heel eind. En anders de oude meenemen en vergelijken. Maar zoals al iemand antwoordde, wellicht is een nieuwe goedkoper?

Succes, Ton.

Reply to
Wuppie's Power.

Als je het met deze tips op kunt lossen is het prima. Verder kun je eens informeren bij de handyman op

formatting link
, dan kun je alsnog kijken of inderdaad een nieuwe goedkoper is. Tot dan maar even met oploskoffie de dag door zien te komen :-) !

Succes, René

Reply to
René

Hoi Coen,

Ikke wrote:

Als de gegeven tips niet helpen en er echt wat onherstelbaar stuk is, voor onderdelen kan je bij handyman terecht (typenummer meenemen), daar kunnen ze vaak zo een prijsopgave geven voor onderdelen (en repareren is ook gewoon leuk :), aan een defect koffiezetapparaat kan je in alle redelijkheid in ieder geval de tijd die je nodig zou hebben om heen en weer naar de vuilcontainer te lopen op- geteld bij de tijd nodig om een nieuwe op je aanrecht te krijgen (met de auto/fiets/bus/lopend naar een winkel en eventueel prijs/type vergelijk in andere winkels) steken (en dat tikt vaak al vrij snel aan).

groeten van Bart

PS: zoals gezegd denk ik ook eerder aan een probleem in de thermos- taat, een element doet het meestal goed of niet (kans op tussenvormen niet echt groot, al kan aardsluiting wel, altijd in een geaard stopcontact aansluiten)

Reply to
Bart Jorritsma

Hoi Bart,

Bij het gevaar af om voor geitensok uitgemaakt te worden :-), vind ik naast al jouw zeer goede argumenten (vooral dat het leuk is om zoiets te repareren en - dit voeg ik zelf even toe - dat de koffie achteraf uit dat apparaat veel beter smaakt) ook het milieu-aspect meetellen. Er zit nog een heleboel goeds aan dat apparaat wat anders toch maar afval wordt. Ik kan me goed voorstellen dat als repareren echt duurder wordt dan een nieuw, men liever een nieuw koopt, maar zelf kies ik altijd voor repareren zolang de prijs daarvan nog onder de prijs van een nieuwe blijft. De "werkuren" tel ik niet, omdat het nou eenmaal hobby is. Het wordt wat anders als het ding al tien jaar oud is, vol kalk zit, lelijk geworden is, vol zit met barsten en toevallig ook net de pot gevallen is.

Groetjes, René

Reply to
René

Inderdaad, elementen zijn erg duur.Afhankelijk van het type, kan je proberen een en ander te ontkalken of door te blazen. Kijk naar het filter of die niet verstopt zit.Als je element wel warm wordt dan is mogelijk het uitvoerpijpje verkalkt.( meestal 4 gaatjes). Maar ja, dat is moeilijk te zeggen op afstand.Om alles goed te doen, moet je inderdaad alles even loshalen/losschroeven. Je moet gewoon alles nalopen of die niet ergens verstopt zit Vaak is het vervangen van het element net zo duur als het hele apparaat. succes jeffrey

Reply to
jeffrey

klopt, het moet wel degelijk het terugslagklepje zijn. dit dient om telkens een dosis water naar het element te sturen,door de druk van de stoom die gevormd wordt sluit het klepje en het water en stoom wordt naar boven geblazen.en de cyclus herbegint. Wanneer dit klepje niet goed sluit, komt er water op het element, maar door de druk loopt de ook water terug naar het reservoir ipv naar buiten. het blijft zo wat pruttelen. het klepje is idd meestal een glazen kogel, ofwel is die aangeladen met kalk, ofwel is de zitting beschadigd of vervuild. als het om een merktoestel gaat is dit zeker wel de moeite.(als de rest allemaal nog i.o. is . Groetjes jan

Reply to
Jan

Hi Coen,

Zelf ervaring met een Braun, het "normaal" ontkalken werkte niet echt (azijn of ontkalker er in en dan daarna doorspoelen), kalk beef er in zitten maar in een andere vorm. Nu doe ik het met C1000 kalkreiniger en dan bruist wel alle zooi er uit. Dit merkte ik toen ik het verwarming element er uitgehaald had en handmatig ging uittesten met ontkalken........ op het laatst de kalkreiniger er in gegoten en na een tijdje was er alleen het aluminimum nog te zien. (we waren aan het 3e apparaat toe :-) en ik wilde weten waarom we het niet kalkvrij kon houden)

--
Met vriendelijke groet/With kind regards,

Sind@l@
Reply to
sindala

"Sind@l@" schreef in bericht

-) en ik wilde weten waarom we het niet

heel simpel in water zit kalk het probleem is dat kalk ellende veroorzaakt helaas is de water in het hele nederland niet het zelfde hier in rijnmomd is water erg hard dus veel kalk en in het noorden en oosten van het land weer zachter dus minder kalk

wil je beslist geen kalk hebben dan water in een gewone pan koken na 5 a 10 min koken is de kalk niveau stuk gedaalt en daarna in de koffie machine gieten eerst afkoelen natuurlijk he .... er zijn ook water verzachters in de handel gewoon vullen wachten klaar

de redenen dat de kalk afzet is dat komt dat de water moet koken om voorstuwing te krijgen door de dunne buisje van het koffieapparaat en kookpunt is helaas 100 graden maar als het op 70 graden was geweest dan heb je er geen of weinig last van maar dan is de koffie niet lekker opdat het water weer te koud is die 70 graden

dus al die chemische reinigingszooi heb je er geen moer aan

carlos

Reply to
Carlos

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.