Kenwood KX7030

Hallo,

Ik heb hier een nog mooi cassettedeck van Kenwood.

3 kops, 3 motoren, dual loop capstan etc. Dit deck heeft het volgende probleem. Als hij pas word aangezet is de bandloop niet constant en lijkt ook iets te langzaam te draaien. Naarmat hij warmer wordt gaat het beter. Aandrukrollen nog in perfecte staat en ook de snaar van de motor naar de beide capstans lijkt goed. Smeringprobleem?? Heeft wel lang stilgestaan maar is verder in nieuwstaat. Het is een oud apparaat maar ik wil hem wel weer in orde hebben. Heeft iemand tips?? Alvast bedankt

Yde

Reply to
Yde
Loading thread data ...

"Yde" schreef in bericht news:cv300l$2dig$ snipped-for-privacy@nl-news.euro.net...

te

Aandrukrollen

olie na eerst te hebben ingespoten met contactspray. Bandloop weer strak!! Probleem ontstaan door lange stilstand denk ik. Ik hoop dat dit de zaak heeft opgelost.

m.vr.gr

Yde

Reply to
Yde

Ik heb die klacht ook ooit bij een Nakamichi gehad. Bleek toen na lang zoeken het 100nF C'tje achter op de motor dat de toerenregeling in de war stuurde. Ik had het deck voor een appel en een ei omdat het eerst naar de importeur was gestuurd en die had geconcludeerd dat het hele motortje vervangen moest worden (en je wilt niet weten wat dat kost bij Nakamichi).

Reply to
Me

"Me" schreef in bericht news:cv7cv1$bl6$ snipped-for-privacy@reader13.wxs.nl...

iets

capstans

De verbetering was helaas maar van tijdelijk aard. Als hij pas wordt aangezet draait hij te langzaam. Na een paar minuten komt hij op snelheid. Als je op stopt drukt en daarna weer op play hoor je duidelijk dat hij even op snelheid moet komen. Apparaat is voorzien van autobias. Maar verschil tussen tape en source is na afregeling erg merkbaar. Veel doffer. Ben er achter gekomen dat opnamelevel veel hoger is dan weergave level. Misschien is dat bij te regelen. Verder is de tapesnelheid wat aan de lage kant. Zit geen regeling op de print. Wel twee gaatjes achterop de capstanmotor. Een in het midden en een aan de zijkant. Zit achter de laatste misschien de instelling voor de snelheid verscholen. Is een oud apparaat maar ik wil hen wel weer in orde hebben. Iemand tips?? Of een kopietje van de service manual? Alvast bedankt.

m.vr.gr

Yde

Reply to
Yde

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.