Gezocht: videorecorder die TT-ondertiteling kan opnemen

G'dag,

Ik ben voor een kennis op zoek naar een videorecorder die teletekst-ondertiteling kan opnemen bij een film. De persoon in kwestie neemt veel op van de BBC, maar heeft nogal eens moeite met de landelijke accenten in het Engels.

Ik heb al even rondgekeken in een paar grotere winkels, en de sales droids roepen allemaal in koor dat die en die recorder alles opneemt, dus ook de TT-ondertiteling, alleen blijkt dit meestal gelogen. Het probleem is dat je een apparaat van tevoren vaak niet kunt uitproberen, en dat je ook geen handleiding kunt inzien - en als dat al wel mag, blijkt dat je steevast niet het gewenste type hebt. Weet iemand zo een merk + type (en een verkooppunt) te noemen? Dat zou behoorlijk wat zoekwerk schelen.

Alvast mijn dank,

Richard Rasker

--
Linetec Translation and Technology Services

http://www.linetec.nl/
Reply to
Richard Rasker
Loading thread data ...

"Richard Rasker" schreef in bericht news: snipped-for-privacy@linetec.nl...

Richard ,10 jaar geleden heb ik ook gezocht naar een vcr die dat kan. Eerst na wat verkopers te zijn bedrogen met vcr's die wel TT hebben maar niet ondertiteling kan opnemen (ze weten het verschil niet) heb ik bij It's een Grundig GV 250 VPS gevonden die dat wel kan.(stereo TT vps vpt dual head). Koste destijds 1300 gulden maar heb ik graag voor over gehad.

Naturlijk wordt die niet meer verkocht maar die mensen daar bij It'sweten wel wat je moet heben. Dus ik zou bij It's kijken of op Grundig homepage.

Jopie

Reply to
Jopie

[...]

Volgens mij kunnen de top-exemplaren van Philips dit. Ik zal morgen even verder kijken..... T

Reply to
Telcofan

Een goede s-vhs recorder heeft misschien net genoeg 'ruwe bandbreedte' om de complete teletekst data op de band te zetten, samen met het video dus. Ik heb zelf een s-vhs machine en die neemt wel teletekst mee op maar niet bepaald zonder fouten.

Het probleem is dat de ttx decodering een functie is die meestal in het video gedaan wordt. Wat jij wil is een recorder die de ttx decodeert, de ondertitels er uit haalt, in het video mixt en dat vervolgens opneemt. Staan die ondertitels altijd op dezelfde ttx pagina?

--
Joop van der Velden - pe1dna@amsat.org
Reply to
Joop van der Velden

Nee, dat is niet de bedoeling - en ook bijzonder onbetrouwbaar.

[knip]

Inderdaad - en die kennis van me heeft ook al ruim tien jaar een Akai-recorder die dit allemaal netjes kan. Maar het ding is nu (na twee keer nieuwe koppen en vervanging van allerlei andere onderdelen in het loopwerk en de voeding - een flinke handvol reparaties in totaal) echt op. Ook niet verwonderlijk, want hij wordt zo'n twee uur per dag gebruikt.

Ja, in zoverre dat dit per omroep kan verschillen. Maar zowel de BBC als de NOS doen dit dacht ik op pagina 888.

Ik heb nog even zitten denken over een compleet andere oplossing, namelijk een Linux-server met TV-kaart inrichten als videorecorder, maar dat kost meer tijd, moeite en geld (al is het niet bijzonder moeilijk). Bovendien weet ik niet hoe lastig het is om die ondertiteling in het beeld te verwerken.

Richard Rasker

--
Linetec Translation and Technology Services

http://www.linetec.nl/
Reply to
Richard Rasker

Wat je zoekt is een S-VHS recorder, die neemt het complete teletext signaal mee op, dus ook de ondertiteling. Een ander alternatief is een tweedehandsje met onboard teletext decoder. Vooral Philips en Grundig maakten die 5 a 10 jaar geleden heel veel. Zo'n recorder neemt dan de ondertiteling gewoon mee op met het beeld.

Een nieuwe videorecorder zou ik sowieso niet kopen als je er nog jaren mee wilt doen.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Maakt niet uit, op de al vaker genoemde Grundig modellen, kan je per zender instellen op welke pagina de ondertiteling staat. Het zou kunnen dat die info zelfs met de teletext code meekomt, dat weet ik niet 100% zeker.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Als je geluk hebt.

Ik heb zelf een Siemens videorecorder uit die periode die dit ook kan.

--
Peter van Merkerk
peter.van.merkerk(at)dse.nl
Reply to
Peter van Merkerk

Dag Maarten,

Hoe bedoel je dat? Wil je zeggen dat de nieuwe video's tegenwoordig zo slecht zijn?

Vriendelijke groeten,

Rene (met een TV die weer goed speelt ;-))

Reply to
René

Ik heb pas een recente video open gehad, en ik moet zeggen dat het loopwerk nu niet direct een hele degelijk indruk achter liet. Bij intensief gebruik denk ik niet dat zo'n ding het veel langer dan jaar uithoudt, maar goed daar is de prijs dan ook naar.

--
Peter van Merkerk
peter.van.merkerk(at)dse.nl
Reply to
Peter van Merkerk

Siemens kwam bij Sanyo, bij Grundig, of bij Philips weg, dus dat kan best kloppen.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Ja. Vooral de laatste 5 jaar is echt op alles bezuinigd waar nog maar een cent af kon. Panasonic heeft het gegoten loopwerk eind 90'er jaren opgegeven. Sony komt bij Samsung weg. Philips (het merk dat nog als laatste een kwaliteitsloopwerk monteerde) wordt sinds 2002 door Funai gebouwd. Bij JVC begon de aftakeling met de slechte kopaarding, en eindigde het met vastlopende en afbrekende loopwerkdelen. Samengevat: verreweg de meeste video's van dit moment gebouwd door de absolute budgetmerken van weleer: Funai, Samsung, Orion, LG, Daewoo. Ook een mid-range merk als Akai bouwt zelf geen video's meer (is LG nu, geloof ik). Wat Sanyo en Sharp doen, weet ik niet. 5 jaar terug maakten die nog zelf hun spullen, maar ook erg goedkoop uitgevoerd. Dit alles onder druk van de consumentenmarkt en de opkomst van de DVD-speler (waar overigens ook een hoop prut bij zit).

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Al met al heb je in een kringloopzaak een betere kans om een kwalitatief goed apparaat te kopen dan in een reguliere winkel.

--
Joop van der Velden - pe1dna@amsat.org
Reply to
Joop van der Velden

De Philips S-VHS recorder VR 948 kan dat, maar helaas zal die niet meer op de markt zijn vermoed ik. Misschien een 2e hands op Marktplaats.nl ?

Th.

Reply to
Thomas

In een kringloopzaak weet je natuurlijk niet vantevoren hoeveel kopuren het apparaat gemaakt heeft, en of het kundig gereviseerd werd. Vaak is een net uiterlijk wel een aanwijzing van weinig gebruik. Zelf zie ik veel video's, en alleen de mooie exemplaren met weinig uren (bij Philips zit er altijd een teller in de software, bij andere merken soms) haal ik ertussenuit om wat mee te doen.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

jaren

zo

Ik heb kort geleden een Philips Matchline VR969 op de kop kunnen tikken. Kun je het aantal draaiuren daarvan ook op een of andere wijze zien?

Cogito, Ergo Sum

Reply to
Ergo Sum

Meestal staat het ergens in het serviceprogramma. Je roept het programma op door gedurende een aantal seconden STOP op de AB en PLAY op de recorder ingedrukt te houden (STOP als eerste loslaten). Met OK, SELECT, TIMER of VPS ga je naar de volgende stap. Eerste stap is meestal de software-versie, dan de loopwerksensoren, de loopwerkstand, en als laatste de urenteller. Dit verschilt een beetje per model.

--
Met vriendelijke groet,

   Maarten Bakker.
Reply to
maarten

Philips

ik

Hartelijk dank! Dit ga ik proberen (als ik hem heb aangesloten, want hij staat nu op de plank). Ik ben zeer benieuwd!

Cogito, Ergo Sum

Reply to
Ergo Sum

Klopt ja.

Dat wilde ik vandaag even checken (zoals beloofd in deze thread). Het commando is: txt-toets, paginamummer intoetsen, opnemen.

Telcofan

Reply to
Telcofan

Philips

ik

Hoi Maarten

Dat is wel leuk om eens te bekijken. Je weet niet toevallig hoe je dat doet met andere video's, meer in het bijzonder de mijne? Het is een Sony SLV-656VP.

Vriendelijke groeten, Rene

Reply to
René

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.