Cd-rom als cd speler

Ik heb een oude cd-rom speler. Nu wil ik deze als cd speler gaan gebruiken. Nu is dit wel gelukt, maar alleen als ik een pc voeding gebruik. Deze heeft namelijk een 12 en 5 volt aansluiting. Maar deze maakt zo'n herry. Nu heb ik een 12 volt voeding. Dus de 12 volt is geen probleem, maar de 5 volt wel. Nu trekt de cd-rom op de 5 volt aansluiting als die niets doet 230 mA en als die een cd afspeelt 340 mA. Kan ik dit simpel oplossen door een weerstand van 22 ohm tussen de 12 en 5 volt te plaatsen?

bvd

Sjaak

Reply to
Sjaak
Loading thread data ...

Waarom niet een 7805 1A met twee elcot'jes heb je een mooie vlake 5 volt

--
73's Gialt Pe1olm Sysop Pi1blk/Pi8blk Berlikum JO23tf Regio:14 Member Pwgnof.
Packet pe1olm@pi8blk
 Click to see the full signature
Reply to
Gialt Biesma

Hallo Sjaak,

Deze simpele oplossing gaat niet werken. Als de cd speler niets doet en

230 mA opneemt zal er maar 5 Volt over die 22 ohm weerstand vallen (U=IxR). Op de cd spelers 5 Volt ingang staat dan 12 - 5 = 8 Volt. Wel kun je mbv een 5 Volt regelaar (7805) 5 V maken uit die 12 Volt. Zet tussen de 12 Volt en de ingang van de regelaar een 8,2 ohm / 3W weerstand zodat de regelaar niet te warm wordt (regelaar op koelblokje monteren en 100nF zowel aan in- als uitgang).

Grtz Emile.

Reply to
emile

Ik zou de pc-voeding gebruiken en de ventilator die daar in zit verwijderen of de stekker van die ventilator eraf halen. Voor alleen een cd-rom speler kan die voeding best werken zonder ventilator.

Reply to
Henk

Het is gelukt met een 7805. Bedankt allemaal.

Groeten Sjaak.

"Gialt Biesma" schreef >

gebruiken.

heeft

ik

Nu

Pwgnof.

Reply to
Sjaak

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.