Strømforsyning

Lige meget hvilket hifi-udstyr jeg har lyttet til, synes jeg altid det er muligt at høre lysnetrelateret brum i højttaleren. Det kan selvfølgelig være kabler, forbindelser, indstråling osv. Men hvad forstår I ved støjsvag (low noise), når der er tale om en støjsvag strømforsyning til hifi. Er det lavest susen eller 100% undertrykkelse af brum - så det faktisk ikke er muligt at høre om forstærkeren er batteridrevet eller lysnetdrevet...

mvh.

Per J

Reply to
qwert
Loading thread data ...

Hej Per

Jeg ved ikke hvad udstyr du har lyttet til, men for mit eget vedkommende er kravet at man intet skal kunne høre ved normal styrke med et par hovedtelefoner presset ind mod øret eller med hovedet helt inde i højttaleren.¨ Disse krav syntes jeg normalt ikke er noget problem for udstyret at opfylde, specielt ikke hvis det kun drejer sig om CD afspiller og forstærker.

Mvh Max

Reply to
Max

Mit eget og en tur rundt hos KT-radio, Merlin oa.

- og det er uden signal på indgangen og med øret til højttaleren.

Mvh.

Reply to
qwert

qwert skriver:

Forkert udstyr.

Min ældgamle Denon PMA920 kan du kortslutte indgangen på og skue helt op, der er ikke en lyd.

Lavede man samme stunt med HiFi og elektroniks testskive med "absolut stilhed", skulel man tage sig i agt, da mutingkredsløbet når den skulle gå tilbage til starten af nummeret larmede mere end "absolut stilhed".

Klaus

--
 Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
   Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet:
 Click to see the full signature
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

En åben indgang opfanger også noget mere støj, end hvis den er kortsluttet.

--
signing off.. Martin Sørensen
Reply to
Martin Sørensen

Det synes jeg aldrig jeg har oplevet. Hvis jeg skruer helt op for min forstærker så kan jeg blot høre noget der ligner hvid støj i højttaleren, ingen 50 Hz brum overhovedet.. Ok, måske hvis jeg gik over på phono-indgangen, men ellers er der ikke noget.

--
signing off.. Martin Sørensen
Reply to
Martin Sørensen

"qwert" skrev i en meddelelse news:43df330a$0$11162$ snipped-for-privacy@nntp02.dk.telia.net...

enten har du meget fine øre eller også har det været noget kina skrald du har lyttet til. med stikket ude af den optiske indgang på min forstærker kommer der ikke noget lyd ud af mine højtalere selv om jeg skruer helt op. min forstærker/reciver er en ældre marantz. (phillips). jeg har lavet samme nummer med analoge indgange med slukket input kilde.

Jacob

Reply to
Jacob

Der er um=E5delig stor forskel p=E5 en slukket kilde eller en =E5ben tr=E5d. En slukket kilde er som en kortslutning. AC m=E6ssigt en meget lav impedans. En =E5ben linie virker derimod som en antenne og jo bedre den modtager, des bedre skal forst=E6rkeren ogs=E5 kunne fjerne og det er der mange der ikke kan. Men man pr=F8ver da at filtrere det v=E6k for det meste.

Reply to
klaro

skrev i en meddelelse news: snipped-for-privacy@o13g2000cwo.googlegroups.com... Der er umådelig stor forskel på en slukket kilde eller en åben tråd. En slukket kilde er som en kortslutning. AC mæssigt en meget lav impedans. En åben linie virker derimod som en antenne og jo bedre den modtager, des bedre skal forstærkeren også kunne fjerne og det er der mange der ikke kan. Men man prøver da at filtrere det væk for det meste.

Jeg er ikke enig med dig. en forstærkers opgave er at forstærke det signal den får ind. Den skal ikke filtrere eller behandle lyden. en åben linie skal lave støj. vedmindre den bliver placeret i et radiodødt rum. helt uden ac spændinger.

Jacob

Reply to
Jacob

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.