Min tidligere tråd blev oversvømmet af kommentarer om, hvor elendigt den strømforsyning jeg havde strikket sammen egentlig var.
Har nu bikset et nyt diagram sammen, og vil da egentlig gerne have en kommentar eller to - vil gerne vide om det er helt hen i skoven, inden jeg rister flere spændingsregulatore ;-)
Er lidt i tvivl om zeneren's placering i den negative forsyning...
Nej, blot kritiske kommentarer, der heldigvis (kan jeg se) har fået dig på nye tanker....
Det ser noget bedre ud. Du behøves blot ikke de 2x100 uF i ind og udgang (og vil du have dem, så step lige en gang op i spænding), Og dioderne i udgangen er også ganske overflødige.
Sæt en støjkondesator hen over zenerne i stedet.
Klaus
--
Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
Modeltog, NE2 internetopsætning, elektronik og andet:
Okay, og zeneren i den negative forsyning sidder rigtigt? Er lidt i tvivl om modstanden og zeneren skal byttes rundt - men hælder mest til den måde de sidder på nu.
Hvilken størrelsesorden snakker vi om her? 100nF? 10uF? 100uF?
Hvorfor har du en transistor i serie med regulatoren.?
For at fordele tabet i flere komponenter, eller for at reducere spændingen på indgangen af regulatorerne.?
Fordi du har vel omkring 35 V på indgangen til venstre.? Evt. brug en anden transformer.?
(Jeg fulgte ikke med i diskussion af den tidligere løsning, - kun set diagrammmet for forsyningen - så du har måske forklaret det.)
Du kan roligt spare på elektrolytter før regulatorerne. Vil jeg mene.
Hvor meget strøm skal den give.? Hvis det kun er til en RIAA forstærker er det kraftigt overdimensioneret, vil jeg mene.!!
Det er vel kun nogle få hundrede mW de belaster med.? Eller mindre.? (Spurgt uden at jeg ved det eksakt. Men RIAA-forstærker er for mig en forstærker til et signal på indgangen af en forstærker. Fra en pladespiller.)
RIAA'en er indbygget som erstatning i en forstærker, hvor den oprindelige RIAA var stået af. Bruger forsyningsledningerne til den gamle, hvor der er +/-42V
Efter at have ristet ét sæt 7815/7915 pga for høj indgangsspænding, er den denne gang designet efter princippet "Bigger is better" ;-)
bare hvis du vil gå med både seler og livrem. og hvis det skal være rigtig "sikkert"
78xx og 79xx kan ikke tåle en større spændning på deres udgange end der er på deres indgange !! ,dette kan opstå ved tænd og sluk ! , du kan derfor sætte en Diode over indgang og udgang på regulatoren i spærre retningen
istedet for R1 og R2 skulle du montere to modstande paralelt på f.eks. 1K1. grunden er at du futter 560mW af i både R1 og R2. en almindelig modstand er beregnet til enten .2W eller .5W så det du gør er ikke lige det bedste. Når du endelig laver en strøm forsyning med print og sån. Hvorfor laver du den så ikke med strøm begrænsning og mulighed for regulering ? eller skal den sidde i noget udstyr ?
ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here.
All logos and trade names are the property of their respective owners.