Sp:Elektronikfagtekniker

Måske lidt OT, men nu skal jeg i en alde af 50 igang med at få papir på hvad jeg kan. Har valgt at starte på elektronifagteknikker i samarbejde med af. Så er der nogen her der kan kan give mig info om jeres oplevelse af uddannelse, indhold, beskæftigelsesmuligheder mm? Hvilke bøger bruger man pt? Ja simpelthen alt hvad der kan bidrage til at hjælpe. pft Erik

Reply to
Erik Rasmussen
Loading thread data ...

"Erik Rasmussen" skrev i en meddelelse news:4354e252$0$41140$ snipped-for-privacy@news.sunsite.dk...

Elektronikfagtekniker er blot den nye betegnelse for en elektronikmekaniker. Prøv at se beskrivelsen på

formatting link

Reply to
Allan Soerensen

Allan Soerensen wrote: Elektronikfagtekniker er blot den nye betegnelse for en elektronikmekaniker.

Det var også der jeg kiggede, men gav mig ikke rigtig noget. mvh Erik

Reply to
Erik Rasmussen

Jeg går pt. på Frederiksberg Teknisk skole, i HF klassen.

Der bliver undervist efter bøgerne: Analog Teknik, Digital Teknik samt HF Teknik. Alle udgivet af industriens forlag. Lad dog være med at rende ud og købe dem, de bliver udleveret til dig efter endt grundforløb. Dog får du først HF teknik senere i forløbet.

Skolen i sig selv kan være lidt dum til tider, og lærerene ikke altid helt på toppen, så du skal selv sørge for at holde skruen i vandet. Ellers mister man sgu let gejsten. Specielt på grundforløbet, hvor lærerene er bunden af sovsen simpelthen, kan det være en god idé selv at være videnopsøgende og ikke bare tage sig til takke med den noget ringe undervisning der foregår her. Dette er dog selvfølgelig let afhængigt af om du får den ENE gode lærer der findes på dette forløb. Du vil senere hen få nogle noget bedre lærere, bare rolig.

Beskæftigelses muligheder kan jeg ikke sige meget om, da jeg ikke er færdigudlært. Jeg kan dog anbefale dig at finde en _god_ læreplads, og altså ikke bare tage det første sted der byder sig.

Jeg ved ikke hvilken skole du skal gå på, og jeg ved ikke om dette også passer på Ringsted og Århus, men jeg håber det alligevel hjælper lidt. Du skal være velkommen hvis du har flere spørgsmål!

Mvh

Anders W. B.

2 års Elektronik fagtekniker lærling anderswb (snabelA) mailme (prik) dk
Reply to
Anders B

Takker for svaret. Jeg skal gå på frederiksberg, men på et forløb tilpasset hvad jeg kan i forvejen. Det med lærerne kan man jo ikke gøre noget ved, så må man bare selv knokle på som du skriver. Er der adgang til laboratorier/værksted uden for undervisningtiden? mvh Erik

Reply to
Erik Rasmussen

"Erik Rasmussen" skrev i en meddelelse news:4355eb8a$0$41139$ snipped-for-privacy@news.sunsite.dk...

Du fra dine spørgsmål virker det som om du forveksler "Elektronikfagtekniker" med "Elektroniktekniker".

"Elektronikfagtekniker" er som sagt den nye betegnelse for en "elektronikmekaniker". Der er tale om en erhvervsfaglig grunduddannelse, hvor du veksler mellem at være på din lærerplads og på skole.

En "Elektroniktekniker" kaldes i dag for en "It- og elektronikteknologer". Det er en kortere videregående uddannelse, som du kan bygge oven på f.eks. en erhvervsfaglig grunduddannelse. Uddannelsen foregår på en skole og der kan i forbindelse med større projekter være adgang til laboratorier/værksted uden for undervisningstiden (sådan var det i hvert fald da jeg læste).

Reply to
Allan Soerensen

Erik Rasmussen skriver:

Nu er det over 13 år siden at jeg blev udlært elektronikmekaniker (det hedder det så ikke længere), så det jeg kan bidrage med et nok lidt forældet.

Hvor skal du starte ? Min uddannelse gik på først et åt på EFG jern og metal, hvor vi i det første halve år var gennem de forskellige linjer der var på J&M (smed, maskin, automatik, elektronik og auto), hvilket jeg dengang syntes var spild af tid, for jeg vidste, hvad jeg ville. Senere hen mener jeg kalrt at det var en god investrering, da jeg har lært at svejse, bruge drejebænk osv.....

Derefter fik jeg en læreplads i elektronikbranchen (3 år). Var egentligt startet på HTX, efter sommerferien, men fik en læreplads og sprang da fra HTX. Dengang havde jeg skoleophold på Viborg tekniske skole.

Det var LF, HF, digitalteknik og procesosorer vi lærte om. Jeg har altid haft foden lidt indenfor i elektronikken, så det lå meget naturligt fom mig. Da jeg var udlært kørte jeg som servicetekniker hos "Scandalevaegt" i 3 år og kom senre i en supportafdeling der samtidigt reparerede elektronik. Senere hen kom jeg til at stå for reperationsafdelingen. I dag arbejder jeg med styringer i vindmøller, både hardware, software og store tavler med kæmpe konataktorer. Det har ikek så meget med elektronikken at gøre og min uddannelse er da også forældet.

Beskæftigelse som elektronikmekaniner(fagtekniker) er der stadigt i dag. I Vestas (hvor jeg arbejder) har vi en del ansatte, men det er ikke så udbredt som de har været, som man også kan se på manglen på lærepladser.

Vil du i skolepraktik ?

Klaus

--
Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
     Modeltog, NE2 internetopsætning, elektronik og andet:
                 http://home6.inet.tele.dk/moppe
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

"Klaus D. Mikkelsen" skrev i en meddelelse news: snipped-for-privacy@du.kan.finde.den...

Er manglende praktikpladser den generelle situation i dag? Da jeg for 4-5 år siden var ansat på Bang & Olufsen havde vi ubesatte praktikpladser fordi vi simpelthen ikke fil kvalificerede ansøgere nok. Det undre mig, hvis situationen har ændret sig så meget. Da jeg for 21 år siden skulle ud og finde en læreplads som elektronikmekaniker var det også helt håbløst (et "modefag" dengang), men jeg fandt da en alligevel, så det bør ikke afskrække Erik fra at gå i gang med sin uddannelse.

Det er svært at komme efter der kom nye stramme regler for skolepraktik i

2005.
Reply to
Allan Soerensen

Nej, jeg mener fagteknikker. AF betaler min uddannelse, så der er ingen arbejdsgiver involveret, desværre. Se iøvrigt min anden post. mvh Erik

Reply to
Erik Rasmussen

Allan Soerensen skriver:

Her i området - ja

Okay - det overrasker mig lidt.

Nej

Okay..

Klaus

--
Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
     Modeltog, NE2 internetopsætning, elektronik og andet:
                 http://home6.inet.tele.dk/moppe
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Skolepraktikken er helt lukket for elektronik linjen. De eneste der går der nu er dem der fik kontrakt før det blev stoppet.

--
Anders W. B.
2års Elektronik fagtekniker lærling
anderswb (snabelA) mailme (prik) dk
Reply to
Anders B

Hvad gør man så når man nu ikke har en arbjdsgiver i ryggen? mvh Erik

Reply to
Erik Rasmussen

Så har man omkring et halvt år, mener jeg, fra endt grundforløb til at finde en arbejdsgiver. Herefter er dit grundforløb ugyldigt, og du har spildt din tid.

Tak hr. Fogh!

--
Anders W. B.
2. års Elektronik fagtekniker lærling
anderswb (snabelA) mailme (prik) dk
Reply to
Anders B

"Anders B" skrev i en meddelelse

Jeg tror mere det er den glimragende undervisningsminister, Bertel Haader, du skal takke. Ham havde vi RIGTIG meget glæde af, NOT....:((, da han var u.minister under regeringen Schlütter.

Reply to
Jørgen M. Rasmussen

Hej Erik,

Jeg blev færdig med min elektronikfagtekniker uddannelse i sommeren 2004 sammen med ca. 15 andre fra nordjylland og jeg kan kun bekræfte det som andre taler om at Danmark har et ikke eksisterende behov for elektronikfagteknikere ... vi lever i dag i et smid væk samfund og reparation af elektronik er et tabu... du bør efter min mening sørge for at specialisere dig indenfor et interesse område og blive "bedre end de andre" til det... jeg valgte mikroprocessorer fordi det var min store interesse da jeg var færdig havde jeg en del projekter jeg ønskede at starte på egenhånd og lavede derfor min egen virksomhed og har egentlig god sucess med dette.... men det er svært altså at være elektronikfagtekniker jeg kender personligt over 6 dygtige og engagerede - AF ledige - elektronikfagteknikere som har gået uden job i over 1 år nu og udsigten for noget andet end "loddedame" er mildest sagt minimal...

Måske burde du overveje at læse på Uni istedet !?

M.v.h. Lasse

Reply to
Lasse Madsen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.