Relæ til indgang på effektforstærker

Hej Jeg arbejder på at få tilsluttet min forforstærker med pro logic, og en pc med DD/DTS ti den samme effektforstærker.

Jeg har en ide om at lave kasse med 2*8 indgange og 1*8 udgange... bør det ikke laves med nogle relæer, og kan disse bruges til audiosignaler?

formatting link
Er det nødvendigt at bruge 24V eller slår det over ved en meget lavere spænding?

Eller findes der andre der er mere velegnede (uden at koste en hel bondegård)?

-- Martin

Reply to
Mar10n
Loading thread data ...

Da du alligevel skal "styre" relæerne i samme boks, er en almindelig omskifter fuldt ud tilstrækkelig og kæver kun en væsenlig mindre montage. Du undgår samtidig en strømforsyning, uanset at den er indbygget eller fra en lile udvendig, stabiliseret strømforsyning til stikkontakten. Herved undgår du også slagsmålet med eventuelle brumproblemer.

-- Med venlig hilsen KHJ

Stadig med hang til det analoge

Reply to
KHJ

Kan man få en omskifter til 8 kanaler, eller skal der 8 eller 4 omskiftere til?

Jeg afskriver jo også muligheden for evt at kunne fjernbetjene min dims hvis den bliver lavet med en omskifter... man skal jo passe på ikke at få for meget motion

-- Martin

Reply to
Mar10n

Hej

Du kan fint bruge 5 Volt relæer

Ja, det skal være gastætte typer beregnet til tørre kredsløb (for at undgå kontaktproblemer med tiden).

F.eks. denne model

formatting link

Mvh Max

Reply to
Max

Jeg formulerede nok spørgsmålet dårligt. Kan 5v trække et 24v relæ? og kan et 5v relæ max tåle 5v?

Ville sådan en her

formatting link
sammen med en brokobling mm, fungere med de relæer du anbefalede.

-- Martin

Reply to
Mar10n

Hej Martin

Nej, 5V kan normalt ikke trække et 24V relæ og et 5V relæ kan godt tåle lidt mere end 5V, men mere end 10% overspænding er nok ikke værd at anbefale.

Ja, men brug de par kroner en 5V spændingsregulator koster, så køre relæerne optimalt.

Mvh Max

Reply to
Max

Altså trådløs fjernbetjening? wireless remotecontrol?

Så er det jo helt andre boller, der skal på suppen. Sådan en indretning kan måske blive dyrere end det, der skal "omskiftes".:-)

-- Med venlig hilsen KHJ

Stadig med hang til det analoge

Reply to
KHJ

On Tue, 25 Jan 2005 01:52:49 +0100, "KHJ" wrote

Er det ikke muligt at være lidt kreativ, og bruge strømmen fra fx standby dioden på forforstærkeren, til at skifte mellem de to indgange? Således at når forforstærkeren er tændt, er den tilsluttet effektstærkeren, og når den slukkes, bliver pc'en automatisk koblet ind.

-- Martin

Reply to
Mar10n

Jeg synes, du springer lidt i det. Indledningsvis opfatter jeg det som om du ville have mulighed for at skifte mellem 8 indgange. Jeg ved så efter nærmere læsning ikke, hvad du mener med 1*8 udgange.

Allerførst skriver, du, at du vil skifte mellem forforstærker og PC til effektforstærker. Det kræver, som du nu er inde på, simpel omskiftning mellem 2 apparater på samme indgang (af effektforstærkeren).

Som svar på dit sidste spørgsmål vil det da være teoretisk muligt. Nu er strømmen gennem en lysdiode kun ca. 20 mA over ca. et par Volt, og det er næppe nok til at trække et relæ. Der skal så laves f.eks. en lille "transistoropstilling", hvor når spændingen til standby lysdioden går on får den en transistor stor nok til at trække relæspolen til aqt lukke op.

Så er der bare det aber dabei. Det kræver en separat strømforsyning for at få transistor og relæ til at virke, med mindre du er i stand til at gå ind i forforstærkerens strømforsyning og hente en passende spænding ud fra den del af strømforsyningen, der stadig er levende, når forforstærkeren er stand by.

Jeg vil foreslå, at du tager spændingen fra strømforsyningen i forforstærkeren når den går on og så lade den trække et relæ direkte, som så kobler indgangen på effektforstærkeren fra PC-signalet til forforstærkersignalet. Det resulterer blot i, at relæet vil stå trukket så længe forforstærkeren er i brug. Med de små DIL-relæer (5 V= ca. 28,1 mA, 12 V= ca. 11,7 mA, 24 V=5,8 mA) vil de næppe være nogen ekstra belastning af betydning for strømforsyningen i forforstærkeren.

-- Med venlig hilsen KHJ

Stadig med hang til det analoge

Reply to
KHJ

Jeg vil både tilslutte min pc og min forforstærker direkte til min 8 kanals effektforstærker...

Det er noteret :o)

-- Martin

Reply to
Mar10n

"Max" skrev i en meddelelse news:41f4fda3$0$173$ snipped-for-privacy@dtext02.news.tele.dk...

Men er det ikke en ide at stabilisere yderligere for at undgå at inducere brum fra spolerne i relæerne - eller der er vist nævnt noget lignende tidligere !

Mvh Ole

Reply to
Ole Pedersen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.