LPT port dongle, reverse engineering?

Jeg er kommet i Besiddelse af et gammelt DOS baseret program, hvor til kræves en parallel port dongle, som jeg dog ikke er i besiddelse af. Firmaet der har udviklet programmet, findes tilsyneladende ikke mere, og jeg lurer derfor på en måde hvorpå jeg kan reproducere donglen.

Jeg tænkte på om ikke denne konstruktion

formatting link
ds.htm ville lyse op, på de output programmet sender til, hvor efter jeg må finde ud af hvilke input der skal have signal, for at skidtet virker.

Er jeg på rette spor?

-- Med venlig hilsen Michael Petersen residerende i Nyborg fjern dyret i min @dresse ved privat post

formatting link

Reply to
Petersen_Michael
Loading thread data ...

Om du kan reproducere donglen afhænger meget af hvor avanceret den er. Dem jeg kender (hasp) har en krypteret kommunikation mellem dongle og program. For at forhindre at du debugger programmet kan der også være lagt en beskyttelse unde om selve programmet. Dvs. at programmet er krypteret og først blive brugbart når donglen er læst. Hvis det er en rigtig gammel dongle er der dog håb, de var ikke særlig avanceret. Det bedste du kan gøre er nok at søge på nettet, ihvertfald hvis du kan finde ud af hvilken type dongle du har.

Nok ikke, sansynligvis bruges handshake pindene også til kommunikation og så foregår kommunikationen nok på 1/1000 sekundt, hvilket kan gøre det lidt svært at følge med ;-)

Reply to
HKJ

Måske det hjælper hvis du fortæller hvilket program det er..................

/Leif

Reply to
Leif

Det ville jeg ikke mene, men måske.

Det kan godt være det er så simpelt som nogle modstande eller noget i den stil, men jeg kan forestille mig det er så specielt som en EEPROM med et serienummer som ligger på donglen.

--
Venlig Hilsen
Michal
Reply to
Michal

Og det er så stadig i den relative simple ende.

Specialdesignede chips med kryptering og eeprom (hvorpå der kan gemmes data) er mere normalt.

Reply to
HKJ

Nej, det kan ikke betale sig at rode med dongler, det er meget lettere at cracke softwaren.

Sikkerheden i selve donglen er typisk meget fin, men dem der bruger dongles er typisk nogle skodnakker (ellers ville de ikke bruge dongles) og derfor har de med stor sansynlighed ikke gjort nok ud af sofwaredelen.

Tit vil du kunne køre programmet i en debugger og steppe igennem koden ind til du finder den funktion som snakker med donglen og finder ud af om programmet skal virke, når den er fundet er det en smal sag at rette programmet til så det i stedet for at sige "hvis donglen er der så virk" siger "hvis donglen ikke er der så virk", det er kun 1 bit der skal flippes det rigtige sted:)

Find en i386 assembler haj, så er din lykke gjort.

--
  Regards Flemming Frandsen - http://dion.swamp.dk
  PartyTicket.Net co founder & Yet Another Perl Hacker
Reply to
Flemming Frandsen

Mærkelig konklusion. Dongles er en måde at kopibeskytte et produkt på og i mange tilfælde den måde der giver færrest problemer for den retmæssige bruger, samtidig med at producenten er rimelig sikker på at programmet ikke lige bliver knækket.

Det var nok muligt for 15 år siden, men en nyere dongle løsning kan ud ikke gøre det med. Der bruges en såkaldt wrapper, det betyder at den færdige applikation krypteres og derefter tilføjes et (eller flere) programmer til exefilen. Disse programmer har masser af tricks for at forhindre debugning, samtidig med at de dekoder næste lag af programmet.

Selvfølgelig kan alt knækkes, hvis man har masser af tid, men forvent ikke at det er let.

Reply to
HKJ

Ok, jeg ved ikke hvilket fabrikat det er, jeg har kun set en dongle til produktet en enkelt gang. Det er ikke en type med et "vindue i" hvor man kan se en IC under. Den er bare grå, og rimeligt anonym..

Den er umiddelbart fra omkring 1989 - 1991 Jeg kan se at der blandt programfilerne er en exefil, der har noget med donglen at gøre, men kan ikke editere exe filen.

Pointen er at jeg ikke har donglen..

Hmm.. nu er der jo grænser for hvor hurtigt man kan kommunikerer 8 bit på en LPT port ;o)

-- Med venlig hilsen Michael Petersen residerende i Nyborg fjern dyret i min @dresse ved privat post

formatting link

Reply to
Petersen_Michael

Dongles er noget skidt og meget besværligt for den retmessige bruger, lige som alle de andre tricks som rettighedshavere bruger (se manual-opslag, macrovision, css, hdcp, broadcast flag, TCPA osv.)

Hvad sker der når donglen er gået i stykker og firmaet der lavede programmet ikke er til længere eller er mere interesserede i at sælge et nyt program til n+1 kr?

Dongles går i stykker og er tit ikke kompatible med ny hardware eller de setups man gerne vil køre softwaren i.

Langt de fleste har lært at dongles er noget skidt og er holdt op med at bruge dem, de eneste der ikke har er dem der ikke har nok konkurrence.

Ja, men gutten snakker også om et DOS program, så der er gode chancer for at det jeg sagde holder.

Ja, med nøglen gemt i donglen så er det ret sikkert, men der er rigtigt mange programmer der er så plat-naivt skrevet at der ikke skal mere til end at vende 1 bit.

Nøh, jeg vil også hellere bruge software som jeg har sourcen til, alt andet er for besværligt.

--
  Regards Flemming Frandsen - http://dion.swamp.dk
  PartyTicket.Net co founder & Yet Another Perl Hacker
Reply to
Flemming Frandsen

Det hedder Conzept 16 og er fra omkring 1989 - 1991

(jeg har naturligvis googlet efter programmet, men ikke fundet noget relevant)

-- Med venlig hilsen Michael Petersen residerende i Nyborg fjern dyret i min @dresse ved privat post

formatting link

Reply to
Petersen_Michael

Det bliver vi så ikke enig om, jeg syntes at en dongle er væsentlig lettere en telefonopkald eller krav om en bestemt cd i drevet for at programmet kan køre

Som desværre er nødvendige.

Dongles går normalt ikke istykker, men selvfølgelig kan der være et problem. Det kan der også hvis computeren går ned og orginal disken er væk (det sker nok oftere end at en dongle går istykker).

Har jeg ikke oplevet.

Eller dem der sælger dyre programmer, som let kan kopieres, hvis der ikke var beskyttelse.

Nu er det ikke altid muligt og det er heller ikke alle der har tid/forstand til at bruge sourcen til noget.

Reply to
HKJ

Tjae..

Jeg kan ikke editere exe filerne, det eneste jeg har fundet ud af er at det er bygget op i Turbo C

-- Med venlig hilsen Michael Petersen residerende i Nyborg fjern dyret i min @dresse ved privat post

formatting link

Reply to
Petersen_Michael

"HKJ" skrev i en meddelelse

Jeg kan huske vi "dengang" var sure over at en dongle optog en LPT port. Dengang kostede et kort med 2 LPT (PAR) port aligevel lidt penge (mange XT'er havde kun 1 port ) og ikke alle Dongles havde et LPT ud

her ses den seneste type Dongle der virkelig er effektiv ;)

formatting link

-- Venlig Hilsen Michael Meidahl Jensen

formatting link
snipped-for-privacy@FJERNDETTEtidsfaktoren.dk

Reply to
Michael Meidahl Jensen

De parallel dongles jeg har rodet med tillader en printer i samme port.

Beskyttelsen ligger vist i at forbinde det rigtigt ;-)

Idag er en dongle lidt mindre end en usb memory key, så der er ikke den slags problemer mere.

Reply to
HKJ

HKJ skriver:

Jo, for har man kun 1 usb port og skal bruge den til sit modem, eller BT , så er en god gammeldags parallelportdongle uundværlig. Printeren kører men alligevel via usb, netværk, BT eller ir :-)

Klaus

--
Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
     Modeltog, NE2 internetopsætning, elektronik og andet:
                 http://home6.inet.tele.dk/moppe
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Den slags er da også noget skidt, det meste af softwarebrancen har efterhånden lært at kopiforhindringer ikke hjælper og kun øger supporten, nu går vi bare og venter på at musikbrancen, filmbrancen og tvbrancen lærer de samme lektioner.

Uheldigvis er det de betalende kunder der kommer til at betale for hele showet, uden at de får andet ud af det end færre rettigheder.

Nej, kopi-forhindringer er ikke nødvendige, de er umoralske og tjener stort set kun til at fratage kunderne deres rettigheder.

At der skulle være nogen der kunne finde på at kopiere et eller andet gør ikke at jeg som betalende kunde synes det er fedt at mine rettigheder bliver indskrænket til fordel for udbyderen.

Det har jeg set tit, dongles lever et udsat liv uden på maskinen, hvis den flyttes lidt rundt vil donglen have en god chance for at komme til skade.

...Når så udbyderen har unsupportet den software som man har betalt for og ikke gider at udstede en ny dongle har man tabt.

Altså "dem som ikke har nok konkurrence", hvis de havde konkurrence ville det jo ikke være muligt at opkræver ågerpriser for deres produkter.

Måske ikke, men hvis du har sourcen til den software du bruger kan udbyderen hoppe i havnen og du kan betale en lokal konsulent for at udbedre de fejl som går dig på eller for at sørge for at du kan blive ved med at køre softwaren på din nye hardware.

... men det er vist nok også rimeligt OT efterhånden så skal vi ikke bare sige EOD?

--
  Regards Flemming Frandsen - http://dion.swamp.dk
  PartyTicket.Net co founder & Yet Another Perl Hacker
Reply to
Flemming Frandsen

Hmm, jeg går ud fra at det ikke har noget med webudvikling at gøre, hvad kan det?

--
  Regards Flemming Frandsen - http://dion.swamp.dk
  PartyTicket.Net co founder & Yet Another Perl Hacker
Reply to
Flemming Frandsen

Du mener rettigheder som bruge et program i flere kopier end man har licens til?

Normalt når du køber et program får du rettighed til at køre programmet på en maskine, en dongle ændre ikke på den rettighed.

Så har jeg åbenbart mere fornuftige kunder end du kender.

Det at et program er dyrt betyder ikke at det er ågerpris. I en del nicebrancer er et salgstal på 1000 stk faktisk pænt. Hvis sådan et program tager et par mandår at udvikle og der også skal være penge til resten af virksomheden, så kan du selv regne ud hvad prisen er.

Hvilket ikke just giver firmaer lyst til at udvikle løsninger til den niche. Forøvrigt er en konsulent ikke billig, der kan faktisk købes en del for et par måneders konsulentbistand.

Reply to
HKJ

1 usb port? Hmm, de kan splittes op til 128 porte (ca.).
--
Venlig Hilsen
Michal
Reply to
Michal

Eller licenser som giver "én bruger lov at afvikle programmet på forskellige computere"?

Der er flere forskellige licenstyper en blot A og B... Jeg kan faktisk se det sjove i et program + dongle som benytter en licens som giver den samme bruger lov til at afvikle programmet på flere computere :)

Og dongles bliver væk. Smidt i en skuffe, og pludselig er der ingen som ved hvem der havde donglen sidst.

Med pludselig kan der menes flere år, hvorefter man pludselig skal bruge programmet igen.

[snip noget med åben kode, dyre konsulenter og konsulenter som ikke aner hvordan det de supporterer fungerer under motorhjelmen]

Hmm, er der ikke en relevant NG for den slags diskussion?

--
Venlig Hilsen
Michal
Reply to
Michal

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.