Kombinere metaldetektor med tænd/sluk funktion.

Hej !

Jeg ville godt konstruere en sensor, der kunne registrere en større mængder metal (=en bil) og aktivere en trådløs dørklokke.Altså noget, der kunne graves ned i perlegruset i indkørslen og som kun registrerede biler, - og ikke naboernes hunde og katte.

Er der nogen der har idéer, evt. til stumper, jeg kan kombinere ?

Der er 220 volt inden for rækkevidde.

Med venlig hilsen

Abricosicus

Reply to
Abricosicus
Loading thread data ...

Abricosicus skriver:

Ud til nærmeste lyskryds og grav en sensor op.....

Det er ihvertfald den vej du skal lede.

Klaus

--
 Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
   Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet:
 Click to see the full signature
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

formatting link

--
OV1A Jens

 Hard work has a future pay-off. Laziness pays off now!
Reply to
Jens Petersen

Jeg kunne forestille mig, at du kunne gøre det ved at lave en stor spole, og lade den indgå i en oscillator, som vil ændre frekvens, hvis spolens induktans ændre sig, hvis f.eks. der kommer jern, i form af en bil over den. Måske kunne man også lave to spoler, en "sende" spole som får tilført en frekvens og en modtage spole, som har et filter så den er følsom for netop den anvendte frekvens, så kan bilen muligvis virke som det medie der formidler signalet mellem de to spoler. /Tom

Reply to
Tom

Hej igen !

Tak for svarene indtil nu.

I mellemtiden er jeg kommet til at tænke på betjeningsbenzintakene i gamle dage. (Da jeg var ung !)

Der var noget med, at man kørte over en slange, der fik en klokke til at bimle. Hvordan fungerede det egentlig ?

Med venlig hilsen

Abricosicus

Reply to
Abricosicus

Jeg ved 100% hvordan det virkede, men et bud kunne være, at slangen var lukket i den denne ende, og den anden ende endte i en dåse med en membran i, hvor der hvilede en kontaktarm op ad. Så når bilen kører over slangen bliver luften presset sammen, og membranen må udvide sig og derved skubber til kontakten. Sådan nogle membran kontakter kan du også finde i en vaskemaskine eller en kaffe maskine, hvor de bruges til at checke om der er tilstrækkeligt med vand i. Så med et stykke slange og en af disse kontakter skulle du ret hurtigt kunne lave en test. Inderdiameteren på slangen til membrankontakterne er dog ofte kun ca. 5mm, så der skal nok lige laves en overgang, og så kan der måske også være noget med at slangen skal være speciel for at kunne holde til skiftende vejr. /Tom

Reply to
Tom

"Abricosicus" skrev i en meddelelse news:488a261f$0$90275$ snipped-for-privacy@news.sunsite.dk...

mængder

Jeg har rodet med noget ligende på et tidspunkt, kredsløbet jeg brugte var noget der lignede denne

formatting link
du skal nok regne med at leje lidt med c1 og c2. I stedet for spolen graver du et coax kabel ned i vejen og bruger inderlederen som spole, husk at montere skærmen i den ene ende til stel på printet,,, den anden ende af skærmen monteres til stel gennem en bidirektionel tzb. diode af de store "lynbeskyttelse". Da jeg var igang med det i sin til var det en loop på ca. 5 + 0,5m. gravet ca. 10cm. ned.. det kunne "se" en jernplade på ca. 30*50 cm. ca. 20cm. oppe i luften.

Håber du kan bruge det til noget...

--
Peteropfinder
Peter N. Petersen
 Click to see the full signature
Reply to
15kw

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.