Instrument amp.

Hey

hvad er det der er den kæmpe fordel i instrument amplifiere ?

-- Mvh Kasper

Tjek Elektronik Chatten på ->

formatting link

Reply to
Kasper
Loading thread data ...

Det er en differensforstærker med nøje specificeret gain. Signalet behøver ikke at være referet til gnd, men udgangssignalet vil være referet til gnd.

Dvs. du kan tage et signal på f.eks. 0-1 mV som ligger på +3 volt og konvertere det til 0-1 volt med gnd som reference. Det er yderste praktisk i f.eks. en brokobling.

Reply to
HKJ

Hey

tak for svarene...

jeg har nemlig lige fået nogle AD623...

jeg har nemig en en plan med at skal have lavet mig et "konverteringsprint"... med en af analog's uconvertere.. hvor jeg skulle kunne modulopbygge det, dvs, kunne påsætte forskelige moduler.. om man vil have en føler der måler 0-10V eller 4-20Ma... PT100 eller Type K føler..

hvor jeg regnede med jeg kunne bruge sådan en opamp...

jeg har dog været ved at kigge på noget PGA... det ville jo være smart så kunne man bruge samme opamp og måske samme opstilling til flere typer input.... og evt, hvis der er stort spændingsvariation, så når adc'en når ud i hver ende, kunne man lave gainen om... men ret kompliceret, og ved heller ikke om det ville blive godt...

-- Mvh Kasper

Tjek Elektronik Chatten på ->

formatting link
"Bo Bjerre" skrev i en meddelelse news:3f09e4ad$0$22636$ snipped-for-privacy@nntp04.dk.telia.net...

3

formatting link
C00.html

Reply to
Kasper

Ja, det lyder da ret spændende. Fortæl gerne mere når du finder ud af mere.

Jeg overvejer at lave et digitalt oscilloskop, hvilket betyder at vores indgange vil blive nogenlunde de samme. Jeg kan godt følge dig. Dit problem er blot at hvis spændingen bliver alt for stor kræver det nogle effektmodstande (og de skal være præcise) som skal aftage et enormt spændingsfald. Men hvis du finder ud af noget vil jeg meget gerne høre nærmere.

Som du også selv siger skal du kunne styre dit gain. Og det vil jeg også gerne kunne. Dette kræver dog også lidt, for en variabel modstand er ofte ikke god, da disse støjer meget. Nu ved jeg ikke hvad målet for dig er, men jeg ville gerne op i 100MHz området og kunne måle på sådanne signaler.

Ydermere har jeg også overvejet en FPGA-kreds og et enormt skifteregister eller evt. koble noget RAM på (det skulle dog være svært med timing af RAM-kredsene på sådanne FPGA-kredse og RAM i den hastighed er enormt dyre). Derfor blot have minimum af kode og et gigantisk skifteregister. Spartan II fra Xilinx skulle uden problemer kunne sample med en frekvens på 100MHz (har en gut fortalt mig).

Mvh / Preben

Reply to
Preben

hey

Det der med en mekanisk modstand.. det var ikke det jeg skrev.. ejg tænkte mere på en pga ligesom :

formatting link
men jeg skal slet ikke om i de frekvenser... jeg kan ikke se det med effektmodstande heller ?? så længe indgangen ikke er lavimpedansen, går der da ingen effekt i det og alm præcise modstande kan bruge.. bedre en 1% regner jeg med

-- Mvh Kasper

Tjek Elektr> > jeg har dog været ved at kigge på noget PGA... det ville jo være smart

når ud

heller

mere.

Reply to
Kasper

Ja, den mekaniske modstand er ikke god. Den MAX532 er med garanti bedre.

Nej, men effektmodstandene vil du få brug for, hvis du kommer f.eks. op på 100V i indgangen. Du får jo et spændingsfald over denne modstand hen til indgangen af opamp'en og hvis (såfremt der ligger stel til opamp'ens anden indgang) vil der være et spændingsfald på 100V. P = U^2 / R - det giver noget af en effekt. Dette betyder at du skal finde en modstand (som ikke er for stor - helst ikke mange kOhm, da der dannes termisk støj - var der et par kloge gutter der fortalte mig herinde) som kan klare den effekt! Dit problem er dog ikke så stort idet du slet ikke vil op i de frekvenser hvor jeg gerne vil op :=

Held og lykke

Fortæl gerne videre hvis det lykkedes for dig! Har selv lidt probs i mit projekt!

Mvh / Preben

Reply to
Preben

Hey...

jeg forstår ikke problemet... kun hvis opampen ikke kan klare spændingen.... for hvis den kan, er det jo bare at alve forstærkningen 0,10X eller sådan noget... altså udgangen er 10x mindre end indgangen, så får du 10V ud.. men kan ikke lige finde om den kan det.. ellers kan det vel fås ??

men hvad ved jeg.. jeg har jo ikke regnet med jeg skulle derop i spænding (:

-- Mvh Kasper

Tjek Elektr> > hey

tænkte

ikke er

kan

Reply to
Kasper

Hey

nu er jeg ikke sikker på jeg er ret, men der er noget der siger mig en del af det du siger ikke passer og noget gør...

Det med der stortset ingen spændingsforskel er mellem de 2 indgange er i realitet sand nok... når du måler på + og - Direkte.... da den forstærker med utrolig mange gange, ville en lille forskel give meget stor forskel på udgangen..

Men ! Det er derfor at modkobling kommer ind i billedet, og det gør man med modstande, afhængig af opstillingen, vil der sikkert komme de 100V over nogle af dem, men efter det kun er den strøm der løber ind i opampen... sikkert noget i Nano ampere... kan du jo regne ud hvor store dine modstande skal være i effekt....

men som sagt det kommer and på opstillingen af opampen...

se her :

formatting link

det første billede der kommer af den inveterende forstærker, der kan du se R1 vil du i princippet have de 100V over, det er pga lærene altid siger der er "vitual GND" på - indgangen der.... det er der i princippet også... men se på den på den måde at du har indgangs impedansen i serie med.. og derved ligger spændingen ikke over R1 alene, og derved løber der ikke den store strøm....

øhh... kloge hoveder, korrekt mig lige hvis det er forkert... for opamps har ikke været min stærke side

-- Mvh Kasper

Tjek Elektronik Chatten på ->

formatting link
"Preben" skrev i en meddelelse news:3f0b0644$0$24639$ snipped-for-privacy@dread14.news.tele.dk...

Reply to
Kasper

En instrumenteringsforstærker har IKKE modkobling til de to indgange, Den forstærker bare differensen. Se tegning og forklaring på de noter, jeg henviste til tidligere.

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Hej,

ja, men jeg vil gerne korrigere det lidt. Så vidt jeg ved er det dokument du henviser til af en elev fra IOT (Odense Teknikum) og ifølge de kloge lærere så er der nogle ting i dokumentet som er rigtige nok, men som halter lidt.

Nå, men tilbage til opamp'en. En ting er dog helt korrekt: "Det betyder også at den strøm (I1) der løber gennem R1, er den samme strøm som den (I2) der løber gennem R2". Og selvfølgelig fratrukket de nA som løber igennem opamp'en. Dette betyder at du under ingen omstændigheder kan lave om på ohms lov og derfor altid vil have afsat den effekt:

P = U^2/R

Og hvis der er et spændingsfald på 100V, så er der altså automatisk også afsat den effekt P afhængig af modstanden.

Nå, men det er vist en hel anden ting der gælder om instrumenteringsforstærkere - dem har jeg ikke arbejdet så meget med endnu (faktisk kun kigget lidt på dem) og ifølge Bo Bjerre (som vist nok har meget styr på sagerne) er der ikke modkobling på instrumenteringsforstærkeren!!!

Mvh / Preben

P.S. Kloge hoveder - ret mig hvis jeg tager fejl! Er stadig studerende - men alle skal jo lære :)

Reply to
Preben

Nej, da ville jeg vel i realiteten helt kunne droppe en indgangsmodstand og sætte ledninger direkte til det jeg vil måle på! I teorien - for praksis er vel ikke sådan?

Instrumenteringsforstærkere er ikke rigtig til at få i den ydelse jeg kunne tænke mig, men derimod kun kan håndtere signaler på 100kHz med et gain på 1.

Jeg vil gerne have opimod 100MHZ eller så højt jeg nu engang kan komme. Om det kun bliver 50MHz vil også være acceptabelt.

Men jeg har set på differential-forstærkerne - der har analog en sådan lille "fætter" der kan håndtere signaler på 1GHz såfremt der kun er et gain på 1. Dette er jo alt rigeligt, men ved gain på f.eks. 5 falder ydelsen jo betragteligt. Så derfor er det nok nærmere sådan en jeg skal have fat på. Men hvordan virker sådan en - og vil jeg kunne opnå samme præcision som på en differential-forstærker!

Mvh / Preben

--
If your Dell laptop is unstable, try change the power supply - it works!
Reply to
Preben

Hey

Ja jeg er også ung i faget.....

men jeg har overvejet dette :

bruge denne amp :

formatting link

smide en 250 ohm ell. lign over + og - indgangen, lade et 4-20 ma signal løbe igennem, og så lige ligge pin 5og 6 sammen og pin 1til stel, og vupti, så har jeg en 4-20 ma til spænding single ended, skal så lige have en opamp mere på til at forstærke signalet op til 0-5 V ca...

Nogle der har bedre ider ???

kan den opamp ssm2141 bruges til det ? , den har 100 db CMMR ved DC.... ret sejt, det er pga vil jeg tro at modstanene er lasertrimmet eller noget på chippen... + at de ligger utrolig tæt, så de er varmestabaliseret sammen.... (men der står det er til audio line )):)

men så på udgangen af opampen har jeg tænkt på en max4624 eller ADG821 switch, så jeg kan koble flere indgange på samme adc indgang... regner med at de switche er ok til det formål... 1 ohm når de er kortsluttet, ret ok...

-- Mvh Kasper

Tjek Elektronik Chatten på ->

formatting link
"Preben" skrev i en meddelelse news:3f0c5174$0$24684$ snipped-for-privacy@dread14.news.tele.dk...

se

der

men

derved

Reply to
Kasper

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.