hvordan virker en lynlader???

hej ng! jeg har en batteri pakke på 6v-1200mAh ni-mh. jeg ville gerne bygge en lyn lader som man f.eks. har til skruemaskiner, en 10min lader eller noget?!?. jeg ved det er noget med nogle hurtige pulser : men hvor hurtige? , pulsbredte,,og ladestrøm??

på forhånd tak :-)

nielsen

Reply to
...
Loading thread data ...

... skrev i meddelelsen ...

Næeh, det er det nu ikke. Det er noget med høj kontroleret ladestrøm, og en fintfølende ladestopelektronik. Og temperaturmåling ved cellerne.

Pulsladning er religion !

mvh Orla

Reply to
Orla Pedersen

Anton Bauer som lager proffe batteripakker til Videokameraer har temperaturfølere i hver celle, sammen med deltaV følere. Jeg vil nok anbefale deg å skaffe noe slikt. Batteripakker for driller har kun en føler, og kan derfor hurtiglades på samme måte. Det brukes ikke pulslading til disse batteriene, annet enn som vedlikholdsladning. Pulslading gjør mest nytte til blybatterier.

Med hilsen Arne Offenberg

Reply to
Arne Offenberg

skrev i en meddelelse news: snipped-for-privacy@4ax.com...

Glem det. på 10 minutter ødelægger du cellerne. 30 minutter er mere normalt. Men det afhænger meget at kvaliteten på dine celler. det er ikke alle celler der kan tåle at blive ladet med mere end 2C. det du skal bruge er en kontroleret ladestrøm. f.eks. 5A du skal lade efter deltaV princippet. du kan læse om det her

formatting link
Du skal nok have en tempratur censor på batteriet så hvis tempraturen bliver for høj (jeg bruger 45 grader) afbrydes ladningen. Man kan købe en lader der er færdigt bygget det koster 580kr + dk porto.
formatting link
Den virker rigtigt godt. jeg tror at 50% af alle nye ladere i den modelklub jeg er medlem af er af denne type.

Jacob

Reply to
Jacob

en det

er kan

Jaeh, men Metabo har en lader (model ICS-10) som lader et 1,7AH NiCad batteri p=E5 ca. 10 minutter. Den pulslader batteriet. Manualen siger at et batteri kan holde 8000 opladninger, og den tror jeg p=E5 for batterierne bare virker =E5r efter =E5r efter =E5r, i mods=E6tning til de h=E5ndv=E6rkere som har en Metabo 1 times lader, der d=F8r batterierne forholdsvis hurtigt. Hvis man har en ICS-10 kan man med fordel arve s=E5danne batterier, for ICS-10 puster straks nyt liv i batterierne! Jeg har en teori om af det er de store str=F8mpulser som br=E6nder kortslutningerne over.

Mvh /Jens

Reply to
Jens Jacobsen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.