Hvilken PIC bræner?

Hvilken PIC brænder kan i anbefale?

Til USB port. Til flest mulige kredse. Må gerne kunne køre under MP lab. men ikke et krav.

Nogen forslag? Synes ikke Google giver noget. EEkit har een jeg kunne tænke mig, men han er midlertidig lukket.

--
MVH.
Finni
Reply to
F.Syndergaard
Loading thread data ...

Evt.

formatting link

Mvh Hauge

Reply to
Hauge

"F.Syndergaard" skrev i en meddelelse news:47d16dab$0$15882$ snipped-for-privacy@dtext01.news.tele.dk...

--------------------------------------------------------------------------------- Hej Alle.. det er et meget enkelt spørgsmål.. køb en pickit 2 der får du mest for pengene.. og så er den lavet af microchip og de må jo bedst vide hvordan deres pic'er skal brandes.. m.v.h oz1lqb / claus som er den lykkelige ejer af en pickit 2

Reply to
Claus

"Claus" skrev i en meddelelse news:47d18a6b$0$15884$ snipped-for-privacy@dtext01.news.tele.dk...

---------------------------------------------------------------------------------

Tak til Hauge og claus.

Men Claus, den har jeg kigget på. Skal man ikke have nogle ekstra bords for at bruge den? På Microchips hjemmeside ser det ud som om der er koblet noget i forlængelse. Please fortæl.

--
MVH.
Finni
Reply to
F.Syndergaard

"F.Syndergaard" skrev i en meddelelse news:47d19132$0$15877$ snipped-for-privacy@dtext01.news.tele.dk...

PICkit 2 er beregnet til In-Circuit programmering. Hvis du vil programmere løse kredse, skal du bruge en print med en sokkel, det kunne f.eks. være MicroChips demoboard, eller et du selv laver. Se evt.

formatting link

Reply to
Allan Soerensen

"Allan Soerensen" skrev i en meddelelse news:47d1986f$0$2086$ snipped-for-privacy@dtext02.news.tele.dk...

formatting link

Yes, tak for svaret. Jeg savner jo en erstatning for min gamle picstart plus. Den er dejlig nem at have med at gøre. Ingen løse boards. Men den nye er jo nok mere fleksibel.

--
MVH.
Finni
Reply to
F.Syndergaard

----------------------------------------------------------------- Hej igen.. hvis du vil have muligheden for at bare putte pic'en ned i en sokkel så skal du prøve at se på

formatting link
den der er interesant er den han kalder brenner 8 der er usb og en zif sokkel og den programmere det meste og bedst af alt så er softwaren gratis.... meeeen den er ikke til mplab men det betyder ikke så meget i mine øjne.. men som sagt kan du leve med at kun at kunne programere mens pic'en sidder i sit kredsløb er pickit 2 at foretrække da der også er mulighed for at debugge med den. m.v.h oz1lqb / Claus

Reply to
Claus

"Claus" skrev i en meddelelse news:47d1a218$0$15897$ snipped-for-privacy@dtext01.news.tele.dk...

Ja, tak for svaret. Nu har jeg da lidt at tænke over. Iørigt er MPLab også gratis. Med dit kendskab til Pickit vil man så umiddelbart kunne brænde kredse med startsættet? Jeg kan ikke overskue alle de forskellige boards man kan få.

--
MVH.
Finni
Reply to
F.Syndergaard

---------------------------------------------------- Hej Finni.. ja det kan du. du behøver kun 5 ledninger fra pickit 2 over til det board du arbejder med så kan du programmere og debugge .. der er 2 forskellige pickit 2 sæt.. hvis jeg skulle købe idag ville jeg vælge den der hedder pickit 2 debug express da det er den pic der kan mest og den kan debugges direkte det kan det "lille" board ikke da det indeholder en pic16f690.. men iøvrigt kan man få pickit2 uden board hos

formatting link
det er den letteste vej hvis man er så heldig at have paypal og hans porto til danmark er rimelig. m.v.h oz1lqb / Claus

Reply to
Claus

"Claus" skrev i en meddelelse news:47d1b626$0$15893$ snipped-for-privacy@dtext01.news.tele.dk...

Jamen skal man ikke have et board for at kunne bruge brænderen? Fåes der ikke et "universalboard" med en sif sokkel?

--
MVH.
Finni
Reply to
F.Syndergaard

"F.Syndergaard" skrev i en meddelelse news:47d1c635$0$15886$ snipped-for-privacy@dtext01.news.tele.dk...

Jo, som sagt hvis du skal kunne programmere løse kredse.

Nej, for pin-out er forskelligt. Det er netop årsagen til at jeg stadig sidder med min gamle seriel PicStart+ (på anbefaling fra Arrow da jeg ville købe PICkit 2 hos dem)

Reply to
Allan Soerensen

"Allan Soerensen" skrev i en meddelelse news:47d1d5f4$0$2093$ snipped-for-privacy@dtext02.news.tele.dk...

Så kan jeg vist godt glemme mit ønske om at finde en erstatning for min Picstart+ der kan køre på USB og tage de gamle (F84) og nogle nyere (F628 og fremad )kredse. Har jeg forstået det rigtigt?

--
MVH.
Finni
Reply to
F.Syndergaard

"F.Syndergaard" skrev i en meddelelse news:47d29484$0$15891$ snipped-for-privacy@dtext01.news.tele.dk...

Hvis du ikke vil bruge PICkit 2 til In-Circuit programmering syntes jeg personligt ikke det er det rigtige valg af brænder. PICkit 2 er smart til ISP, og smart som en billig debugger, men hvis den skal bruges til løse kredse er den efter min mening temmelig klodset (også det holdning Arrow's application ingeniør havde). Kan du nøjes med de typer din Picstart+ kan programmere, er den vel også stadig en ok brænder sammen med en USB-serial adapter til 100 Kr.. Ellers er der mange andre, der laver brændere til PIC-serien. Der er allerede nævnt et par stykker her i tråden, men jeg har ikke selv nogen erfaring og tør derfor ikke komme med nogen anbefaling.

Reply to
Allan Soerensen

"Allan Soerensen" skrev i en meddelelse news:47d2f60a$0$2095$ snipped-for-privacy@dtext02.news.tele.dk...

Okay Allan.

Det var lige sådan et input jeg havde brug for. I første omgang køber / bygger jeg en enkel brænder. Senere kan jeg så investere i en Pickit2 når jeg har fået mere erfaring. At køre med usb serial adapter på min Picstart+ har jeg forsøgt, men det vil kræve en opgradering fra Microchip som ikke vil kunne betale sig. Tak for din tålmodighed.

--
MVH.
Finni.
Reply to
F.Syndergaard

vil

Er det fordi den ikke kan vælge mere end COM1-COM4?

Fordi så er det nemlig muligt at bruge "enhedshåndtering" til at ændre porten fra feks COM23 til COM4.. Eller er det pga timingen?

Tjek også ebay.com, søg på "pic programmer" - der er nogle ok brændere med ZIF sokkel..

-- Med Venlig Hilsen Johannes -

formatting link

Reply to
Johannes

Hej!

Den samme brænder kan købes i Sverige. Men husk at checke om du får den nyeste revision K149E (har USB interface) - K149F (har ingen USB interface!):

PIC programmerare USB/RS-232 Art Nr 10100149

formatting link

K149F - Serial Port PIC Programmer:

formatting link
Citat: "... K149F is the latest version of the K149 series of PIC programmers produced by DIY Electronics. It was re-designed to overcome an electrical noise problem in the K149BC programmers ? a problem that was intermittent from one programmer and PC setup to another. This made it impossible to guarantee correct operation of the programmer.

The noise problem was due mainly to the PCB layout but was also affected by other factors such as the USB interface and the common sharing of the 6MHz crystal between the USB chip and the microcontroller. ... In all other ways K149F is electrically equivalent to K149BC. It uses the same Windows interface and the same firmware chip.

K149F is supplied fully assembled and tested. ..."

-

Da jeg samlede en K149C, anvendtes 32 pol enkeltrække tulipanben, da disse har lavere selvinduktion og især korrosionskontaktstøj, i stedet for de medfølgende standardsokler. Den "grønne" ZIF sokkel til PIC-kredse blev også anvendt.

[Tulipanben] 32PIN - IC FATN. 32 POL ENKELTRÆKKE:
formatting link

Jeg vil også anbefale ca. én millimeter luft mellem krystaller, RS232/USB-omskifter - og printpladen, så deres metal ikke kommer til at gnave i kobberbanerne lige under.

Oprindelse med "historie":

formatting link
Billedet af "Kit 149E Pic Programmer" er nedenfor teksten.

-

Andre salgssteder:

UK:

3149E - USB & Serial Port PIC Programmer
formatting link

-

Andre nyttige adresser relateret til K149_:

Nyere brænder-firmware findes her:

Micropro Windows software for PIC programmers K128, K149, K150 and K182:

formatting link
formatting link
Citat: "...All the programmer kits use the 'FT232BM' chip..."

Kitsrus Kits - Forums - PIC Programmers:

formatting link

-

FT232BM RS232USB chippens drivere til mange platforme findes på efterfølgende web-side. Bemærk at selve brænderprogrammet pt. kun virker til Wintel: Virtual COM Port Drivers:

formatting link
formatting link
formatting link

-

Skulle jeg vælge et board til at lære om microcontrollere, synes dette ARM-baserede at være temmelig fornuftigt. Embedded Artists har kontor i Sverige. Iøvrigt er ARM-microcontrollere faldet drastisk i pris. Før i tiden kostede boards med ARM 5.000-10.000kr. I dag fås boards snildt til under 1.000kr.

ARM/LPC2148 microcontrolleren har en indlejret 32bit processor med intern 128bit databus. Med stort lineart adresserum - ikke noget med at fumle rundt med bank-switching. Der er små C-program eksempler på anvendelse af ADC,....

Der er USB brænder on-board (mini-USB stik) - tilfældigvis ftdichip.com baseret. LPC2148's USB port er også bestykket, der er step-motor, LCD-display, SD-kort grænseflade, LED-blok, små kontakter. Mange udvidelsesporte. Diagram medfølger:

LPC2148 Education Board:

formatting link

Udvidelsesportene kan f.eks. anvendes til:

formatting link
Citat: "...240 x 128 pixel monochrome graphical LCD..."

formatting link
Citat: "... ? 128x128 color LCD (interface via SPI bus) with backlight control ? 3-axis accelerometer (MMA7260 from Freescale) ? 10M Ethernet interface (ENC28J60 from Microchip, interface via SPI bus) ? Joystick switch ? 2 push buttons ? 16 LEDs controlled via I2C (PCA9532) ? uSD/transflash connector (interface via SPI bus) ? Full-signal RS232 modem ? Interface to GPS module (A1035-C from Tyco Electonics). Note that GPS module is not included. ..."

-

formatting link

Lego Mindstorms NXT anvender også ARM (ARM7) - flashes selvfølgelig via USB og kan kommunikere via Bluetooth:

formatting link

OpenMoko anvender ARM (ARM9):

formatting link

formatting link
Citat: "...Fab@Home is a project dedicated to making and using fabbers - machines that can make almost anything, right on your desktop..."

Andre ARM anvendere:

formatting link

-

formatting link

(Man kan selvfølgelig anvende PICs som støttekredse til ARM.)

hilsen

Glenn

Reply to
Glenn Møller-Holst

Hej!

Prøv f.eks. følgende ftdi.com baserede RS232serial konverter. VCP drivere på PC gør at den com-porten blot tunnelles gennem USB - og dukker op som en com-port i PCen:

(Det er Web-shoppen hos:

formatting link
):

£14.50, US232R-100 USB to RS232 Converter, 1m:
formatting link
Citat: "... The electronics, including the FT232RQ chip are housed in an attractive glossy white enclosure with blue, side-lit LED TX and RX traffic indicators. A matching white 1m USB cable uses gold plated USB and DB9 connectors.

The US232R-100 evaluation cable is supplied in retail packaging which includes instructions together with a Drivers and Utilities CD complete with Microsoft WHQL certified VCP drivers for Windows XP. Drivers for the Apple Mac, Linux and other versions of Windows are also included on the CD. ..."

Cables: UC232R:

formatting link

Cables: TTL-232R and variants:

formatting link

hilsen

Glenn

Reply to
Glenn Møller-Holst

"F.Syndergaard" skrev i en meddelelse news:47d300aa$0$15891$ snipped-for-privacy@dtext01.news.tele.dk...

Det kræver ikke opdatering af nogen art. Jeg kører selv min gamle PicStart+ via en billig USB-seriel adapter fra T.hansen og det virker fint.

Det er sådan en

formatting link
Windows tildeler den et tilfældigt COM-port nummer, men det kan du ændre i enhedshåndteringen.

Reply to
Allan Soerensen

Tak til for jeres svar. Det var netop p.g.a. portene jeg ikke kunne bruge adapteren. Men det skal da prøves igen. Men nu fik jeg også nogle andre links som jeg vil følge op på, herligt.

--
MVH.
Finni
Reply to
F.Syndergaard

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.