Hvilke dimser skal jeg bruge til min timer?

Jeg vil lave mig en "timer-anordning", mere pr=E6cist skal den skabe forbindelse (som at trykke p=E5 en knap) i kort tid, med et fast justerbart interval. Intervallet skal kunne justeret fra 1 sekund op til m=E5ske 1 minut.

Jeg er ret sikker p=E5 at Brinck har alt hvad jeg skal bruge, men de har hverken beskrivelser eller billeder, s=E5 jeg er ikke sikker. Hvor ville det dog v=E6re utroligt meget lettere, hvis de havde billeder, eller der var en butik i n=E6rheden af Horsens/Fredericia-omr=E5det, hvor man lige kunne se hvad der ligger bag de kryptiske navne p=E5 det hele. :)

Nogen tips til hvor jeg ellers kan k=F8be den slags? Eller konkrete tips til hvad jeg skal bruge fra Brinck?

Selve tidsstyringen kan nok komme fra en BR 6

formatting link
Jeg er dog ikke sikker p=E5 om den blot skaber forbindelse, eller om den faktisk sender str=F8m.

Den skal i =F8vrigt have to funktioner, hvilket jeg styrer med en simpel kontakt. Kontakten skal forbinde A med B eller C. Er der s=E5 en "2 pol"? Det er vist p=E5

formatting link
man finder den slags. Kontakten beh=F8ver ikke v=E6re s=E5 stor (skal sj=E6ldent skiftes), men den skal jo ogs=E5 v=E6re til at montere. Gad vide hvor lille en mini er, og hvor stor en ikke-mini er? Og s=E5 er der noget fjeder-v=E6rk, gad vide hvad det g=F8r? En 1 pol p=E5 batteriet kan nok bruges til at t=E6nde og slukke med, men den skal bruges noget oftere, s=E5 hvis det 2 pol-kontakten er sm=E5-tr=E6ls at betjene, s=E5 skal det nok ikke v=E6re samme type.

I stedet for at have en ledning ud af dimsen, vil jeg hellere have et stik. Men hvilket kan det mon v=E6re? Der skal v=E6re 3 ledere, s=E5 jeg t=E6nkte p=E5 et mini-jack stik. Men den g=E5r nok l=F8s lidt for nemt, er der noget der g=E5r lidt strammere?

Der skal ogs=E5 str=F8m p=E5, med "6-15 volt DC" er det nemmeste nok et

9V-batteri, men hvad hedder stikket til s=E5dan en f=E6tter? Der st=E5r ikke noget med 9V p=E5
formatting link
.

Og hvordan samler man mon s=E5 det hele til en halv-p=E6n enhed? En standard-kasse passer nok ikke i st=F8rrelsen, og apparatet her skal helst fylde s=E5 lidt som muligt. De foresl=E5r at BR 6 puttes i en P 2

formatting link
men jeg ved ikke om den type kasse er passende, og umiddelbart ser den rigeligt stor ud. Hvad plejer hobbyister at g=F8re? Bare finde sig i en masse "luft" inde i kassen?

--=20 Mvh.

Niels Andersen

Reply to
niels-usenet
Loading thread data ...

Jeg er ret sikker på at Brinck har alt hvad jeg skal bruge, men de har hverken beskrivelser eller billeder, så jeg er ikke sikker. Hvor ville det dog være utroligt meget lettere, hvis de havde billeder, eller der var en butik i nærheden af Horsens/Fredericia-området, hvor man lige kunne se hvad der ligger bag de kryptiske navne på det hele. :)

formatting link

JJ

Reply to
JJ

Hej Niels.

Vi hobbyister leder til vi finder en kasse der passer til vores behov. Om et trykknap er mini eller ej, afgør du når du står med den i hånden:) Ligeså med stik og andre løsdele. Til et 9volts batteri fås der mange forskellige stik. Det letteste er eet af dem med tryklåse Du skal råde over lidt værktøj for at lave sådan noget. Boremaskine, bor o.s.v. For at finde det du skal bruge er det et godt råd at besøge Vejle-RC, som en anden skriver. Han har sikkert også et passende byggesæt.

Venlig hilsen Finni

"JJ" skrev i en meddelelse news:45a12a29$0$193$ snipped-for-privacy@dread11.news.tele.dk...

Reply to
Finni Syndergaard

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.