Hjælp til motorstyring

Hej !

Jeg g=E5r og roder lidt med at bygge rattet i en sega rally om til USB, s=E5 det kan bruges p=E5 en PC, men selve styringen til motoren kan jeg ikke lige lure hvordan skal laves.

Motoren i rattet til force feedback er en AC Brushless motor, billede her:

formatting link
Jeg beklager den d=E5rlige kvalitet.

PC Rattet der skal bruges til styringen er her:

formatting link

Det er bare en normal DC motor der drives af en H-Bro s=E5 vidt jeg kan se. Sp=F8rgsm=E5let er: Hvordan kan jeg interface den AC Brushless motor, med den styring der sidder i PC Rattet, hvad skal der bruges ?

Jeg har h=F8rt der skal bruges et par triac's, nogen der kan kaste lidt mere lys over det?

H=E5ber det giver mening.

Mvh Ronni

Reply to
RNH
Loading thread data ...

"RNH" skrev i en meddelelse news: snipped-for-privacy@a7g2000yqk.googlegroups.com... Hej !

Jeg går og roder lidt med at bygge rattet i en sega rally om til USB, så det kan bruges på en PC, men selve styringen til motoren kan jeg ikke lige lure hvordan skal laves.

Motoren i rattet til force feedback er en AC Brushless motor, billede her:

formatting link
Jeg beklager den dårlige kvalitet.

PC Rattet der skal bruges til styringen er her:

formatting link

Det er bare en normal DC motor der drives af en H-Bro så vidt jeg kan se. Spørgsmålet er: Hvordan kan jeg interface den AC Brushless motor, med den styring der sidder i PC Rattet, hvad skal der bruges ?

Jeg har hørt der skal bruges et par triac's, nogen der kan kaste lidt mere lys over det?

Retningen på en 3 faset motor (som den i Sega'en) bestemmes af faserækkefølgen og når motoren bruges som enkeltfase og kondensator, bestemmes omløbsretningen af hvilken side af kondensatoren som tilsluttes forsyning .(her kunne et par triacer/solid state relæer med noget PWM /fasedetektion bruges, hvis altså motoren i Sega'en ER lavet med enkeltfase forsyning) Men "interface/driver" kredsløbet til at styre motoren er jo allerede i Sega'en, så hvorfor ikke lave lidt reverse engineering og se om ikke det eller en del af det kan bruges med modifikationer.

Ellers var en 3 faset frekvensomformer ombygget til 100 volt måske en mulighed.

I øvrigt et spændende projekt, får vi en tilbagemelding med med resultatet/erfaringer. ?

mvh JBH

Reply to
JBH

,

uttes

fase

om

Alt elektronik er desv=E6rre fl=E5et ud af den sega rally, og de par ting der sidder tilbage er kraftigt vandskadet, der var kun sk=E6rm og kontrolpanel med rat osv tilbage, ellers havde det ogs=E5 v=E6ret det nemmeste bare bruge det orginale.

Jeg har selv t=E6nkt lidt p=E5 et par solid state rel=E6er, de er jo dejlig= t nemme at arbejde med, jeg mener den er enkelfaset, eller den styres ihvertfald s=E5dan, motoren har 3 ledninger, en gr=F8n (stel) og s=E5 en gu= l og sort som styrer oml=F8bsretningen.

Der kommer selvf=F8lgelig en update n=E5r jeg har f=E5et samlet lidt stumpe= r og bygget noget styring til det, sammen med nogen billeder af projektet :)

Mvh Ronni

Reply to
RNH

S=E5 lykkes det endeligt at f=E5 de stumper hjem der skulle bruges til projektet, det blev til 2 Solid State Rel=E6er og et Logitech rat.

Rel=E6erne er koblet antiparallel over hvor den normale dc motor er koblet til i Logitech rattet, og det virker faktisk fint.

Problemet ligger i at ofte s=E5 t=E6nder begge rel=E6'er p=E5 samme tid, ti= l trods for de er koblet i antiparallel, og s=E5 st=E5r motoren stille, det dur jo ikke n=E5r vi snakker force feedback.

H-Broen som styrer de 2 SSR er en: A3953

formatting link

Nogen forslag til hvad jeg skal have fat i der kan styre at de 2 SSR ikke kan t=E6nde p=E5 samme tid ?

Mvh Ronni

Reply to
RNH

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.