Fladkabel brugt som "den dobbelte side" på PCB

Jeg sidder og piller med et printdesign, som egentligt skulle have været dobbeltsidet, men jeg synes det kunne være ret fint at skohorne hele molevitten på et enkeltsidet istedet, og det er næsten lykkedes 100%.

For at komme hertil har jeg ofret stelplanet på konstruktionen, men da jeg har det hele indkapslet i en stellet alubox og der blot er 4mm mellem kassens bund og printet, så blev jeg enig med mig selv om at det måtte gøre det ud for stelplan. Konstruktionen har vist sig at kunne køre helt uden indkapsling, uden det har givet problemer, så denne side af sagen skulle være ok.

Jeg kommer ind på printet med 6 signaler, der smutter i en ADC på en mikroprocessor. Støjfilteret på hver af disse indgange sidder klods op af processoren.

Da jeg lige præcist skal bruge den plads som disse 6baner løber på, vil jeg føre disse 6 signalbaner med et fladkabel, ala HD kabel, dog krafigere. Dette medfører at jeg får et fladkabel til at løbe over ca. 7cm på loddesiden af printet. Dette kabel bærer udelukkende analoge signaler uden de store variationer i spændingen. Disse signaler er alle koblet til stel via 0,22uf el. 1uf kondensatorer.

På den anden side af printet, lige over hvor mit fladkabel kommer til at løbe sidder der et en FET og en flybacktransistor, der henholdsvist driver en elektrisk dyse, og "æder" flybacken når denne slukkes igen. Frekvensen varierer fra 0-300hz, worst case.

Er jeg i fuld færd med at løbe panden i en mur på denne måde? Jeg kunne forestille mig at støj genereret af FETen og flybacktransistoren kunne komme i tanke om at blande sig med signalet til ADC, men forestiller mig at 0,22uf/1uf kan dæmpe dette.

Nogen der har nogle kommentarer jeg kunne lære lidt af, inden jeg bruger "learning-by-doing" metoden?

Mvh Henrik

Reply to
Henrik Mortensen
Loading thread data ...

"Henrik Mortensen" skrev i en meddelelse news:bvgjtq$1eon$ snipped-for-privacy@news.cybercity.dk...

[cut]

jeg

Uden at have set schematic el. PCB, vil jeg mene at du ingen problemer har her, idet det lyder som om at du switcher din FET "pænt", dvs. med hurtige ikke for kraftige flanker, og iøvrigt relativt langsomt. Jeg ville, hvis jeg var dig, sørge for at micropressoren synkroniserer mht. til din FET, især da det er så langsom swithing der bruges. Dvs. sørg for at sample lige efter en nedadgående flanke på din FET driver. Så ungår du jo alt der kunne være af koblinger mellem ADC indgange og din FET.

mvh. Casper

Reply to
Casper Reinhold

Hej Henrik,

Går det galt (og det kunne jeg forestille mig) kan du prøve at skærme fladkablet. Køb en dåse cola, tøm den og skær den op (herligt jernfolie til afskærmning og lidt til ganen i samme hug :) _________________ __|ooo fladkabel ooo|__ Jernfolie Lodning *---------------------* lodning Kabinet

--
Venlig hilsen,
Søren
 Click to see the full signature
Reply to
Søren

"Søren" skrev i en meddelelse news:Xns9481C1A8C2F0Aoo8ooLooK4iToo8oo@62.243.74.163...

afskærmning

Hmm, er det ikke alu dåser?

MVH Cp

Reply to
Claus P.

Det troede jeg også, men de kan hænge på en magnet ...

--
Leonard
http://lam.dk/casemod
Reply to
Leonard

Hej Claus,

Kun lågpladen... Hvis det er alu du skal bruge er det Faxe Kondi o.l. du skal gå efter (gode til "shims" ved tilpasning af "håndtag" o.l. der skal sidde på fx. et MC-styr).

--
Venlig hilsen,
Søren
 Click to see the full signature
Reply to
Søren

Ud fra beskrivelsen vil jeg gætte på nul problemer.

--
Ole Geisler, fejlfinder af Guds naade 
Aut. baatnakke, flueknepper og universalgeni
 Click to see the full signature
Reply to
Ole Geisler

gøre

Jeg forstår ikke helt: du bruger en masse tid på at undgå stelplan på printet, og bagefter bruger du en masse tid på at reparere på en halv løsning. Hvorfor ikke lave et almindeligt 2-lagsprint. Det koster jo ikke så meget mere, og det giver en signalteknisk god løsning.

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Det er fordi de forhåndenværende søms princip hersker.

Jeg kører printet direkte på en ombygget plotter, og er derfor afskåret fra

2lagsprint(hvis det ikke skal være meget bøvlet at justere til), og det er pt kun på forsøgsbasis. Jeg er ikke prof. i denne branche, men bruger elektronikken som en fin og sjov hobby, og prøver at lære mest muligt ud fra det det nu må koste, dvs så lidt som muligt. SU dikterer lidt endnu.

Men, jeg er da enig i at 2lagsprintet kunne bliver meget snildere, og også meget hurtigere at samle, men jeg kan faktisk få kvaliteten på det færdige print presset ret højt op, set med hjemmefuskerøjne, og det er der en vis tilfredsstillelse i, omend timeforbruget er astronomiskt.

Mvh Henrik

Reply to
Henrik Mortensen

Hej Henrik

Du behøves jo ikke at undvære stelplanet fordi du kun arbejder på den ene side af printet, jeg laver en del print hvor jeg bruger to-sidet print, men kun ætser den ene side, den anden dækker jeg af med noget pakketape under ætsningen, og når så printet er boret, ja så bore jeg fri de steder hvor komponenterne ikke skal loddes på begge sider til stel. Du kan se resultatet på de to billeder af samme print her

formatting link

formatting link

Mvh Max

Reply to
Max

fra

fra

Se det er et godt argument, som jeg støtter 100%

Jeg kender det. Stort tidsforbrug, og en personlig tilfredshed ud over det normale, når man rammer den høje kvalitet. Jeg ætser ikke selv print, da jeg er prof udvikler, men jeg ætser lidt meget små emner i 0.2mm nysølv og messing, hovedsagelit til modeltog.

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.