feil den selges ni en svensk utgave og den svenske er litt anderledes en den engelske.
hilsen thomas
"Patrick Hayes" skrev i melding news:DTG2b.57528$ snipped-for-privacy@news010.worldonline.dk...
fra
feil den selges ni en svensk utgave og den svenske er litt anderledes en den engelske.
hilsen thomas
"Patrick Hayes" skrev i melding news:DTG2b.57528$ snipped-for-privacy@news010.worldonline.dk...
fra
Er der en dansk udgiver af Elektor? Eller skal man abonnere på Elektor fra England? Hvad koster det?
John
det fås også i en norsk, tysk eller hollandsk udgave (hvis du mener det er bedre) - jeg mener dog at den norske altid er et nummer eller to bagud.
- patrick
FJ skriver:
Dem alle !
Klaus
-- Se på http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk det er Modelbane Europas hjemmeside
Hvilken konstruktion ville I helst se i Elektor?
Hvad med et LCR meter i stil med din cap. tester. ? (Gerne en billigere udgave end den fra Elektor 97). Transistortester, med visning af div. kurver (Hfe og lign), skal nok forbindes til en PC'er. Hvad med en boks som tilsluttes pc'en, med scop, multimeter, lcr meter, trans.tester, frekvenstæller...?
Mvh. Manse
Jeg har et nummer af Elector derhjemme med en capacitets-måler baseret på en PIC og en 555. Kan vist ikke gøres meget billigere.
/Preben
Jeg skal lige på hovedet ned i bunkerne, men det er et par år siden. Dog vil jeg indrømme at den ikke var på 800W, men "kun" 400W (2*40V/10A). Er det godt nok ?
Mvh Klavs.
Du må MEGET gerne sige årgangen. Jeg har 6 komplette elektorårgang på CD (original) og her er der ikke nogen switchmode supply. Hvilket jeg også har været på jagt efter.
-- Tom
det drejer sig nok om følgende: EE, October 1990: "400W Laboratory Power Supply" (2x 0-40V/0-5A)
Den blev bygget i et 3U 19" rack kabinet - en ordentlig sjover.
- patrick
Okay så er det ikke noget for mit vedkommende. Jeg ville hellere lavet noget i størrelse med en A5-blok (4-5 cm høj) som kunne levere en 40 V - 10A.
-- Tom
noget
så skal du enten lave noget switchmode. EE har flere konstruktioner af den art. eller hvis den ikke behøver at være variabel så kan du vel lave et lineært design med minimum effektab. evt med de gamle 2N3055 (TIP3055) el.
- patrick
noget
Det var også sådan en jeg efterlyste. Dog er 200W/kanal rigeligt - med en fornuftig fordeling (typisk får man ikke fuld effekt ved lave spændinger)...
Mvh. Anders
Ideen er normalt en switchmode (for lav vægt/tab) efterfulgt af af en lineær regulering (over et par volt max) for god regulering / strømbegrænsning... Men AC-DC switchere er ikke lige min livret... Det ku' være man skulle droppe "lav vægt" og nøjes med trafo->DC-DC->lineær.
/A
lineær
det er også næsten det de gør i den tunge dreng fra elektor. de dæmper dog transformatoren på primær siden istedet.
- patrick
Den letteste (og billigste) måde at lave en AC-DC SMPS, er at tage en PC- strømforsyning og ændre den lidt, se fx:
Det burde være muligt at lave en ca. 5-40V SMPS ud af en billig ATX- strømforsyning.
Den letteste måde at få en 0-40V 5A strømforsyning med strøm- og effekt- begrænsning er at købe den hos Conrad i Tyskland (
Men det er jo ikke helt så sjovt at købe en, som det er selv at lave den.
Søren A.Møller
Enig men at arbejde med 325Vdc kan også blive lidt for sjovt hvis man skal udvikle fra bunden. En skam at så godt et blad som elektor ikke laver en ægte variabel switch-mode forsyning. Er overbevist om at den ville blive bygget af mange.
-- Tom
Hej Tom,
En offline-switcher er ikke tung nok, når du anbringer den ovenpå et par hundrede diagrammer og lignende, falder den let ned af bordet og går i stykker, hvis opstillingen trækker lidt i ledningerne ;-P
Næh, en solid klods jern virker ;)
-- Venlig hilsen, Søren
ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.