Audio sweep generator på PC

Hej

Når man nu bygger f.eks. RIAA forstærkere, ja så kunne det jo være rart lige at teste at de er lavet som de skal, og til det formål vil et anti-RIAA filter og en sweep generator jo være en god ting.

Findes der software der i samarbejde med et lydkort kan fungere som et instrument der laver sweep og så tegner frekvensgangen ?

--
Mvh
Max
Reply to
Max
Loading thread data ...

Jeg kender kun SweepGen, og en hurtig søgning gav mig at version 3.5.4 tilsyneladende er sidste version. Denne software er freeware.

/Mikael

--
Mit domæne er tuxpower, så fjern det overflødige
Reply to
Mikael Bertelsen

Og det faktum at du egentligt også ønsker frekvensgangen udelukker så SweepGen. Jeg nævnte kun SweepGen fordi du rent faktisk får en høj kvalitet på din udgangsaudio, således du kan teste selv sofistikerede filtre.

Min erfaring med lydkort indgange er at de oftest har cut-off under

200Hz, hvilket ikke kombinerer så godt med RIAA. Men lad endelig høre fra dig hvis du finder noget brugbart.

/Mikael

--
Mit domæne er tuxpower, så fjern det overflødige
Reply to
Mikael Bertelsen

Den 15-07-2012 12:27, Max skrev:

Hej Max.

Jeg ved ikke om dette program vil kunne hjælpe dig. Jeg er først selv lige blevet gjort opmærksom på det og har endnu ikke selv prøvet det, men her er en link:

formatting link

Det er et free ware program.

--
Ha' det rart. Karsten H. (7870)
Reply to
Karsten H. (7870)

Hej Mikael

At lave selve sweepet er ikke den store udfordring, det kan CoolEdit Pro klare, et program jeg ofte bruger. Men frekvensgangen kan måske være et problem, måske kan CE analysere det, men jeg ved det ikke.

Nu har jeg tænk mig at bruge mit E-MU 0204 lydkort til opgaven, og det klare det vidst net til 20 Hz.

Det vil jeg gøre.

Tak for din interesse.

--
Mvh
Max
Reply to
Max

Hej Karsten

Jeg kikker på det, tak for info.

--
Mvh
Max
Reply to
Max

Her er en lille praktisk tonegenerator. Jeg har brugt den sammen med et VU-meter til at måle frekvensgang på en RIAA forstærker (det kræver lidt håndarbejde) men den er gratis og meget praktisk.

formatting link
Se midterste søjle , hvor der står "VB-Audio Native Plug-Ins for Windows PC (Direct-X, VST, VS3)" og klik på more. Så kommer du til en side hvor der til højre står "Free Plug-ins.. and other" Her finder du bl.a. LF-generator der er en fritstående applikation. Vælg den og du finder en link:
formatting link

JensJ.

Reply to
Jens

Hej Jens

Det var netop det håndarbejde jeg ville undgå :)

Jeg har en 4-5 tonegeneratore stående på hylderne med måleinstrumenter, og jeg har også en masse software der kan fungere som en sådan, men det var altså den hele løsning jeg er ude efter. Nu tegner jeg så på et print til en sweepgenerator baseret på en XR2206, så får jeg løst problemet på en hardware måde :)

Men tak for interessen.

--
Mvh
Max
Reply to
Max

Hej Karsten

Og det er ikke klar til at køre XP, øv :(

--
Mvh
Max
Reply to
Max

Max skrev:

Jeg har nu kørt RAA på XP, men det var vist ikke nyeste version jeg brugte, prøv om en ældre kan bruges til dit formål (jeg ved ikke om det kan det)

formatting link

--
Ivan V. Klattrup
http://klattrup.dk
Reply to
Ivan V. Klattrup

Ahh, den gode gamle 2206'er lever lidt endnu. :-)

Jeg har en FFT og en signalgenerator jeg har lavet i C#. Det måler jeg på højttalere og delefiltre med for tiden, men bruger puls og step response i stedet for sweep. FFT'en crasher nogle gange når man stopper den, og de er begge to lidt 'beta'-agtige og ufærdige, så jeg ved ikke om det er ulejligheden værd for dig at rode med dem.

De ligger her, med kildekode:

formatting link
FFT'en hedder wavein, og generatoren hedder cswaveplay. De kræver Visual Studio 2010.

Du kan evt. bruge FFT'en samme med en simpel analog puls-generator, hvis du ikke kan finde ud af signalgeneratorprogrammet. :-)

--
Ulrik Smed
Aarhus
Reply to
Ulrik Smed

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.