80535, output pin strøm?

Davsen der..

Jeg har pt. store problemer med at få en optokobler til at virke, med en modstand på 150 ohm til at virke med en output pin. Når jeg måler spændingsfaldet - ligger det på omkring 1 V, hvor det burde ligge på tæt på

5V. Det kunne jo tyde på at jeg skal have en større modstand på - i såfald - hvor meget skal en 4N33 have af strøm? Ligeså - hvis jeg fjerner forbindelsen helt til optokobleren, ligger der 0.8 V på indgang til opkobleren - det giver ingen mening, da forbindelsen på den anden side er ground.. Hvad gør man?
--
Speaker : "And here we are at the start of the second semifinale of the 100
yards for people without any sense of direction."
Reply to
Kim Noer
Loading thread data ...

såfald -

Mit umilbare gæt, (ud fra kendskab til en 89c4051) så kan uC ikke source mere end 1-2mA men sinke MÅSKE 20 mA... så måske du skulle prøve at forbinde din optocoupler fra + til uC og lade den trække strøm når du kører benenet nedaf... men tjek da lige i databladet om det er sandt, ellers skal du have en driver transistor eller en ttl portkreds / alm gates på.

Kasper

Reply to
Kasper

Det hjalp - men der skal godt nok en stor modstand foran - lige pt. har jeg en 10k ohm fra udgangen til basen- alligevel ligger der 'kun' ~3.75V.

--
I doubt, therefore I might be.
Reply to
Kim Noer

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.