Yamaha RX-V640RDS sum

Pozdrav, ne znam jel od danas bolje cujem, ali na prazno sam pojacao zvucnike i cuje se dosta suma u njima, a dok okrecem potenciometar, cuje se jos dodatni zvuk. Recimo na -25dB prije nisam zamjecivao to, danas da. Testirao sam tako da sam iskljucio SVE sa ulaza ukljucujuci i radio antenu. Dakle, samo 6 zvucnika. Desava se na svim pozicijama (DVD, CD, VCR....) osim kad ukljucim 6CH input, tad sumovi se smanje za bar 80%.

Sto bi to moglo biti? Ili ti tako mora biti? Prije sam imao Harman Kardon stereo pojacalo i kad bih do daske pojacao, nije bilo ni trunke suma.

Reply to
Tomislav
Loading thread data ...

Ne znam toèno al mislim da ti tu nema pomoæi. Mo¾da da eksperimentira¹ sa elektrolitima al to je ludost. Harman-Kardon pojaèalo je vjerovatno napravljeno sa gate-om na ulazu koji ulaz dr¾i spojenim na masu ili tako nekako dok ne spoji¹ signal. Sve ovo je moja pretpostavka i ne mora biti tako. Eto toliko od mene. Pozdrav.

Reply to
Dilan dog

Pogledaj da nije ukljucen koji cudni efekt ili na eq previse pojacani visoki ili gain.

Reply to
megamusic

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.