VHF Notch (attenuator)

Gdje bih u ZG mogao kupiti Notch filter (attenuator) za VHF, odnosno 1.HTV program? Imam sirokopojasno pojacalo koje naravno previse pojacava 1. program, pa imam sjenu na drugom i RTL-u, odnosno oscilacije na NOVI.

TeVeTron ima 3,6,9,12dB attenuatore, ali ja bih radije neki na kojemu mogu sam podesavati attenuaciju.

--
Pozdrav, Tomislav.
__
 Click to see the full signature
Reply to
Tomislav SUFLAJ
Loading thread data ...

Notch filter je pojasna brana, znalo je toga biti u kolekciji tv plus. Alo to ne smijes stavit u tvojem slucaju, istina on bi pojeo 20 i vise decibela 1 HTV ali bi unio i veliku smetnju u njega, ne toliko zbog gusenja nego zbog nejednolikog gusenja unutar jednog kanala, time promjenilo odnose slike-boje te unijelo grupno vrijeme kasnjenja (boja bi bila pomaknuta u odnosu na sliku kod pokreta, dres bi trcao za igracem)

najjeftinije rijesenje je da stavis odvojene VHF i UHF antene na skretnici koja je VHF-UHF a atenuator (reda 20db, 12 je malo) na VHF antenu, te zbroj odvedes u to pojacalo.

Reply to
Petar Bjelèiæ

Za prvu ruku sam samo stavio 6dB attenuator ispred pojacala. Sad je skoro pa savrseno. NOVA i Z1 imaju nesto slabiji prijem, ali neznatno slabiji. Nisam Z1 ni imao prilike vidjeti u njihovoj punoj kvaliteti, pa ni ne znam sto mogu ocekivati. Nije da ga gledam, ali ovo je sustav od cijele moje zgrade (5 stanova).

Obzirom da su mi na krovu 2 log antene, u ovom slucaju koristim samo jednu, drugu cu vjerojatno usmjeriti prema Sloveniji.

--
Pozdrav, Tomislav.
__
 Click to see the full signature
Reply to
Tomislav SUFLAJ

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.