Specifikacija 3.5 mm headphone jack

Ovako, trazi sam na netu i nigdje nemogu naci na kompu imam izlaz iz zvucne i ulaz u komp.. mene zanima koji pin na jack-u je lijevi, koji desni i koji je GND, dalje me zanima koji je unutarnji otpor kompa (na izlazu i ulazu ) te koje vrijednosti napona smiju biti maksimalne, te koja je maksimalna struja (za ulaz i za izlaz), koja snaga..., itd..

dal netko mo¾da ima to u pdf-u ili tak ne¹ ?

Hvala.., pozdrav !

--

------------------------------ Hrvoje Kusulja snipped-for-privacy@zg.t-com.hr

formatting link

Reply to
Hrvoje Kusulja
Loading thread data ...

Probaj na

formatting link

Hrvoje Kusulja wrote:

1V pp max
Reply to
Yoda

--------------

mislim da je na muskom jacku dio najblizi kabelu - gnd, srednji dio - desni (crvena zica obicno kad rascupas kabel), i dio najdalji kabelu - lijevi - bijeli. nek neko ispravi ak nije tocno. ostalo ne znam. ne znam ovo za otpore - ali komp ocekuje valjda nekih 30-ak ohma po kanalu izlaz (ili vise)... ne znam koji je unutarnji?

Reply to
ljb

i dalje trazim , unutarnji otpor kompa, te koliki je minimalni otpor koji mogu spojiti na izilaz kompa (koliku struju moze komp dati).., ak netko zna te karakteristike, molim neka mi se javi na mail ili neka posta

Reply to
Hrvoje Kusulja

Pa naèekati æe¹ se. pitanje je neodreðeno i zato se nikome ne da poja¹njavati.

Izlazni otpor zvuène kartice je pribli¾no jednak izlaznom otporu malih integriranih pojaèala snage cca 1 do 3W. ovisno o tipu ugraðenog pojaèala ovisit ce i detaljen karakteristike. Raèunaj da je manje od 0.5 ohma. minimalni otpor na izlazu ne bi trebao biti manji od 4 ohma za veæinu kartica koje sam ja vidio te kako se radi o malim snagama u igri su i male struje, no sve kartice bi trebale imati za¹titu, èak i one najjeftinije pa ces po izoblièenju znati kad je previse.

Ulazni otpor ovisi o takoðer o tipu zvuène karitce i mo¾e varirati. U osnovi bi trebao biti oko 50K ali mo¾e biti i manje. I tak se predpostavlja da ces na linijski ulaz dovoditi signal sa niskoohmskog izvora signala 10ohma i manje stoga te ulazni otpor ne bi trebao bendati. Maksimalni ulazni signal mozes otkriti snimajuci sa svoje kartice. Kada vidis ili cujes izoblicenja onda je previse.

Na kraju postoje zgodni softverski VU metri (npr PGaudio meter) za zvuène kartice, pa ako imas signal generator ili bar izvor signala kojem znas toènu velièinu mozes priblizno izmjeriti oba ta otpora ili ako imas nekakvu stariju zvuènu onda mozes na njoj pogledati o kakvim komponentama se radi i dobiti toène podatke.

Reply to
miha

kada govoris o zastiti... meni je otisla zvucna na maticnoj (bassovi su odrezani), kako to srediti ? mislim da nikako.. a dal je moguce napraviti neku prednaponsku zastitu.., znaci, ajde. 1 V ulaz u komp je maximum.., e sada trebam nes slozit, da nikako ne pusta nista iznad 1 V...,a posto se radi o izmjenicnom signalu (zvuku), zener dioda nece radit.., dal netko ima neko rjesenje ?

koji

osnovi

ces

toènu

i
Reply to
Hrvoje Kusulja

Dvije obiène silicijske diode spoji¹ u seriju, zatim dva takva sklopa spoji¹ anti paralelno i jo¹ u paralelu spoji¹ otpornik 10k, i doda¹ za¹titni predotpor 1k.

o------- 1k ---- I---I----I--------o \/ I I ulaz \/ /\ I izlaz I /\ 10k I I I o----------------I---I----I--------o

Izlaz æe biti limitiran na oko 1.1V.

ulaz

nece

pojaèala

male

pa

signal

izoblicenja

zvuène

radi

Reply to
Sinisa Platz

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.