Q: U vezi smetnji u ac mre¾i??

Ovako: Nisam siguran jel pitanje za pravu grupu, no mislim da ima znalaca koji bi mi mogli pomoæi. Nakon useljenja nedavno, i spajanja TV-a i audio uredjaja primjetih slijedece. Gledamo TV, HRT 1 program. U toku dana ,odjednom se pojavi preko ekrana okomita linija (smetnja) i seta lijevo desno.Tako to traje i traje , pa se izgubi.Pa nakon nekog vremena opet.Kad sam to skuzil, prebacio na druge programe( tipa Hrt 2, rtl, nova) , no tam je sve ok.Na njima nema smetnji. Spojim TV u stvari cijelu letvu u drugu utiènicu , u drugij sobi. Opet isto. Kad se to nesto iskljuci, opet je sve ok Pretpostavka da netko u zgradi ima uredjaj kojeg ukljuci u mrezu i stvara smetnju.Jesam li u pravu??? Kako da sprijecim pojavu te smetnje na 1. programu koja me davi svakodnevno.Mozda da investiram u neku produznu letvu, "mrklu" koja ima u sebi prenaponske zastite i zastite od smetnji.Bi li ona rijesila problem. Pronasel sam neke od Pulsara, i drugih proizvodjaca reda 500 kn.Ima li netko to, i vrijedi li to kupit.Ili drugi vid rjesenja,jeftiniji, ili nesto trece...Mozda ta letva nije prava stvar, pa bum bacil 500 kn. Takodjer sam pri slusanju tunera primjetil sum i smetnju u zvuku kad se pojavi ta smetnja kaj mi kolje i 1. program na TV-u. Moral sam tak raspeglat, jer samo tak mogu objasnit situaciju. pozdrav svima, i nadam se nekom rijesenju!!!!

--
Pri odgovoru molim obrisati slova "zbrisi" na kraju mail adrese koja postoje 
zbog sprecavanja nezeljenih poruka.
Reply to
Tomo
Loading thread data ...

Mozda oscilira pojacalo. Probaj prije pojacala staviti attenuator 3dB. Ili

6dB da mu smanjis nivo ulaznog signala. Ili pak staviti odcjepnik koji bi VHF propustio mimo pojacala, a samo UHF pustio kroz pojacalo. Sve ovo pod uvjetom da je sirokopojasno pojacalo. Ako je kanalno, onda smanjiti gain na 9 kanalu, ili staviti attenuator prije tog kanalnog modula.
--
Pozdrav, Tomislav.
__
 Click to see the full signature
Reply to
Tomislav SUFLAJ

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.