Punjive baterije

Trebam preporuku za kupnju punjivih baterija ( size AA) za fotoaparat. Do sada sam koristio SANYO NI-MH 2500mAh i nakon godine dana koristenja izgubile su preko 70% kapaciteta (punjene su uvijek sa ogrinalnim sporim punjacem koji je bio u paketu sa baterjama)

Radi se oovima:

formatting link

Sad bi trebale neke sa kojima bi mogao sa punjenjem snimiti cca 50 fotografija blicom i koje se nebi ispraznile same od sebe ako fotic ne koristim npr dva tjedna. Molim preporuke. Hvala

Reply to
dada
Loading thread data ...

Sanyo enelop Varta ready2use Panasonic infinium Sve su sa malim samopra?njenjem i mogu napunjene stajati i do godinu dana. Imam ih sve i nemam nikakvih problema sa njima. Koristim ih u Wii kontroleru i u foti?u.

Reply to
Briglja

ok vec sam gledao te Sanyo enelop (mada me sanyo nije ocarao). Ako ih uzmem dali cu ih zeznuti ako ih punim sa punjacem od onih prethodnih baterija ili se preporuca bas origigi punjac??

Reply to
dada

Svaki dobar punjac za NiMH baterije istog kapaciteta bit ce dobar i za te, originalni punjac nije nista posebno (bar ne onaj jeftiniji)

Boris

Reply to
Boris Vuletic

Bilo bi zanimljivo isprobati ove:

formatting link

Reply to
Philip Pirrip

formatting link

prije god-dvije se sjecam punjivih od 1.5V, bila je rasprava da nisu dobre (mislim da su bile Vartine)

Reply to
dada

Neka kupi Eneloop baterije i "pametni" punjac (moja preporuka MQR06) i mo¾e zaboraviti na ovo gore. Ja ih koristim u blicevima i ne mogu ih dovoljno nahvaliti. f

Reply to
filiplolicREMOVE

nije li im kapacitet dost manji nego klasicne baterije ?

Reply to
grizli

Je, ali sto ti to vrijedi kad klasicna baterija nakon mjesec, dva stajanja nema nista u sebi... Umre uvijek kad ti najvise treba. f

Reply to
filiplolicREMOVE

koja je razlika izmedju sanyo eneloop i panasonic infinium? koristim punjive AA baterije skoro dvadeset godina al neako su mi panasonic ostale u sjecanju kao najdugovjecnije, dok su mi sanyo trajale par godina i onda naglo umrle. problem je sto imam 3 Canon digitalca koji koriste 4 AA baterije a volio bi da ne moram kupovati setove baterija svake dvije godine jer ce uskoro aparati vrijediti manje od baterija.

Reply to
Spuzva

Vjerojatno nikakva ili vrlo mala.

Ja ne bi ni ocekivao da mi baterija traje puno vise od toga. 4 Eneloopice dodju oko 100kn, to i nije neki trosak u dvije godine ;) f

Reply to
filiplolicREMOVE

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.