Molim Vas za pomoc

Odlucio sam se na izgradnju jednostavnog pojacala sa tda1552q (shema je u binaries). izabra san ovaj ic jer kazu da odlicno radi na 12V(napon akumulatora u brodu) i sad san ja to sve lipo sastavio, polemio i radi, ali na 6V! kad pojacan napon(adapter) onda mi se gubi zvuk, tj. nestaje. koristio sam ove elemente: Na ulazu

0.22 nF 100V x2 Na napajanju 0.1nF 100V 2200mF 35V elco

je mi se mozda to dogadja radi veceg napona na ovim ostalim kondezatorima. je tribaju svi biti istog napona? ajte molim vas pomagajte.

hvala

Reply to
Jaje
Loading thread data ...

Cini mi se da ti je adapter preslab. Spoji direktno na automobilski akumulator, pa probaj. Ja sam si sa slicnim pojacalom spalio ispravljac koji daje (zapravo, davao je :) nesto sitno preko 2A.

--
Pozdrav!
http://www.elektronka.com/
Reply to
Ivan Matacic

Jaje je napisao/la:

: je mi se mozda to dogadja radi veceg napona na ovim ostalim : kondezatorima. je tribaju svi biti istog napona? : ajte molim vas pomagajte.

Preslab adapter. Spoji ili na akumulator ili neki jaci adapter. Ili neko napjanje od kompjutera... Nadi vec nesto osim tog adaptera. :)

-- Tihomir Krizan

Reply to
..:: Tihi ::..

Puno fala!! Sve radi ka novo :)!

Reply to
Jaje

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.