Molim pomoc

Pozdrav grupi ..

Nisam bas iskusan sa ovim, iako ce mnogima biti jednostavno molim za pomoc,savjet.

Na hr.sci.elektronika.binaries sam okacio slike pod naslovom ventilatori za sci.elektronika. Naime prve 3 slike su stari ventilator na kupaonskom zidu na koji je takodjer podeseno da se preko sklopke kad se on starta, ujedno upali i svjetlo.

Ovaj novi ventilator zadnje 2 slike me malo zbunjuje pa bih molio nekoga da mi objasni koje zice u bojama i kako sa starog da spojim na novi ... molim onako laicko objasnjenje jer kao sto rekoh nisam to nikad radio, a glupo mi davat nekom novce za takvu sitnicu.

Hvala unaprijed

Reply to
Robs
Loading thread data ...

Hmm na binariesima je poslagao slike drukcijim redosljedom, prve dvije slike su novi ostale 3 stari ventilator.

Reply to
Robs

mislim da je vrlo neozbiljno nazivati sitnicom ne¹to o èemu nema¹ pojma. Netkome ko tu sitnicu zna treba¹ platiti, i to nije glupo. glupo je tvoje razmi¹ljanje.

Reply to
traktor

Reply to
josip

Za mene definitivno nije bila sitnica u smislu kako si shvatio ali sam zato pitao na tematskoj grupi kako bih nesto i naucio te znao za ubuduce. Nisam te htio uvrijediti svojim postom, ispricavam se.

Rijesio sam zahvaljujuci dobrim ljudima Josipu i Filipu. Pozdrav

Reply to
Robs

Dakle, neznas o struji puno... Prvo sto moras znati je da struja UBIJA, izaziva EPILEPTICNE napadaje ili u najboljem slucaju te samo posteno strese. Ako neznas kaj radis, dodatno si ruke zastiti nekim gumenim rukavicama ili necim slicnim. Dok radis s tim zicama, nemoj se drzati za kadu, radijator, cijevi i ostatak metalne populacije u kuci...

Zuto-zelena zica je uvijek uzemljenje, ali je uvijek dobro i to ispitati da nebi slucajno bilo nezgoda... Crna i plava zica su faza i nula, to jest, vruci vodovi. Ti na ventilatoru imas dvije zice i na njih spajas onu crnu, to jest plavu zicu. Mislim da je svejedno kak ces okrenuti.

Prije spajanja je pozeljno ubiti osigurace na tim zicama. Ako neznas koji je osigurac, uzmi ispitivac, mali sarafciger s tinjalicom u sebi i spoji na zice da vidis jel ima neke struje i odspajaj osigurace dok nema vise struje na fazi.

Eto ga. Obrati pozornost na prve dvije recenice.

--
Petar Klicov, makni SPAM za reply
kaciga glavu èuva, a ?ta èuva kacigu !??!?
 Click to see the full signature
Reply to
Pero

a tebi je tvoje znanje palo s neba i nikad nisi nikog nista pitao? Sve si naravno platio? Nikad nista nisi probao sam?

onda si suvisan na ovoj grupi.

Reply to
Cyberbear

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.