Imam ideju pa trebam Vase misljenje...RF subject.

Potreba je spojiti TV i PC raèunalo poradi reprodukcije multimedijalnih sadr¾aja. Problem je velika udaljenost ta dva èuda tehnike..min 25m kabla i plus ¹to ¾enski dio kuæanstva ne gleda pretjerano naklono na ikakvo provlaèenje kablova.

Ideja:

Pored PCa je sasvim funkcionalan video ureðaj. svaki video ima video i audio ulaz te svoj AV kanal i RF modulator. Dobiti signal PCa preko videa na RF izlazu videa nije nikakav problem. stvar radi za 5. problem je taj RF signal pojaèati i poslati televizoru na sobnu antenu.

Ono ¹to ne znam jest koliko trebam pojaèati signal sa RF izlaza VCRa da bih ostvario prijenost slike i zvuka zrakom na cca 8m zraène linije. Kakvu antenu za oda¹iljanje trebam koristiti, ¾elja je ¹to manju.

Prijedlozi i komentari dobrodosli.

Reply to
miha
Loading thread data ...

Trust primo/predajnik slike i zvuka. Ja imam jedan viska pa ti ga dam za sitne nofce. Odlicnog je dizajna tako da se zenski dio ekipe nece buniti (a to je ujedno i najbitnija i najzahtjevnija stvar). Ja sam ga isprobao i radio je do otprilike 100-150 metara (na otvorenom prostoru). U stanu je radio bez problema s jednog kraja na drugi kraj stana.

Antene su usmjerene "patch" tipa, a sve to skupa radi na 2.4 GHz. Imas i switcheve za promjeniti kanal ako slucajno i susjed ima istog takvog :-))

Reply to
Svemirko

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.