Electronics (Dutch) - Main Page

Do you have a question? Post it now! No Registration Necessary

Electronics (Dutch) - International - Dutch Electronics Discssions
Web, RSS and Social Media interface to nl.hobby.elektronica
There are 67795 individual articles here that are part of 8993 discussions
Please see below the list of the most recent and the best rated articles in Electronics (Dutch)

The most recent discussions

Middengolf ontvangst op een oude AM /FM tuner van Marantz valt bijna helema...


December 12, 2017, 9:28 pm

Ik heb een oude Marantz AM/FM tuner staan die al jaren niet meer in gebruik is geweest. Dus dacht ik toch eens even proberen nu dat Radio Caroline 468 legaal mag uitzenden op 482 m - 468 khz en d... Read more »

oude pc die met stekker in stopcantact zat en uit zich zelf aansloeg


December 12, 2017, 8:37 pm

Wie heeft dat al eerder mee gemaakt even de zaak beschrijven. Het betreft e en oude pc onder Windows XP die met de stekker in het stopcontact zit tot d aar niks aan de hand want voor alle duidelijk... Read more »

Leeglopen oplaadbare batterijen


December 5, 2017, 4:33 pm

We hebben een kruimeldief met een houder die tevens oplaadstation is. Nou haalden we, als hij weinig gebruikt werd, de stekker uit het stopkontakt maar lieten de kruimeldief in de houder zitten z... Read more »

[CHARTER] handvest nl.hobby.elektronica [maandelijks bericht, december 2017...


December 3, 2017, 2:09 am

nl.hobby.elektronica - De elektronica als hobby. CHARTER: nl.hobby.elektronica nl.hobby.elektronica is een ongemodereerde nieuwsgroep voor de elektronicahobbyist. Discussies over de theoretische ... Read more »

Sluipgebruik


November 8, 2017, 10:57 pm

Ik heb een kruimeldief en als die een tijdje niet gebruikt wordt, haal ik hem van de lader. Maar dan, na enige dagen, is die leeg. Zou het kunnen dat hij door de aangesloten lader die dus niet in ... Read more »

Moet IR signaal gemoduleerd zijn?


November 5, 2017, 2:24 pm

Ik heb een IR led en een IR sensor (http://www.hobbytronics.co.uk/infra-red-tx-rx_ De LED zit met een 100 Ohm weerstand aan een 6 volt voeding. De sensor zit met de irrecv.h library op een ardu... Read more »

Arduino: Voltage meten van externe accu

  [ 2 ]
October 4, 2017, 10:39 am

In datzelfde robot project van mijn vorige post hier wil ik vaststellen hoeveel volt er nog in de accu van de stofzuiger zit. Die accu is 14.4 volt en voedt de wielen en de zuigmotor. De arduino ... Read more »

arduino IR sensor te gevoelig


October 4, 2017, 10:05 am

Hallo, ik heb een hersentransplantatie gedaan in een robot stofzuiger (Dirt Devil) waarbij de orginele chip is vervangen door en Arduino look-alike (WEMOS, vanwege de wifi). Nu wil ik hem autom... Read more »

[CHARTER] handvest nl.hobby.elektronica [maandelijks bericht, oktober 2017]...


October 1, 2017, 1:09 am

nl.hobby.elektronica - De elektronica als hobby. CHARTER: nl.hobby.elektronica nl.hobby.elektronica is een ongemodereerde nieuwsgroep voor de elektronicahobbyist. Discussies over de theoretische ... Read more »

geen arduinogroepen op usenet?


September 24, 2017, 9:14 am

Ik zie tot mijn stomme verbazing dat er klaarblijkelijk geen arduino-groepen op usenet zijn... of mis ik iets? Read more »

Click here for other recent discussions »

The best rated discussions

rating
5

50hz klokje loopt steeds achter

  [ 2 ]

Ik maak nu voor de 2e keer mee dat mijn 50hz klokje binnen enkele dagen een paar minuten achter loopt. Voorheen geen last. Wat moet ik daar nou van denken? -- Bye, BugHunter. - http://27mc.woe... Read more »

rating
5

Sigma, Cresta lichtkrant gevraagd


Hallo, Heeft er iemand nog op z'n stoffige zolder een Sigma asc 333 lichtkrant liggen? Hij werd een aantal jaren geleden verkocht bij de Makro. De lichtkrant is ook onder een aantal andere marken ver... Read more »

rating
5

LED in paralell en zonder voorschakelweerstand ?


Het is al een tijdje geleden dat ik nog op de schoolbanken zat, maar ik weet wel dat een gewoon LEDje zo'n 20mA trekt en dat je daarvoor steeds een weerstandje moet selecteren. Erg simpel eigenlijk... Read more »

rating
5

schema lips princes beveiligingskast


Hoi wie kan mijn helpen aan een schema van de Lips type princes inbraak centrale. Ik heb deze onlangs gevonden op de milieu straat. Het betrefd hier een bekabelde versie,de noodspanning is waarschij... Read more »

rating
4

Walkytalky Hape


Ik heb hier een defecte Hape Easyphone EA62 die niet meer werkt. Ik zie echter niet hoe dat ding open moet. Om te voorkomen dat ik hier en daar wat lippen en nokken afbreek, de vraag of iemand zo'n d... Read more »