Electronics (Dutch) - Main Page

Do you have a question? Post it now! No Registration Necessary

Electronics (Dutch) - International - Dutch Electronics Discssions
Web, RSS and Social Media interface to nl.hobby.elektronica
There are 67835 individual articles here that are part of 9000 discussions
Please see below the list of the most recent and the best rated articles in Electronics (Dutch)

The most recent discussions

wasmachinemotor met koolborstels 220V draait nog maa r één kant op


February 22, 2018, 4:50 pm

Goedemiddag, Sinds gisteren draait de trommel van mijn wasmachine Siemens Siwamat WXM126 0EU alleen nog maar rechtsom (met de klok mee). Alles werkt verder goed, ge lukkig ook het centrifugeren in... Read more »

Coax vraagje


February 4, 2018, 11:53 am

Op http://www.hirschmann-multimedia.nl/LinkClick.aspx? fileticket=6vLUS_rKHGg%3d&portalid=0×tamp=1507728631893 lees ik dat je het vlechtwerk van deze coax kabel niet met je vingers mag aanrak... Read more »

[CHARTER] handvest nl.hobby.elektronica [maandelijks bericht, februari 2018...


February 4, 2018, 2:09 am

nl.hobby.elektronica - De elektronica als hobby. CHARTER: nl.hobby.elektronica nl.hobby.elektronica is een ongemodereerde nieuwsgroep voor de elektronicahobbyist. Discussies over de theoretische ... Read more »

NiMH accu laden terwijl hij gebruikt wordt


January 28, 2018, 1:26 pm

Ik heb een hobbyproject waarbij ik een Dirtdevil robotstofzuiger als uitgangspunt heb genomen. De eerste stappen zijn gedaan (zie paijmans.net/Dirtdevil), waarbij de robot nu ook via wifi bestuu... Read more »

[CHARTER] handvest nl.hobby.elektronica [maandelijks bericht, januari 2018]...


January 7, 2018, 2:09 am

nl.hobby.elektronica - De elektronica als hobby. CHARTER: nl.hobby.elektronica nl.hobby.elektronica is een ongemodereerde nieuwsgroep voor de elektronicahobbyist. Discussies over de theoretische ... Read more »

CMOS/BIOS batterij laptop


December 21, 2017, 10:11 am

Hallo lezers, Mijn twee jaar oude laptop (Medio S2217) had opeens last van een achterlopende klok. Maar eens open gemaakt en wat blijkt: de batterij is leeg (ik meet 0,3 V i.p.v. 3,0 V). Wel ver... Read more »

Onderdeel 20674 luidspreker.


December 13, 2017, 11:14 am

doorsnede zowat 22cm Zit in een SBR luidspreker. Iemand meer info? https://www.2dehands.be/audio-video-tv/audio-apparatuur/luidspreker/luidspreker-sbr-e-30-388575708.html -- -- What's on Short... Read more »

Middengolf ontvangst op een oude AM /FM tuner van Marantz valt bijna helema...


December 12, 2017, 9:28 pm

Ik heb een oude Marantz AM/FM tuner staan die al jaren niet meer in gebruik is geweest. Dus dacht ik toch eens even proberen nu dat Radio Caroline 468 legaal mag uitzenden op 482 m - 468 khz en d... Read more »

oude pc die met stekker in stopcantact zat en uit zich zelf aansloeg


December 12, 2017, 8:37 pm

Wie heeft dat al eerder mee gemaakt even de zaak beschrijven. Het betreft e en oude pc onder Windows XP die met de stekker in het stopcontact zit tot d aar niks aan de hand want voor alle duidelijk... Read more »

Leeglopen oplaadbare batterijen


December 5, 2017, 4:33 pm

We hebben een kruimeldief met een houder die tevens oplaadstation is. Nou haalden we, als hij weinig gebruikt werd, de stekker uit het stopkontakt maar lieten de kruimeldief in de houder zitten z... Read more »

Click here for other recent discussions »

The best rated discussions

rating
5

50hz klokje loopt steeds achter

  [ 2 ]

Ik maak nu voor de 2e keer mee dat mijn 50hz klokje binnen enkele dagen een paar minuten achter loopt. Voorheen geen last. Wat moet ik daar nou van denken? -- Bye, BugHunter. - http://27mc.woe... Read more »

rating
5

Sigma, Cresta lichtkrant gevraagd


Hallo, Heeft er iemand nog op z'n stoffige zolder een Sigma asc 333 lichtkrant liggen? Hij werd een aantal jaren geleden verkocht bij de Makro. De lichtkrant is ook onder een aantal andere marken ver... Read more »

rating
5

LED in paralell en zonder voorschakelweerstand ?


Het is al een tijdje geleden dat ik nog op de schoolbanken zat, maar ik weet wel dat een gewoon LEDje zo'n 20mA trekt en dat je daarvoor steeds een weerstandje moet selecteren. Erg simpel eigenlijk... Read more »

rating
5

schema lips princes beveiligingskast


Hoi wie kan mijn helpen aan een schema van de Lips type princes inbraak centrale. Ik heb deze onlangs gevonden op de milieu straat. Het betrefd hier een bekabelde versie,de noodspanning is waarschij... Read more »

rating
4

Walkytalky Hape


Ik heb hier een defecte Hape Easyphone EA62 die niet meer werkt. Ik zie echter niet hoe dat ding open moet. Om te voorkomen dat ik hier en daar wat lippen en nokken afbreek, de vraag of iemand zo'n d... Read more »