Electronics (Dutch) - Main Page

Do you have a question? Post it now! No Registration Necessary

Electronics (Dutch) - International - Dutch Electronics Discssions
Web, RSS and Social Media interface to nl.hobby.elektronica
There are 67745 individual articles here that are part of 8987 discussions
Please see below the list of the most recent and the best rated articles in Electronics (Dutch)

The most recent discussions

Arduino: Voltage meten van externe accu

  [ 2 ]
October 4, 2017, 10:39 am

In datzelfde robot project van mijn vorige post hier wil ik vaststellen hoeveel volt er nog in de accu van de stofzuiger zit. Die accu is 14.4 volt en voedt de wielen en de zuigmotor. De arduino ... Read more »

arduino IR sensor te gevoelig


October 4, 2017, 10:05 am

Hallo, ik heb een hersentransplantatie gedaan in een robot stofzuiger (Dirt Devil) waarbij de orginele chip is vervangen door en Arduino look-alike (WEMOS, vanwege de wifi). Nu wil ik hem autom... Read more »

[CHARTER] handvest nl.hobby.elektronica [maandelijks bericht, oktober 2017]...


October 1, 2017, 1:09 am

nl.hobby.elektronica - De elektronica als hobby. CHARTER: nl.hobby.elektronica nl.hobby.elektronica is een ongemodereerde nieuwsgroep voor de elektronicahobbyist. Discussies over de theoretische ... Read more »

geen arduinogroepen op usenet?


September 24, 2017, 9:14 am

Ik zie tot mijn stomme verbazing dat er klaarblijkelijk geen arduino-groepen op usenet zijn... of mis ik iets? Read more »

[te koop] Cassette deck Tandberg 3034 (als DEFECT)


September 23, 2017, 10:44 pm

Cassette deck Tandberg 3034 (als DEFECT) https://www.2dehands.be/audio-video-tv/audio-apparatuur/cassettedeck/cassette-deck-tandberg-3034-als-371977382.html -- -- What's on Shortwave guide: cho... Read more »

hacking robotstofzuigers


September 18, 2017, 9:01 am

Hoi, ik heb een Dirt Devil Libero stofzuiger, een hele hoop Arduino- en programmeerkennis, maar weinig of geen kennis van hardware. Die Dirt Devil schreeuwt gewoon om een paar stevige aanpassingen... Read more »

CI tv kaarten vragen.


September 10, 2017, 4:10 pm

Zijn alle CI kaart aansluitingen elektrisch gelijk? Ik heb begrepen dat er tegenwoordig protocol verschillen zijn CI en CI+ As ik geen CI+ nodig heb voor FOX sport, kan ik dan alle CI kaarten geb... Read more »

Nulpuntenergie! (Wetenschappelijk bewezen!)


September 7, 2017, 7:27 pm

Nulpuntenergie! (Wetenschappelijk bewezen!) Al heel lang wordt er van alles en nog wat gedaan op het gebied van alternatieve energie en vaak wordt er dan nog erg geheimzinnig over gedaan. Al ja... Read more »

2_fasen kookplaat op 380V wandcontactdoos aansluiten.


September 3, 2017, 6:19 pm

Als ik het goed heb moet ik naast de aarde, de 0 op de nul en 2x een fase op 2 van de 3 fases in de wand aansluiten (uiteraard ook met een Periode stekker) dan geef ik de kookplaat zijn dubbele 220V.... Read more »

[CHARTER] handvest nl.hobby.elektronica [maandelijks bericht, september 201...


September 3, 2017, 1:09 am

nl.hobby.elektronica - De elektronica als hobby. CHARTER: nl.hobby.elektronica nl.hobby.elektronica is een ongemodereerde nieuwsgroep voor de elektronicahobbyist. Discussies over de theoretische ... Read more »

Click here for other recent discussions »

The best rated discussions

rating
5

50hz klokje loopt steeds achter

  [ 2 ]

Ik maak nu voor de 2e keer mee dat mijn 50hz klokje binnen enkele dagen een paar minuten achter loopt. Voorheen geen last. Wat moet ik daar nou van denken? -- Bye, BugHunter. - http://27mc.woe... Read more »

rating
5

Sigma, Cresta lichtkrant gevraagd


Hallo, Heeft er iemand nog op z'n stoffige zolder een Sigma asc 333 lichtkrant liggen? Hij werd een aantal jaren geleden verkocht bij de Makro. De lichtkrant is ook onder een aantal andere marken ver... Read more »

rating
5

LED in paralell en zonder voorschakelweerstand ?


Het is al een tijdje geleden dat ik nog op de schoolbanken zat, maar ik weet wel dat een gewoon LEDje zo'n 20mA trekt en dat je daarvoor steeds een weerstandje moet selecteren. Erg simpel eigenlijk... Read more »

rating
5

schema lips princes beveiligingskast


Hoi wie kan mijn helpen aan een schema van de Lips type princes inbraak centrale. Ik heb deze onlangs gevonden op de milieu straat. Het betrefd hier een bekabelde versie,de noodspanning is waarschij... Read more »

rating
4

Walkytalky Hape


Ik heb hier een defecte Hape Easyphone EA62 die niet meer werkt. Ik zie echter niet hoe dat ding open moet. Om te voorkomen dat ik hier en daar wat lippen en nokken afbreek, de vraag of iemand zo'n d... Read more »