telefoon op toneel

Voor een toneelstuk op school willen wij een oude telefoon (PTT T65) over laten gaan (laten rinkelen) Nu moet dat op afstand gebeuren (en niet door op te bellen) Hoe sluit ik de boel aan en op welke spanning. Het is ook prima als we alleen de bel-electromagneet aan het werk krijgen. De telefoon moet dus gaan rinkelen als iemand van het geluid op een knop drukt.

foto's op :

formatting link

Gerard

Reply to
Gerard Altena
Loading thread data ...

"Gerard Altena" schreef in bericht news:423731a4$0$779$ snipped-for-privacy@reader20.nntp.hccnet.nl...

Belsignaal is max 110 Volt Wisselspanning. \met een stuk lagere spanning zal het ook wel gaan. Ik denk tot ca 65 Volt minimaal. Ik dacht dat de frekwentie 100 Hz was, maar dat weet ik niet zeker. met 50 Hz krijg je een ander geluid dan dat je normaal krijgt.

Kun je het geluid niet opnemen? en dan afspelen. Met PC of cassette kan heel veel.

Succes Jantje

Reply to
Jantje Bijdehandje

"Gerard Altena" schreef in bericht news:423731a4$0$779$ snipped-for-privacy@reader20.nntp.hccnet.nl...

Volgens mij was 't 25Hz ofzo..

Anyway: je kan gewoon een wisselspanning op (uit mn hoofd) de A en de EB aansluiting zetten. (De T65 toestellen zijn 3-draads, naast A en B had de bel een aparte ader) Vanaf een voltje of 12 ofzo moet ie wel gaan ratelen, al-dan-niet wat beperkt.

Als je dat ding wat serieuzer wil gebruiken kun je ook een timertje ertussen bouwen, zo "simuleer" je het pulserend overgaan.

Andere optie is om dat ding op een centrale aan te sluiten, een (oude) telefooncentrale (of quattrovox) koop je voor 10-20 eur, en dan bel je gewoon intern waarbij ie dus ook overgaat. (Misschien handiger als je niet zo'n held bent met een soldeerbout en transformatoren)

Reply to
EJ Boeve

Hey Gerard,

Ik heb een een t65 aan het rinkelen gekregen met een 220V-8V printtrafo, doet het prima op 5V secundair. Volgens mij gebruik ik gewoon een 50Hz blokgolf, maar kan ook 25Hz zijn (weet niet meer zeker).

gr, Paul

Reply to
Putzi

Probeer een handig iemand te vinden die de telefoon een beetje kan ontleden. Probeer alleen de twee draadjes van de bel over te houden, daarop gewoon een beltravo aansluiten. Wel een zonder het + of - teken maar met een liggend S je bij de aansluiting. Je kan het proberen door die beltranformator aan te sluiten op de rode en de blauwe draad.

Reply to
Jeroen

Op Tue, 15 Mar 2005 20:04:15 +0100, schreef Gerard Altena:

Ik moet de specs nog ergens hebben liggen, maar ik kan ze niet zo terugvinden. Ik meen me echter te herinneren dat het een wisselspanning van zo'n 75 volt met een frequentie van 25 Hz was, over de aansluitingen a en b.

Richard Rasker

--
Linetec Translation and Technology Services

http://www.linetec.nl/
Reply to
Richard Rasker

De telefoonspecificaties zeggen minimaal 16V en maximaal 75V wisselspanning bij 25 Hz. Het makkelijkste is een oude versterker nemen en met een PC of laptop in cominatie met Cooledit (of een ander programma waarmee je signalen kunt opwekken) de 25Hz toon aanmaken. Je kunt dan ook heel eenvoudig diverse bel ritmes opwekken en de bel laangzaam laten opkomen of afsterven. De bel zit tussen de A en B aansluiting van de telefoon als de hoorn op de haak ligt. Haal wel het luidspreker en microfoon element uit de hoorn anders hoort diegene die de telefoon opneemt een luide Prrrrrt uit de hoorn.

--
Reply to nico@nctdevpuntnl (punt=.)
Bedrijven en winkels vindt U op www.adresboekje.nl
Reply to
Nico Coesel

Simpele rinkelbel, beltrafo en beldrukker. De souffleur bedient de beldrukker. Het gaat om het idee. Het toneelstuk geeft toch ook niet de werkelijkheid weer.

--
Met vriendelijke groeten,
Ben Doedens
Reply to
Ben Doedens

Als je hier even gaat loeren, denk ik dat alles je duidelijk gaat worden :-)

formatting link

--------------= Posted using GrabIt =----------------

------= Binary Usenet downloading made easy =---------

-= Get GrabIt for free from

formatting link
=-

Reply to
Wanderer

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.