FL1.6 wil nie ...

G'dag,

Ik heb hier een FL1.6 AA-chassis waarbij oorspronkelijk de boostercondensator van 8.2nF/2kV een beetje niet OK is geworden (of beter: uiteen is gereten door intern losgeraakt pen). Condensator vervangen, TV werkte echter nog niet, en zoop na inschakelen 180 watt vermogen. Bij controle bleek ook de lijntrafo stuk, dus die ook maar vervangen, samen met beide HOT's en de blauwe impulscondensatoren. Maar helaas, het ding doet het nog steeds niet.

Dit heb ik vastgesteld/gecontroleerd:

- Ingeschakeld trekt het toestel nu 130 watt - nog steeds zo'n 60 watt te veel, maar ik begrijp niet goed waar het blijft. En nee, ik ga niet zitten wachten tot ik ergens rookwolken en/of vlammetjes zie.

- De 140 volt hoofdvoeding is aanwezig, evenals de meeste andere voedingsspanningen. Er is echter geen enkel teken van leven te bespeuren; geen geluid, geen brandende LED's op de voorkant - niks.

- De lijntransistoren worden aangestuurd, maar er komt amper hoogspanning.

- Het O/W-circuit lijkt helemaal OK; transistor en condensatoren zijn in orde, spoel heeft zo te zien de juiste waarde en Q.

- De overige dioden en condensatoren in het H-circuit lijken ook in orde.

Heeft iemand nog een idee wat er aan de hand kan zijn? Kennelijk heeft de knetterende booster-C nog meer stukgemaakt, maar wat? Het wrange is dat ik net drie maanden geleden de tuner van het ding (de bekende rotte elco's) heb gereviseerd, met perfect beeld en geluid als resultaat, dus het zou fijn zijn als ik 'm weer tot leven kon wekken.

Alvast mijn dank,

Richard Rasker

--
Linetec Translation and Technology Services

http://www.linetec.nl/
Reply to
Richard Rasker
Loading thread data ...

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.