VU meter impedans ????

Huhar!

Kan man sætte et rigtigt gammeldags viser VU meter direkte på en linjeugang, uden at det har konsekvenser i forhold til impedans og what ever?

Claus

Reply to
Claus Tersgov
Loading thread data ...

Claus Tersgov skriver:

Det kommer an på VU metrets impedans.

Typiske VU metre er voltmetre.

Klaus

--
 Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
   Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet:
                  http://home6.inet.tele.dk/moppe
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

"Claus Tersgov" skrev i en meddelelse news:4a1eb6e9$0$90264$ snipped-for-privacy@news.sunsite.dk...

Nej, det kan du ikke. Et rigtigt gammeldags VU-meter (tavleinstrument) er et drejespoleinstrument med en såkaldt instrumentventil indbygget og skalaen kalibreret i dB.

Jeg har sådan et stående fra E. Jensen Electric med tilslutning for 2 måleområder, og den indre modstand udgør henholdsvis 47 Ohm og 18 Ohm.

Sat parallelt over et liniesignal vil jo nok kvæste impedansen temmelig voldsomt.

Mest sandsynligt er det vel, at det blot er selve instrumjentet, du har, og så er det blot et drejespoleinstrument med muligvis 100 µV (DC) for fuldt skalaudslag. D.v.s. du er nødt til at bygge en VU-meterforstærker. Du kan altid sakse diagrammet fra sådan en fra en båndmaskine. Der findes også mange løsningsmodeller, hvis du Googler på "VU-metre".

Dog, der findes aktive VU-metre med indbygget forstærker og imkpedanstilpasning til f.eks. 600 Ohm.

--
Med venlig hilsen
Karsten H. (7870)
Vil du med rette have ry som lærd
Så søg det lette - og gør det svært (piet Hein)
Reply to
Karsten (7870)

Karsten (7870) skrev:

Sjovt med det impedanstilpasning :) Hvis der nu i en given forstærker ikke findes nogle komposanter der giver et bidrag hverken induktivt eller kapacitivt i det frekvensområde der anvendes så fatter jeg ikke man ikke bare 100 dobler indgangsmodstanden...f.eks. anvender 10Mohm som indgangs/belastningsimpedans ???? Alle taler om at man skal impedanstilpasse...men hvis der i indgangskredsløbet på en sådan måleforstærker ikke findes kapaciteter eller selvinduktioner der medfører at frekvenskomposanter i det signal man vil måle på påvirkes i nævneværdig grad synes jeg jo at en virkelig høj belastningsimpedans må være at foretrække ?! Så vil hovedparten af signalet jo falde over denne ingangsimpedans og ikke over den indre modstand i transmitionslinjen og generatormodstanden i transduceren..

Reply to
Hans Jensen

"Hans Jensen" skrev i en meddelelse news:4a26ce52$0$32168$ snipped-for-privacy@nntp06.dk.telia.net...

Så kan man ikke overholde ønskede værdier for S/N.

< Alle taler om at man skal

Måle- og instrumentforstærkere - ja natrurligvis.

Der er forskel på begrebet impedanstilpasning ved signaloverførsler kontra belastningsimperdans ved målinger over samme. Vil du måle over en korrekt impedanstilpasset signaloverføring, gælder naturligvis, at dit måleinstrument har så høj en indgangsimpedans, at det ikke påvirker måleobjektet nævneværdigt.

Det var jo derfor, at i gamle dage målinger med et universalinstrument med en føslomhed på 20.0000 Ohm pr. Volt kunne give problemer, vi ikke oplever i vore dage med elekroniske instrumenter med indgangsfølsomheder på op til 1 Gigaohm ellert endnu højedre til lab.formål. Allerede rørvoltmetre med en følsomhed på 500 MOhm, som vi kendte dem - og byggede dem selv (Heathkit og Eico) satte os jo ud over mange probler med nævneværdig belastning over de den gang gængse måleobjekter.

PS.: Jeg bruger da stadig under tiden rørvoltmetre med rigtige radiorør.:-)

--
Med venlig hilsen
Karsten H. (7870)
Vil du med rette have ry som lærd
Så søg det lette - og gør det svært (piet Hein)
Reply to
Karsten (7870)

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.