trådløstlf, display gør knuder.

Har fået en defekt trådløs. Foræret mig i naiv tro på at jeg kunne få gavn af skidtet. :-)

der er tale om en siemens gigaset4000 classic, der ikke er ret gammel. Min mor har fået en ny af butikken, og de ville ikke have den gamle igen, derfor er den strandet her på mit skrivebord.

telefonen virker fint, MEN, displayet er lidt mærkeligt. Ingen ødelagte området i de flydende krystaller. Der er bare nogle af karaktererne der er ufuldstændige.

Trykker jeg feks 11 x 8(11 gange tallet 8) ser displayet sådan ud:

o88oo88oo88

mod forventet

88888888888

Visse dele af segmenterne mangles altså. Man kan se de manglende dele, hvis belysningen er rigtig vinklet. Lidt virker de altså, bare u troligt dårligt.

Displayet er tilsyneladende en del af tastaturfolien(ikke knapgummiet, men folien underneden), og svjks er displayets "ben" trykt i samme arbejdsgang som tastaturets folie. Benene er dækket af en selvklæbende tynd klar folie.

Er den "beyond repair"?

Der er ikke nogen synligeskader, og inden jeg begynder at skille displayet fra tastaturet(i håb om at finde en knækket forbindelse eller lign) så ville jeg lige høre ad hvad gruppens dom kan være på problemet.

Mvh Henrik

Reply to
Henrik Mortensen
Loading thread data ...

Hej Henrik,

Prøv at rokke lidt med det, så viser det sig nok om det er til at fikse.

--
Venlig hilsen,
Søren
 Click to see the full signature
Reply to
Søren

"Søren" skrev i en meddelelse news:Xns95F5D4EBF21ADoo8ooLooK4iToo8oo@62.243.74.163...

Displayet har en plaststrimmel der har en række sorte baner/forbindelser(noget kulfilm?). Denne plaststrimmel ser ud som om den er lamineret direkte imellem to lag af displayets glas. Denne ende er tilsyneladende ok.

Den anden ende af plaststrimlen er nærmest "limet" på printet, og, den allersidste af disse "kulstriber" har ikke ordentlig kontakt til printet. Hvis jeg trykker blødt med en skruetrækker på de 1x3mm "kulstriben" har kontakt til printet, så virker det sgu igen. Hurra det kan laves....Men hvordan dælen kan jeg fastgøre den "kulstrimmel"(eller hvad dælen den nu er lavet af) på printet. Trækker jeg forsigtigt i hele plaststrimlen, så virker det som om den ellers sidder godt fast, men forbindelsen er ihvertfald alligevel syg på det ene ben.

Måske man kunne skrabe et lille bitte hul i banen, ned til printet, og placere en mikroskopisk lodning igennem de to lag, men den vil nok ikke binde på "kulstriben". Bemærk, jeg aner ikke om det nu også er lavet af kul, det ligner bare. Det er ihvertfald ikke et traditionelt lagdelt kabel, ala plastfilm-kobberbaner-plastfilm typen.

Nogen med en ide til en fastgørelsesmetode? Jeg tør ikke trække hele strimlen af, da det virker til at være en destruktiv adskillelse.

Alternativet er at epoxylime en fjeder fast på det dårlige sted, og lade telefonlåget holde sammen på det hele, meeen den ide er jeg ikke så begejstret for....

Mvh Henrik

Reply to
Henrik Mortensen

Problem løst.

Man kan IKKE lodde på det.

Men jeg har istedet boret et 0,7mm hul i printet, håndbukket en papirclips i meget speciel facon, stukket det igennem printet, således at den klemmer let på "multikablet" eller hvaddælen den strimmel hedder, lige der hvor forbindelsen er syg. Derefter har jeg brugt lidt kontaktrens under og omkrign det syge sted, låst papirclipsen med en meget lille klat lim og nu virker den igen.

Det var ikke den holdbareste løsning jeg har fundet på, men det virker, og jeg kunne ikke finde en anden måde at skaffe kontakt på.

Takker for hjælpen.

Mvh Henrik

Reply to
Henrik Mortensen

Hej Henrik,

Herligt :)

Jaja, _min_ yndlingsfigur i Anders And var også Georg Gearløs ;)

Jeg ville nok først have prøvet med ledende (sølv-)maling (selv om det er hundedyrt).

Huh ? Det var da dig der fixede den mens jeg havde travlt andetsteds ;)

--
Venlig hilsen,
Søren
 Click to see the full signature
Reply to
Søren

Godt, Jeg havde samme problem med en DeTeWe trådløs ISDN telefon. Efter lidt googling fandt jeg ud af at jeg ikke var den eneste, der havde problemet og at det kostede ca det samme at få det repareret som at købe en ny telefon.

Så jeg åbnede telefonen og varmede strimmelkablet med en en varmepistol (såden man fjerner maling med), til telefonen blev meget varm og så trykkede jeg strimlen godt fast med en korkprop.

Det virkede i godt et år, så fik den samme problem, men denne gang fik jeg så ødelagt displayet helt. Men jeg havde allerede fået IP-telefoni, så det var til at leve med (jeg brugte ikke ISDN delen, men kun håndsættet mod en anden DECT-base).

--
Niels
Reply to
Niels Elgaard Larsen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.