tænde for TV

Moderne TV skal tændes på fjernbetjeningen. Men hvad nu, hvis der er strømafbrydelse og man ikke er hjemme og det gerne skulle være tændt hele tiden (f.eks. i en udstilling)? Findes der en nem måde, hvorpå man får TVet til at tænde, blot der tilsluttes 230V?

mvh Niels

Reply to
Niels U. Kristiansen
Loading thread data ...

Uden at jeg vil lave den for dig, blot komme med et par ideer. Så må det da være en rimelig simpel konstruktion med et par 555'ere og en billig passende universalfjernbetjening, som "modificeres".

Når strømmen sluttes til:

  1. Første timer sørger for lidt tid så fjernsynet kan "komme sig" oven på afbrydelsen - elektrolytter der skal lades op, kredse der kører selvtjeck mv.
  2. Anden timer "trykker" på en tændknap på universalfjernbetjeningen. Den skal afbryde igen, men ikke fortsættes cyklussen. Holdetiden skal være passende for fjernsynet og fjernbetjeningen. Nogle fjernsyn tænder blot man rører fjernbetjeningen, mens andre skal have et par sekunder. Det nemmeste er nok at lade den "trykke" på fjernbetjeningen med et relæ, gerne reed-relæ, der kobles hvor knappen sidder (det sidder jo i en matrix, så det er jo noget nemmere hvis det holdes galvanisk adskilt ;)

Hvis jeg husker rigtigt, så er det du skal kigge på bistabile multivibratorer (BMV).

Mvh Morten

Reply to
Morten

Niels U. Kristiansen skrev:

hvis der er

=BDre t=EF=BF=BDndt

p=EF=BF=BD man

Min flimmerkasse starter p=C3=A5 det program hvor den stod da den blev afbrudt, hvis man bare tager str=C3=B8mmen. Det gjorde den forrige flimmerkasse ogs=C3=A5. Pr=C3=B8v engang og se hvad der sker n=C3=A5r du ba= re tager str=C3=B8mmen.

Hilsen Kim

Reply to
Kim Christensen

Tak! Det gør min også :-) Ak ja, så har jeg dummet mig igen. Man skal nok tilbage til de sidste billedrørsmodelller for at have problemer med det. De moderne flade starter fint op af sig selv efter en strømafbrydelse.

mvh Niels

Reply to
Niels U. Kristiansen

Nå, det passer så heller ikke. En nyere Philips fladskærm starter ikke automatisk efter en strømafbrydelse, men skal tændes på remoten. Så tilbage til start.

mvh Niels

Reply to
Niels U. Kristiansen

Nå, det passer så heller ikke. Et nyere Philips fladskærms-tv starter ikke automatisk efter en strømafbrydelse, men skal tændes på remoten. Så tilbage til start.

mvh Niels

Reply to
Niels U. Kristiansen

- En nyere Philips Flad kan man så sikkert får til at starte efter Power udfald i service mode'en...

Lars / Viborg

Reply to
Lars / Viborg

Undskyld, men hvad er service mode? Jeg forsøger at få TVets typenummer af min bekendte i dag.

mvh Niels

Reply to
Niels U. Kristiansen

Nu står jeg desværre ikke selv med TVet, men får informationerne via telefonen. Og der har været en udvikling i dag. Hvis man i menuen deaktiverer "forældresikring" starter den op på kanal 1 efter en strømafbrydelse. Da den skal starte på HDMI, sidder han igen med næsen dybt i manualen. Der er sikkert også mulighed for det.

mvh Niels

Reply to
Niels U. Kristiansen

Så kender jeg modellen, Philips 32PFL3312/10. Den kan starte på kanal 1 efter et strømudfald, men det burde være på HDMI. Er der nogen her, der ved hvordan man tvinger den til det?

mvh Niels

Reply to
Niels U. Kristiansen

Hvad med at tilslutte TV'et til en UPS? /Tom

Reply to
Tom

Ja, jeg har ikke udtrykt mig ordentligt. Men her kommer resten, som jeg burde have sagt fra starten: TV'et skal stå i en museumsudstilling, hvor der bliver monteret rumfølere, så alt lys mv. bliver slukket, når der ikke er personer i udstillingen. Når så gæster nærmer sig, skal det hele starte op automatisk og altså også TV'et hvortil der på HDMI er tilsluttet en digital "diasfremviser" (smart lille sag i øvrigt).

Slutningen på historien bliver nok, at de må købe et TV, der kan starte op det rigtige sted, som f.eks. en Samsung.

mvh Niels

Reply to
Niels U. Kristiansen

"Niels U. Kristiansen" wrote in news: snipped-for-privacy@stofanet.dk:

Moderne kunst bliver da også mere og mere avanceret :).

Kunne man ikke på væggen overfor placere en lille "dims" der sender de rigtige infrarøde koder til tv'et, når strømmen bliver tilsluttet?

/Jesper

Reply to
Jesper Andersen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.