Stik på B&O radio til FM antenne

Jeg håber dette er den rigtige nyhedsgruppe at stille mit spørgsmål.

Bang & Olufsen Beomaster 1900. FM antenne fra Rudolph Schmidt A/S - en plaststang på 1500 mm med ledningudtaget på midtpunktet. Beregnet til indendørsbrug og forsynet med klisterpuder, så antennen kan hæftes op på en væg eller undersiden af loftet og ligge vandret. Jeg har den udlagt vandret ovenpå en højtbeliggende reol.

Der er to antennestik bag på og forneden på FM radioen, et mærket 50 -

75 Ohm og et mærket 240 - 300 Ohm.

Hvilket stik skal jeg bruge til den omtalte antenne?

På forhånd tak for evt svar.

Reply to
Axel Hammerschmidt
Loading thread data ...

Hej Axel

Hvis kablet fra antennen er rund, så 50-75 Ohm stikket, hvis kablet er fladt (sådan med en bule i hver side) er det 240-300 Ohm stikket du skal bruge.

Mvh Max

Reply to
Max

Hej Max

Mange tak. Kablet er rundt, med en central plastisoleret kobbertråd, omgivet af en "kappe" af tynde tråde udførmet som et flettet rør. Udenpå det afsluttes kablet med endnu et lag plastisolering. Diameter er ca 4,5

- 5,0 mm.

Kablet er ikke forsynet med stik i øjeblikket. Jeg kigger efter et rundt stik i en radioforretning. Det andet stik på radioen ud for der hvor der står 240-300 Ohm har 2 ben. Det må være til det flede kabel med to buler du nævner.

Reply to
Axel Hammerschmidt

Hej Axel

Ja, det er et såkaldt coax kabel, og der skal du altså som nævnt bruge den indgang der hedder 50-75 Ohm.

Lige nøjagtig.

Mvh Max

Reply to
Max

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.