Så fik jeg en Dab radio

Ja så er jeg her igen.

Nu har jeg efter at have prøvet 3 forskellige dab radioer fundet en der virker her i byen (Skagen) Men jeg har et lille problem jeg ville høre om en eller anden kan hjælpe med,det er at jeg når jeg søger efter stationer finder jeg kun 9 og jeg mener da at DR sender mindst 18 kanaler ud,hvad kan der være galt?.

--
   Hilsen Jesper
    Mr.Nobody
 Click to see the full signature
Reply to
Mr. Nobody
Loading thread data ...

Du mangler nok den ene kanal. Her i København kan jeg også kun fange

9 stationer i den ene side af lejligheden.
formatting link
har lidt info, der står for øvrigt også noget om at der er driftsforstyrrelser p.t.
--
Thomas Bjorn Andersen
                        +++ATH
Reply to
Thomas Bjorn Andersen

Jep... Har også lige fået DAB-radio. Købte en billig Matsui DA-1 i El-Giganten, da jeg dels ikke vidste om det overhovedet var muligt at tage DAB for mig eller om jeg brød mig om kvaliteten. Antennen skulle lige forlænges (nemt, blot en stump ledning), men så fungerer det da også hæderligt i mit område. Uden forlængelse kunne den intet tage, med forlængelse og lidt positionering ligger fejlraten på typisk på 2-5 (eller ca. 1 når klokken nærmer sig 22), hvilket er ganske udemærket. I øvrigt en egenskab jeg synes at kende fra næsten alle radio'er... Antennen skal altid være lidt længere end den leveres fra fabrikanten. Btw. Kig i news:dk.teknik.lyd (El-Gigantens DAB "adaptor", 03-08-2005), der har jeg postet en lille kort beskrivelse af hvordan man laver optisk udgang på Matsui'en ;)

Mvh Morten

Reply to
Morten

Skagen ligger ikke ret godt i forhold til tolne senderen, skal du have godt signal skal du minimum have en mast med antenne i

Kasper

Reply to
Repzak

Det lyder interessant. Som nævnt har jeg lidt modtagerproblemer i den ene side af lejligheden. Hvordan finder du ud af, hvad der er en god længde? Er det blot et kvalificeret gæt, eller ligger der en god forklaring bag?

Hehe, opfindsomt :-)

--
Thomas Bjorn Andersen
                        +++ATH
Reply to
Thomas Bjorn Andersen

Nope, det er rent try'n'error :o)

Dog kan antenner også nemt blive for lange til DAB og FM. (Prøv med 1 1/2 meter eller 2) Til AM derimod synes det ikke at være tilfældet, men det er dog meget lang tid siden jeg har rodet med det, det er vist ikke siden jeg legede med diode-radioer ("moderne" udgave af krystalradioen hvor krystallet er erstattet af f.eks. en AA119 germaniumdiode). Vil du have tekniske argumenter mv. er jeg nok ikke den rette ang. antenner ;)

Mvh Morten

Reply to
Morten

Cool, min favoritmetode :)

Det er helt ok, i dette tilfælde vil jeg hellere have noget praktisk viden :-)

--
Thomas Bjorn Andersen
                        +++ATH
Reply to
Thomas Bjorn Andersen

Thomas Bjorn Andersen skriver:

Dr.dk og find frekvensen de sender på..... Køb en god antenne og forbind til din radio (hvis den har mulighed for ekstern antenne)

Klaus

--
Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
 Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet:
 Click to see the full signature
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Hej

Jeg takker for svarene og kan fortælle at jeg har bestildt en dab antenne til at montere på væggen ude for, så skulle jeg kunne modtage begge kanaler for jeg stildte mig uden for med radioen og så kunne jeg modtage begge dab kanaler.

Jesper

Reply to
Mr. Nobody

Jeg er også lige blevet DAB-ejer (Bilka's tilbud til 579,-) og kunne også kun høre ca. halvdelen af kanalerne.

Instruktionsbogen gav intet bud, men på DR's hjemmeside: "Jeg kan ikke modtage cirka halvdelen af kanalerne, hvad skal jeg gøre? Problemet forekommer mest på Jylland og Fyn, og kan ofte løses ved at holde ?Auto Tune? knappen inde i 3 sekunder, hvorved radioen laver en ?Full Tune? eller ?Full Scan?. Herved skanner radioen også kanal 13b, som benyttes på Jylland og Vestfyn. "

og det var lige det der skulle til!

mvh

Reply to
Mogens Ranneries

Hej igen

Jeg kan fortælle at jeg har købt en en element antenne og nu tager jeg alle samme med fuld styrke endda svenske kanaler ryger ind men dem kan jeg så ikke få god lyd på tråds alt,men jeg er meget tilfreds med resotatet for Dab korte siger at jeg slet ikke kan tage dab her i byen.

--
   Hilsen Jesper
    Mr.Nobody
 Click to see the full signature
Reply to
Mr. Nobody

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.