Re: MPLAB fra Microchip?

Hej NG.

> > Men jeg kan ikke kompilere mit lille test program: > void main(void) > { > RB1 = 0; > } > Det giver fejlen "undefined identifier: RB1", men RB1 er defineret i > pic1684.h, der inkluderes fra pic.h. > > Er der nogen, der har erfaring med MPLAB og kan fortælle mig, hvad jeg gør > galt?

Tja, har du husket flg. linie i din .c fil:

#include

Det er ikke nok at angive pic.h som fil i dit project.

--
/Jan
Reply to
Jan Madsen
Loading thread data ...

Ja, det hjalp jo gevaldigt på det :-) Men hvad er så fidusen at angive en header fil under Header Files hvis man alligevel skal bruge #include?

Stefan

Reply to
Stefan Kristensen

Når du includerer den i dit projekt fortæller du bare projektet at den fil sammen med .c filen hører sammen.

Men dit c program vil også gerne have af vide at .h filen skal med. Så vidt jeg ved indsætter preprocessoren .h filen i .c filen inden at det hele compiles. Så bliver det hele en lang c-source fil som så bliver compilet til noget som PIC processoren forstår.

Her er et godt link som har en del nyttig information som du kan få glæde af:

formatting link

(Bemærk at det ikke er microchips hjemmeside, men derimod en omfattende side om c programmering til pic processorer)

--
/Jan
Reply to
Jan Madsen

Så det har ikke den store betydning, ud over at det kan gøre det lidt mere overskueligt?

side

Det vil jeg se nærmere på. Takker :-)

c",) Stefan

Reply to
Stefan Kristensen

Den præcise betydning kender jeg ikke, men det holder sammen på dit project. Men det er vist nogert med at hvis man har flere .c filer med tilhørende .h filer finder projektet selv ud af hvilke filer som er ændret og evt skal rekompileres hvis du 'maker' dit projekt. Så det er en god ide at have styr på projektet. Men der er nok andre her i ng der ved mere om det???

--
/Jan
Reply to
Jan Madsen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.