Pulsteller?

Jeg trenger en enkel pulsteller. Altså, bare sensoren som skal gi en definert puls for hvert hjerteslag. Jeg skall alltid kunne stappe den inn i en TINY15 og ta den utigjen i et passende format.

HM

Reply to
Harald Mossige
Loading thread data ...

Hej Harald

En klemme på øreflippen med en fotodiode og en LED. Så kan du måle at lyset dæmpes ved hvert hjerteslag på grund af blodet.

--
Mvh
Max
Reply to
Max

Den 10.06.2011 16:41, skreiv Max:

Ja. Jeg har funnet frem et sett fra en disassemblet flopy, Ø 3,2 mm. Uten formotstander. Tilledningene på den ene er sort grøn, og den andre er rød orange.

Slike lysdioder gir vanligvis ikke synlig lys, og jeg undres, hvordan lettest avgjøre hva som er LED og hva som er fotodiode?

Hvor stor strøm gjennom LED-en? Det er lekasjestrømmen som varierer i fotodioden? Hvor stor formotstand på fotodioden? Må jeg reine med å forsterke med en LM358 eller en FET?

HM

Reply to
Harald Mossige

Er målet det er noget der skal måle 24x7 ? i så fald er jeg intereseret i at høre hvor / hvordan du vil placer en sensor så den ikke er til gene for personen og er diskret.

Nu ved jeg du ikke er den store mobiltelefon-bruger, men et hvilket som helst digi-cam, fra mobil eller andet, vil vise IR lys fra en LED som blå-hvid lys. (gælder vist nok også analog-cam's, men det er for længe siden jeg har prøvet til jeg kan huske det).

Lakasjestrømmen / reverse bias er en måde at gøre det på, den vil være ligefrem med mængden af lys.

Med hensyn til formodstand er jeg blank, måske du kan se noget på det print du tog det fra? der kunne jo sidde en modstand og spændingen har været enten 12 V eller 5 V sansynligvis.

/Jan Rasmussen

Reply to
Jan Rasmussen

Den 12.06.2011 23:50, skreiv Jan Rasmussen:

Nei. Sammenhengende 10 min. i døynet?

Eller et videokamera? Takk for tipset.

*Det* printet er ikke tilgjrngelig. Men jeg har en gammel diskettedrive som kan gå samme veien ;-)

HM

Reply to
Harald Mossige

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.