Polyester kondensator der fejler

Hej,

Jeg har et par 3 vejs højtalere med indbyggede forstærkere hvor den ene stoppede med at spille diskant for noget tid siden. Jeg kunne høre susen i enheden, så selve tweeteren fejlede ikke noget.

Jeg begyndte så at følge lyden helt fra signal stikket bag på og igennem alle filterne frem til forstærker modulerne.

Jeg fandt stedet hvor signalet forsvandt... meget mærkeligt. Det var to overførings kondensatore af typen "Metallised polyester" som ikke længere var i stand til at overføre lyden.

Hvordan kan en kondensator af denne type lige fejle??? Der løber jo stort set ingen strøm og spændingen er jo kun lavvolt.

Mvh Jan

Reply to
Jan Thogersen
Loading thread data ...

Idet jeg regner med at du allerede har checket lodninger etc omkring kondensatoren, er det den der øjensynligt "glemt" hvad kapacitet er. Det sker hvis til-ledningen inde i kondensatoren hopper af eller knækker. Løsning = ny kondensator af samme type og størrelse. Prøv at udmåle kondensatoren hvis du har et LC-meter for at kontrollere den.

/Lars

Reply to
Lars Peter Larsen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.