Piezokeramisk mikrofon

Jeg kunne godt tænke mif at bygge en device der kan lytte efter støj og udsivningsstøj på et vandrør. De enheder man kan købe koster mellem 5 og 40.000 Kr.

Den mikrofon som en sådan enhed benytter hedder en Piezokeramisk mikrofon, og virker ved at man trykker en metal spids ind på siden af røret og lyden overføres via denne spids til Piezo mikrofonen.

Jeg har prøvet at trykke en kondensator Mic ind mod røret, men den tager formeget baggrundsstøj med fra lokalet, og ikke særligt meget fra røret.

Er der nogle her der har kendskab til hvor man får fat i sådan en mikrofon, jeg forestiller mig herefter selv at fremstille en passende forstærker og overføre lydsignalet til en bærbar PC.

De mikrofoner der leveres med den små aflytnings enheder der kan "lytte gennem en væg" må være opbygget på lignende måde.

Peter

Reply to
Peter Hansen
Loading thread data ...

Hej Peter

Det nemmeste vil nok være at bygge en mikrofon ind i et maskin stetoskop.

--
Mvh Max
Reply to
Max

"Max" skrev i en meddelelse news:49dc7fd3$0$56790$ snipped-for-privacy@dtext02.news.tele.dk...

Hej Peter En microfon er beregnet til at opfange trykændringer i luft, denne funktion skal fjernes, idet du ikke kan undgå trykændringer omkring enheden. Hvis jeg giver dig et "hind", en picup til en gramofon er ufølson, næsten, for lufttryks ændringer og har et tilslutnings pungt for ambolten. Den skal være "blådt ophængt" og udgøre en hvis masse (vægt). Dette princip kan måle på overfladen af fx. fliser og asfalt. Der vil være støj fra omgivelserne, trin og bildæk, men det er bæmper meget.

hilsen Søren

Reply to
Søren Leth Danielsen

En piezo-højttaler der sidder i et digitalt armbåndsur er sådan en type. Den virker som mikrofon hvis du kobler den som mikrofon og som højttaler hvis du tilføre noget ac. Den er ultra højimpedanset da det faktisk er en kondensator. Altså en lille metalplade hvorpå der er lagt et stykke keramik og derpå pådampet et ledende materiale som. fx. kobber som du så kan lodde din målepind (lyttepind) på.

Kik fx. her:

formatting link

Især den del her, som er det jeg prøvede at forklare før:

formatting link

De kan købes for næsten ingen penge.

Mvh Hauge

Reply to
Hauge

Tak for de fine svar, jeg vil kikke på de muligheder de giver ;o)

Peter

Reply to
Peter Hansen

mikrofon,

Der findes piezo-elektriske 'summere' til små penge til indbygning på print-plader mm.

Alternativt anvende en piezo-elektrisk diskant-højttaler 'omvendt', så den afgiver en spænding når den påvirkes mekanisk. Se fx .

Endelig er der piezo-elektriske mikrofoner til anbringelse under sadlen på elektro-akustiske guitarer, men de er dog en hel del dyrere. Se fx .

-- TA

Reply to
TA

"Peter Hansen" skrev i en meddelelse news:49dc7b41$0$15876$ snipped-for-privacy@dtext01.news.tele.dk...

Det, det drejer sig om er at fjerne selve membranen og erstatte den med en knappenål for direkte kontakt til til måleobjekt.

--
Med venlig hilsen
Karsten H. (7870)
 Click to see the full signature
Reply to
Karsten (7870)

Melder du tilbage med eventuelle resultater?

Mvh Hauge

Reply to
Hauge

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.