Oscillator ....

Hej.

Nogle gode ideer til en oscillator, som giver sinus omkring 20kHz ?

Skal helst fungere med 5 Vdc forsyning. :o)

Henrik

Reply to
Henrik Koksby Hansen
Loading thread data ...

20kHz ?

formatting link
Den kan sikkert godt køre på 5V hvis du gør den nederste 5K6 lidt mindre. Den går fra ca. 5 til 50KHz med de nævnte værdier. Du kan evt. erstatte potmeteret med en fast modstand og en trimmer, og sætte lidt større kondensatorer i, så skulle du kunne ramme 20KHz rimelig nøjagtigt.

Flot diagram, ikke? ;-) Håndtegnet i Paint, LOL!

--
Ulrik Smed,
Denmark, Aarhus
Reply to
Ulrik Smed

Du skal skam roses for den tegning. Et bevis for man ikke behøver div. fancy cad programmer Claus

Ulrik Smed skrev:

Reply to
Claus

-ka du osse trække netlisten ud til printudlæg :-)))

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

Hvad er der nu galt med at slå søm i knudepunkterne.....

længe leve sømbræddet...

MVH Bojer

Reply to
Thomas Bojer Nielsen

Hov hov, der er een, der er på omgangshøjde med min ungdom: det er desværre ikke til at skaffe ordentlige messingsøm nu om dage. Alle vil have de moderne fumlebrædder, der er lavet af billig plastic. Min første memmelbøvle modtager kunne høre Radio Luxumburg på two-o-eight, og var netop bygget på et sømbrædt. Der var en AF116 i indgangstrinet....

Diagrammet var tegnet af den lokale radiomekaniker med blød blyant på bagsiden af en rudekuvert, og lignede i stilart lidt det, som Ulrik Smed smed her i newsgruppen.

Bo //

Reply to
Bo Bjerre

er

Alle

plastic. Min

AF116 i

Ahh, herlig nostalgi! :-) Minder mig om en lomme AM spille jeg byggede i min barndom, med OC44/45 og OC71! Det var også en slags sømbrædt, bare i miniudgave med små loddeøjne istedet for søm, viklede selv ferritantenne med litzetråd osv. :-)

Idag bygger jeg næsten altid prototyper som fuglerede i fri luft, der kan gå helt sport i at lave dem flot og kompakt, og så er der som regel ikke langt til et printudlæg (hvis man da skal lave mere end én). Alt det der med netlister og autorouter, det er jeg slet ikke kommet til endnu, haha!

blyant på

Ulrik

Hehe, papir og blyant (ikke kuglepen!) er stadig mit foretrukte værktøj når jeg sidder og udtænker småopstillinger, og det foregår også tit på bagsiden af et eller andet tilfældigt inden for rækkevidde. :-)

--
Ulrik Smed,
Denmark, Aarhus
Reply to
Ulrik Smed

Hej

Det passer ikke, det er godt nok ikke messingsøm, men de er gule og fint lodebare.

Ja et sømbrædt er faktisk ikke nogen dum ide, meget godt for en nybegynder som ellers nemt mister overblikket ved vero board eller dead bug konstruktioner.

Det skal du egentlig ikke sige, et sømbrædt er faktisk både netlist og route diagram, sådan i billedform.

Mvh Max

Reply to
Max

Hehe. Jeg laver dem næsten udelukkende i SMD i dag, det er faktisk ret nemt når man har adgang til blandede ICs og modstande/kondensatorer i både 1206/0805/0603.... Lidt tynd monteringstråd og en god kolbe - jaeh... Så sømbrædt? Næij.

Kender det......

--
Ole Geisler, fejlfinder af Guds naade 
Aut. baatnakke, flueknepper og universalgeni
 Click to see the full signature
Reply to
Ole Geisler

[...]

Jo den er fin, tak. ;o)

Henrik

Reply to
Henrik Koksby Hansen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.