Lille vindmølle til lejehus

Kan man få en ældre cykeldynamo med vinge på til at føde et par diodelamper - vel 300-500 mA ?

Nogen ideer ?

Mvh KS

Reply to
KS
Loading thread data ...

"KS" skrev i en meddelelse news:4724bede$0$15879$ snipped-for-privacy@dtext01.news.tele.dk...

Min erfaring med cykeldynamoer (for 50 år siden) og vind er, at der skal en storm til at give strøm af betydning. Det er fordi dynamoen kræver ret mange omdrejninger og det er der jo normalt ikke, når der blot er påsat nogle møllevinger. Der skal gear til og så bliver det mere krævende. Og desuden er virkningsgraden på en cykeldynamo ikke særlig stor!

Mvh Kurt

Reply to
Kurt G

KS skriver:

Ja, gearudveksling af den store karat skal der til.

Og at rigtige vingeprofiler kræver en del omdrejninger for at kunne give et løft der duer til niget. Så mange omdrejninger at det ikke er for børn.

Klaus

--
  Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.hadsten.dk
  Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet:
 Click to see the full signature
Reply to
Klaus D. Mikkelsen

Lavede på et tidspunkt en lille "dynamo" lygte af en step-motor. Et lille håndtag på stepmotoren og en mængde LEDs (4 stk, én i hver strømretning og med to viklinger i alt). Det kunne lyse ret godt og den behøvede ikke mere en 1/2 omdrejning i sekundet og kunne såmænd også sagtens give brugbart lys med 1/4 omdrejning/sek og krævede modsat en cykeldymano ikke store kræfter at drive rundt. Det svære er bare at finde en stepmotor der er egnet, for de er langt fra alle lige gode. Men giver dem stor tomgangsspænding ved få omdrejninger er den sikkert fint. Med mindre den er stor behøver du ikke bekymre dig om den kan levere så meget strøm at lysdioderne kræver særlig beskyttelse, men husk en diode i hvert retning. Tomgangsspændingen kan godt være temmelig høj og det kan lysdioder ikke lide.

Mvh Morten

Reply to
Morten

Måske nogen af de nye nav-dynamoer kan bruges? /hjj

Reply to
Hans Jørgen Jakobsen

Hej KS

Cykeldynamoer er så dårligt lavet mekanisk at det er halsløs gerning at bruge dem til det formål.

Find en lille god permanentmagnetmotor og prøv så at lave nogle vinger til den, så kan du begynde at forestille dig hvad du kan få ud af anstrengelserne, bare husk at når du belaster motoren, så stiger den mekaniske modstand i den, så vingerne skal kunne overvinde denne modstand også.

Hvis du vil lære ungerne noget om alternativ energi, et sundt tiltag syntes jeg, så var nogle solceller og en akummulator måske en noget bedre ide.

--
Mvh Max
Reply to
Max

Hej Morten Det lyder da ret interessant - jeg vil straks afprøve de steppere jeg har liggende.

Mvh KS

Reply to
KS

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.