lave sin egen strømforsyning??

er der på nogle måder at lave en at strømforsyning, om til en variabel strømforsyning?? og er der nogle der har en hjemmeside, hvor man kan se hvordan man skal gøre?? og er en at strømforsyning god nok til det??

-- Dennis Randers

formatting link

Reply to
D19SakaPOPPE
Loading thread data ...

kig på de forskellige sites ang ombygning af pc psu'er.

men du kan nok ikke lave den til en variabel forsyning.

- patrick

Reply to
Patrick Hayes

Selvfølgelig kan du "lave den om til" en variabel strømforsyning, faktisk kræver det kun én transistor og ét potmeter :)

Sæt de to yderben af potmetret til plus og stel, sæt midterbenet til basis på transistoren... Hvis du har en smule forstand på elektronik så kan du nok regne ud hvordan det virker ;) - Men du kan max få Vsupply - 0,7V ud af det her, dvs. ved 12V er det 11,3V.

Der skal nok være en eller flere der kommer med forbedringer til mit foreslag!

Brian

Reply to
Brian Lund

nok

det

Ja, nu er det jo bare lige det, at en AT PSU til en PC er en Switchmode-strømforsyning, så den med potmeteret kan man godt glemme. nej, hent databladet på TL494 (den sidder i 99 % af alle forsyningerne - den kan også hedde andet, der er et par kloner af den) hvis du studerer databladet, kan du justere på sense-benet af den, og derved regulere alle spændingerne op/ned på forsyingen, men du skal ikke regne med at skrue den op, kun ned. lytterne er ikke nomeret til en højere spænding.

// Per

Reply to
Per Jensen

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.