Anbefaling af walkie talkie

I udlandet hvor det jo er hundedyrt at bruge mobiltelefonen, har vi flere gange haft glæde af vores billige walkie-talkier fra Harald Nyborg når fx den ene er ude at handle og den anden hjemme på hotellet lige kommer i tanke om noget andet skal købes.

Men selvfølgelig er det begrænset hvad man får for 200 kr, så der skal ikke mange husblokke i vejen før samtalen er så skrattende at den næstes ikke kan tydes.

Hvad skal man købe i stedet hvis der skal være en lang rækkevidde og rimelig lydkvalitet? Og gerne til under 1000 kr hvis muligt.

Reply to
Martin Larsen
Loading thread data ...

Hej Martin

Find ud af om SMS ikke kunne være en rimelig økonomisk løsning.

--
Mvh
Max
Reply to
Max

Jo, og det har vi da også brugt en del. Jeg har dog også andet at bruge en walkie til, men denne anvendelse vil være hovedformålet.

Reply to
Martin Larsen

"Martin Larsen" skrev i meddelelsen news:4e3a6a94$0$303$ snipped-for-privacy@news.sunsite.dk...

Spørgsmålet er om du kan få nogen der rækker længere hvis det skal være den type der sender på UHF båndet. Hvis du vil have lidt længere rækkevidde tror jeg at du skal have noget 27 Mhz grej idet de må sende med en noget højere effekt og 27Mhz i det hele taget rækker længere end 432 Mhz. Mht. prisen på dette er jeg ikke sikke på at du kan få et sæt til den pris du nævner men prøv at søge. Nu ved jeg ikke hvor lang rækkevidde du regner med at kunne få men jeg tror ikke du kan opnå mere end max 1000m med 2 hånd stationer i byområde selv på

27 Mhz.

Steen.

Reply to
Steen Jakobsen

Denne model lover 12 km, men det er naturligvis med frit udsyn mellem stationerne:

formatting link

Men tror du ikke at de vil kunne mere end ca. 1 km i by?

Reply to
Martin Larsen

"Martin Larsen" skrev i meddelelsen news:4e3a836f$0$313$ snipped-for-privacy@news.sunsite.dk...

Det tror jeg næppe er muligt - med mindre at begge er placeret højt og frit samtidigt

Nej, ikke engang det.

Som skrevet, skal du have en der bruger 27 MHz båndet, altså en traditionel walkie.

--
Med venlig hilsen,

Carsten Stage
Reply to
Carsten Stage

Glem hvad de lover i annoncer, det har overhovedet ingen sandhedsværdi. Min erfaring med walkie Talkie er at 2 hånd stationer på 27 Mhz med 100 mw sende effekt kun kunne række omkring 500- 1000 m i et villa kvarter. Når jeg opholdt mig på 1 sal i en villa og talte med andre der havde en stor udendørs antenne på base station så er det længste jeg husker ca. 2 Km i luft linie. De PMR radioer du taler om sender på en meget højere frekvens som har en meget lavere gennemtrængningsevne og desuden sender de med en meget lavere effekt. Det skal lige nævnes at 27 Mhz må sende med 1w nu, dengang jeg testede dem var det kun tilladt at sende med 0,1w. Jeg har også et sæt PMR og det længste vi kan bruge dem er 300 meter væk ad vejen så det er måske mellem 2og300 m i luft linie. Ved denne afstand er signalet ikke alt for godt.

Steen.

Reply to
Steen Jakobsen

"Steen Jakobsen" skrev i meddelelsen news:4e3a9441$0$56792$ snipped-for-privacy@dtext02.news.tele.dk...

Rettelse: 27 Mhz må sende med 4 w.

Steen.

Reply to
Steen Jakobsen

Jeg har søgt lidt for dig. Hvis du nu er villig til at slippe 1800 kr så kan du få 2 af disse fine radioer. Jeg vil godt garantere dig at du vil være meget gladere for dem end for de gamle PMR. disse ser ud til at være rigtigt lækre apparater men du kan måske finde billigere vha. Google.

Steen.

Reply to
Steen Jakobsen

"Steen Jakobsen" skrev i meddelelsen news:4e3a96db$0$56771$ snipped-for-privacy@dtext02.news.tele.dk...

Øh, hvilke...? ;)
--
Med venlig hilsen,

Carsten Stage
Reply to
Carsten Stage

"Steen Jakobsen" skrev i meddelelsen news:4e3a96db$0$56771$ snipped-for-privacy@dtext02.news.tele.dk...

Undskyld, glemte link:

formatting link

Steen.

Reply to
Steen Jakobsen

"Carsten Stage" skrev i meddelelsen news:4e3a98f2$0$313$ snipped-for-privacy@news.sunsite.dk...

Det er godt at du holder øje med det hele Carsten, jeg havde sørme helt glemt det link. Har du forresten lagt mærke til at jeg ikke topposter ret meget i denne gruppe? Det er naturligvis fordi at der ikke er nogen der hele tiden siger at man ikke må og derfor bliver man ikke provokeret til at gøre det. Det samme gælder forøvrigt for camping gruppen som du moderede for en tid, der er faktisk blevet meget stille der og ingen toppostere GSG, som din kristne kammerat ville sige :-)

Steen.

Reply to
Steen Jakobsen

"Steen Jakobsen" skrev i meddelelsen news:4e3a9b9e$0$56775$ snipped-for-privacy@dtext02.news.tele.dk...

Holder skam ikke øje - faldt blot over tråden...

Det var dengang... ;)

--
Med venlig hilsen,

Carsten Stage
Reply to
Carsten Stage

Hej Martin

Så tag jer et amatør-radiocertificat, det giver mulighed for radioer man virkelig kan bruge til noget fornuftigt. Mange steder vil der også være muligheder for at bruge repeatere der er opstillet så dækningen i byområder vil være rigtig god.

--
Mvh
Max
Reply to
Max

Nej de lover netop *ikke* noget som helst. Der står "op til 10 km". Bemærk det kendte trick med at skrive "op til". De skriver reelt intet om hvor langt du kan forvente den rækker. Jeg har aldrig oplevet at noget rækker bare i nærheden af den "op til" afstand der oplyses.

Reply to
Allan Soerensen

De er - host host - en hel del dyrere end jeg havde forestillet mig, men du har ret i at de ser lækre ud!

Reply to
Martin Larsen

Det har du ret i. Men det jeg hæftede mig ved er at ved dem jeg har i forvejen står der "op til 5 km" - så jeg antager at de trods alt rækker længere. Men man ved jo aldrig :-)

De 12 km var i øvrigt en skrivefejl, der skulle have stået 10.

Reply to
Martin Larsen

Den 04-08-2011 18:27, Allan Soerensen skrev:

Hardcore sælgere kunne sikkert finde på at skrive: "Op til 535 km":

formatting link
;-)

Lars

Reply to
Lars Schaumburg-Müller

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.