220 til 120 v konverter

Hej, har k=F8bt nintendo wii i USA og skal bare finde en konverter der kan klare 52 w. Men p=E5 wii adapteren st=E5r der at den udover 120v ogs=E5 kr=E6ver 60Hz. Kan kun finde 50Hz konvertere. Har jeg et problem?

Mvh Martin

Reply to
Nexus1
Loading thread data ...

Hej,

Jeg vil mene der burde sidde en smps i den, og de plejer normalt at tage 90 til 240VAC 50/60Hz ind, så formentlig er det kun skiltet udenpå der er forskel på de forskellige modeller...

Men der er jo altid chancen at det ikke ligger sådan...

Kasper

Reply to
Kasper

I fortsættelse af hvad Kasper skriver kan du også benytte en gemen skilletrafo der tager 220 - 240 volt ind og giver 110 - 120 volt ud. Med hensyn til frekvensen kommer det sig ikke så nøje om den ligger lidt ved siden af. Jeg ville ikke umiddelbart sætte den direkte til 220v uden først at have fuldstændigt styr på om strømforsyningen kan klare det.

/Lars

Reply to
Lars Peter Larsen

snipped-for-privacy@lab.org skrev:

Den kan utvivlsom klare sig med 50 Hz. Alternativt kan du også købe en dansk adapter til din Wii.

Har du købt den for at spille amerikanske spil? Har du tjekket, at dit tv kan klare NTSC? Hvis ikke, så har du et problem.

Ivar Magnusson

--
Træt af Outlook Express?
Prøv MesNews: http://LexInfo.dk/MesNews/
Reply to
Ivar

Så godt kender jeg ikke konsollerne, spillene og deres "regionhed"

Det kan de fleste TV. Og hvis ikke, så kan de som regel via SCART hvis man kører RGB. For her er bliver farverne ikke encoded. Billedet er naturligvis samme antal linier og samme frekvens som NTSC normalt er, men langt de fleste fjernsyn med mindre de er tudsegamle har ikke noget imod dette, da de blot kigger på hvor mange linier der er, hvilken frekvens og synkroniserer efter det. Ved ikke om du har opdaget det, man faktisk giver en ting som C64 pal-version (og mange andre computer og konsoller der sluttes til TV) heller ikke et 100% korrekt pal billede ud. Ved ikke helt hvad det er den gør, men den formår i hvert fald at få alle linierne i billedet tegnet samme sted i hver "halvframe" eller hvad man nu skal kalde det. Ved et normalt TV billede er de jo forskudt (interlaced). Resultatet er at billedte står mere roligt, men til gengæld er der færre linier at gøre godt med (sjældent noget man opdager fordi billedet på et TV er så uskarpt).

Hvis man ikke har RGB indgang eller vil bruge composite, så er sandsynligheden at man får et sort/hvid billede eller at det bare virker. Som sagt, så kan mange nyere TV fint klare NTSC og i hvert fald via video inputene (det er kun tuneren der ikke kan klare NTSC og således den eneste komponent i TV'et der adskiller sig mellem de forskellige steder det bliver solgt) TV'er formår højst sandsynligt at vise billedet, men vil /måske/ afhængig af alder ikke forstå farve-informationen. Så kan man købe en lille boks, der omsætter farveinformationen, så man får farver på. De små billige bokse omsætter hverken antal linier eller frekvens, alene farver, men det er kun en fordel hvis fjernsynet kan klare det. Populært kaldet PAL-60. Forekommer mig jeg en gang har set en sådan boks hos mm-vision.dk, men er sandsynligvis at finde mange steder. Naturligvis findes der løsninger der både omsætter linier, billedefrekvens og farve, men de er noget dyrere og resulterer i dårligere billede, da frekvens og antal linier jo aldrig kan resultere i 100% skarp omsætning. Men farveinformationen alene kan fint omsættes uden alt for meget tab (bedst hvis man kører s-video, der kommer mindre "dot crawl")

Mvh Morten

Reply to
Morten

Fandt den lige her :)

formatting link

Og lad være med at kigge i manualen til TV'et. Mange gange er der ikke nævnt hvad den kan klare af mærkelige variationer som f.eks. PAL 60, RGB input i NTSC opløsning mv. Årsagen er at PAL 60 mv. ikke er officiel standard og især hvis TV'et er lidt ældre, for der var det ikke almindeligt at folk købte konsoller mv. på tvært af kontinenter. Der er kun én måde og det er at prøve, man ødelægger ikke noget. Når det som regel virker skyldes det, at et TV skal "låse sig fast" på signalkilden, idet frekvensen aldrig kan være 100% præcis og to ting der skal holdes synkroniseret over lang tid, det lader sig kun gøre ved at lade det ene styre det andet. Og som ofte, så spænder den autosynkronisering så vidt at den fint kan låse på NTSC linier/frekvens.

Mvh Morten

Reply to
Morten

ElectronDepot website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.